Benauwdheid bij inademen

 • #1

  Sinds een jaar heb ik last van benauwdheidsklachten.

  Sinds ongeveer een jaar heb ik last van benauwdheid klachten. Ik loop hier voor bij een longarts alleen komt er tot nu toe steeds niks uit de onderzoeken. Ik ben benieuwd of iemand zich ook herkent in mijn klachten of nog ideeën heeft wat het kan zijn.

   

  Ik voel mij benauwd bij het inademen. Het piept en klinkt minder 'soepel' alsof mijn luchtpijp even wat minder breed is. Ik heb het gevoel dat de benauwdheid ter hoogte van mijn sleutelbenen zit bij mijn keel. Sinds 2 weken is de piep opeens ook aanwezig bij inademen en is er soms een soort tikkend/knakkend geluid.

  Mij is opgevallen dat mijn benauwdheid erger is tijdens en voor mijn menstruatie. Het lijkt ook alsof de benauwdheid met de tijd steeds erger word. De benauwdheid is soms zo erg dat het moeilijk is om te eten en ik pauze moet houden tussen happen door. Ook heb ik af en toe gehad als ik het erg benauwd had en aan het wandelen was ik pauze moest houden omdat het niet meer ging.

  De benauwdheid komt op verschillende momenten. Het komt in soort van "aanvallen" maar ik ben eigenlijk altijd wel een beetje benauwd.

   

  Dit zijn de onderzoeken die ik tot nu toe heb gehad.

  • Röntgenfoto. Zag er verder goed uit
  • Longinhoud test. Mijn longinhoud is 70% dit komt doordat ik scoliose heb.
  • Bloedonderzoek. Een aantal waarden waren wat hoger maar mijn longarts zei dat dat niet echt erg was en dat dat soms gewoon hoger is. Het ging om deze waarden:
   Leukocyten: 12,7
   Eosinofielen: 1,08
   Neutrofielen: 8,69
  • Histamine profocatie test. Hier reageerde ik verder niet op. Astma uitgesloten.
  • Ct scan. Niks zichtbaar. Mijn rug drukt verder ook niet tegen mijn longen (vanwege scoliose)
  • Corona antistoffen test. Negatief

  Eind deze maand heb ik nog een fietstest waarbij een hartfilmpje word gemaakt vooraf.

  Uit al deze onderzoeken lijkt dat mijn longen goed en gezond zijn. De arts denkt nu dat de benauwdheid komt door mijn scoliose maar ik denk dat het hier los van staat, dat denk ik omdat de benauwdheid toenemend is en ik er vroeger geen last van had en omdat het erger is tijdens mijn menstruatie.

  Iemand ideeën wat het kan zijn of zich er in herkent?

   

   

   

   

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Hey,

  Ik las je verhaal, helaas heb ik geen oplossing voor je.

  Maar wat mij op viel, is dat je schrijft dat je meer klachten hebt rond je menstruatie.  En dat je een scoliose hebt. Wat ik nu ga zeggen, heb je misschien niks aan, maar voor hetzelfde geld is het wel mogelijk.

  Zou het kunnen dat doordat rond je menstruatie de banden e.d. in je onderrug en bekken losser zijn, je door de scoliose een andere druk in je rug en daardoor op je longen hebt? Waardoor in die periode je longinhoud nog kleiner is? Of dat daardoor je ribben minder goed uitkunnen zetten waar door minder goed kunt ademen.

  Ik kom hier op omdat ik zelf rugklachten heb, slijtage en 2 hernia's en daar heb ik ook rond mijn menstruatie meer last van. Mijn fysio gaf aan dat bovenstaande een oorzaak kan zijn. Nu weet ik niet of dat op een scoliose invloed kan hebben hoor. Maar misschien is dit een insteek waar iemand die dat wel weet, verder mee kan.

  Ik hoop dat iemand je verder helpen kan, groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Dit kwam uit de hyperventilatie test:

  Jouw score uit de Hyperventilatietest was 32

  Op basis van de antwoorden die je hebt gegeven, kunnen wij concluderen dat het risico op hyperventilatie (zeer) klein is.

   

  Reageer
  #5

  Ik denk dat het dan toch gezocht moet worden in de scoliose en de langcapaciteit.

  Reageer
  #6

  Suzan, dankjewel voor je reactie. Ik ga eens navragen of dit bij mij ook mogelijk kan zijn!

  Reageer
Reageer op: Benauwdheid bij inademen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief