Vreemde klachten ademhaling

  • #1

    Hallo,

    Ben een man van 29 jaar en heb al lang vreemde klachten met mijn ademhaling.
    De klachten komen en gaan een aantal keer per jaar in periodes.

    Ik sport soms, in de winter 1 keer fitness per week en in de zomer vaak ook 1 keer wielrennen per week.

    Soms lijk ik na een keer sporten last te krijgen van mijn klachten en dan niet diezelfde dag, maar een dag of meerdere dagen daarna.

    Het begint zodra ik 's avonds ga liggen en trekt voor mijn gevoel meteen weg als ik opsta. Ik merk het dus vooral als ik in bed ga liggen.
    Ik krijg dan moeite met diep ademhalen alsof mijn longen niet meer willen uitzetten. Het gaat daarna voelen alsof ik moeite moet doen om maar te ademen, alsof het niet meer automatisch gaat. Na een tijdje krijg ik daar hartoverslagen bij. Vaak stop ik dan ook plots met ademenen net voordat ik in slaap val, ik moet dan een flink teug nemen en dan is het weer goed.
    Dit kan vaak dan uren duren voordat ik in slaap val.

    Zojuist werd ik dus weer wakker na zo'n nacht. Vreemde is dat ik nu ook keelpijn heb en taai slijm in mijn keel. Mn borst voelt nog steeds wat verkrampt aan.

    Ik weet niet wat nu de oorzaak is, van de ene kant denk ik dat ik het zelf veroorzaak, maar dan vind ik het vreemd dat het overduidelijk weggaat zodra ik opsta. Het zou dan weer een soort van reflux kunnen zijn, maar ik voel niets terugvloeien in mijn keel als ik lig o.i.d.
    Derde oorzaak kan naar mijn idee nog zijn dat mijn ademhalingscentrum niet goed werkt en dat dit in periodes komt opzetten, wel of niet opgewekt door een keer sporten. Vreemde is wel dat ik dan vaak niet diezelfde avond na het sporten last heb, maar dagen daarna.
    Over het algemeen voel ik mij ook erg onrustig als ik dan in bed lig terwijl ik behoorlijk moe zou moeten zijn, net alsof de adrenaline door mijn lijf blijft gieren.

    Ik heb afgelopen vrijdag gesport, daarvoor 1,5 maand lang niet. Ik kreeg het probleem afgelopen maandag nacht, bijna niet geslapen die nacht. En dus afgelopen nacht weer, waardoor ik wederom weinig heb geslapen.

    Reageer
    #2

    Het zou kunnen dat er iets niet goed gaat met je ademhaling. Mogelijk hyperventileer je.
    Het zou ook OSAS kunnen zijn, omdat je er eigenlijk alleen maar last van hebt als je gaat slapen. Ga met de klachten naar de huisarts en vraag om een slaaponderzoek.
    Doe ook eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Ik heb het zelfde als jou alleen heb ik het echt overdag. In de Nacht is er niks aan de hand en slaap ik goed. Ik ben btw 16 jaar

    Reageer
    #4

    Hoi,

    Ik herken mij in jouw klachten en vroeg mezelf af of jij inmiddels al meer weet over de herkomst en vooral wat je er tegen kunt doen

    Reageer
Reageer op: Vreemde klachten ademhaling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief