Dromerig

 • #1

  Hi iedereen,

  Sinds een hele lange tijd (vermoedelijk al sinds ik 18 ben) merk ik iets raars op aan de manier waarop ik de wereld om me heen ervaar. Het valt erg moeilijk uit te leggen, zelfs wanneer ik dit tegen mijn vrouw uitleg. Niet omdat het moeilijk is om over te praten, maar omdat ik het niet goed kan omschrijven. Ik ga mijn best doen.

  Wat ik ervaar is dit:
  Het lijkt alsof ik vaak half "droom". De wereld komt zo over. Het lijkt alsof heel veel gewoon op de automatische piloot gebeurt. De wereld door een soort van een "waas" zien zeg maar.
  Ik zie perfect, geen bril nodig ofzo. Heb mezelf daar ook een aantal keer op laten testen. Het voelt alsof ik wat om me heen gebeurd niet meer 100% mee krijg.

  Wat voor verwarring zorgt is dat ik ADHD heb. Dus dan ben je al snel geneigd om dit een concentratieprobleem te noemen. Ik dacht ook altijd dat het hiermee te maken had. Ik ben een tijdje gestopt met Ritalin, en sinds kort ook weer begonnen. Die eerste paar dagen had ik het gevoel dat dit probleem iets minder was, maar nu lijkt het gewoon weer terug te zijn.

  Het stoort me niet zodanig dat ik mijn dagelijkse leven niet meer kan voortzetten, maar ik wil al zo lang weten wat dit nou precies is. Ik heb nog geen contact gehad met de huisarts hierover.

  Wellicht vind ik hier wat antwoorden.

  Reactie
  #2

  Vergeten te vermelden: Ik ben nu 26.

  Reactie
  #3

  Hi,

  een vrij late reactie, maar vond dit wat je omschreef erg herkenbaar 🙂 . Ik zelf ben een meisje van 19 met de diagnose ADHD. Volgens mij is dit vage gevoel vooral een gevolg van het dopamine te kort door je ADHD. Doordat je brein niks filtert, zijn alle externe prikkels op een even hoge drempelwaarde. Alles komt op een zelfde manier binnen, snap je? Een vriend waarmee je op een terras zit te praten, is voor je brein hetzelfde als de ober die voorbij komt. En het stel die naast je zit te lunchen, wordt ook op dezelfde manier verwerkt. Dit kan ervoor zorgen dat alles een beetje vaag lijkt. Er wordt gewoon heel veel van je brein gevraagd.

  Ik kan het natuurlijk ook mis hebben, dus ben benieuwd of je inmiddels al naar de dokter bent geweest.  Ik ben erg benieuwd of het wellicht iets anders is!

  Reactie
Reageer op: Dromerig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief