CHV

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben een jongen van 18 jaar en heb sinds een paar maanden last van chronische hyperventilatie en heb daar boven op een angststoornis gekregen om de hyperventilatie te krijgen. Ik mis hierdoor veel school en kom heel weinig meer naar buiten dan voorheen. Ik krijg hiervoor psychische hulp en fysio voor mijn ademnhaling. Helaas zijn de klachten hierdoor (nog) niet weggegaan. Telkens als ik in stomme situaties zit als bijvoorbeeld: in de bus, in de les, bij familie, op werk etc. Krijg ik het gevoel dat ik op elk moment ga overgeven, gek ga worden, een hartstilstand krijg of andere vage dingen ga meemaken. Ontzettend vervelend allemaal en zit hierdoor ook niet lekker in me vel meer. Ik hoop dat iemand deze klachten herkent, en me tips hiervoor kan geven.

    Bedankt voor het lezen.

    Reageer
    #2

    Ik was nog een aantal dingen vergeten er bij te zetten.

    Ik heb ongeveer de helft van alle dagen last van een vaag gevoel in me hoofd. Lastig te omschrijven, maar een soort gevoel of ik niet leef. Verder heb ik een half jaar vrij intensief geblowed (dagelijks). Maar daar ben ik nu mee gestopt. Het enige wat ik doe is roken.

    Reageer
    #3

    Het stoppen met blowen heeft natuurlijk ook nog wat problemen.

    Lees eens de columns over angst
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #4

    Dit zijn paniekaanvallen, die horen bij een paniekstoornis. Ik zou naar je huisarts ermee gaan als je er nog steeds last van hebt, want je kan heel goed hiermee om leren gaan.

    Reageer
    #5

    Weet je zeker dat je CHV hebt dan? hebben ze je lichamelijk getest eerst voordat ze dat noemde. Hebben ze je ook getest op allergieen of intoleranties?

    Reageer
Reageer op: CHV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief