CHV

  • #1

    Beste Tandor,
    Ik ben sinds kort onder behandeling voor mijn hypochondrie klachten.
    Ook scoorde 66 punten op de test voor CHV. Hierdoor heb ik allerlei klachten,waaronder hartkloppingen.
    Huisarts heeft hartfilmpje gemaakt en beluisterd maar alles was gelukkig in orde. Maar nu ben ik toch vaak nog bang waardoor de klachten verergeren. Ik merk dat ik vaak m'n adem vasthoud en vrij hoog adem. Dit vind ik heel lastig te corrigeren. M'n hart bonst dan veel meer en het jaagt me op. Kan dit geen kwaad? Ik doe echt m'n best om het onder controle te krijgen, maar vind dit heel lastig. Hoe vermoeider hoe moeilijker. Ik probeer mezelf echt wel in acht te nemen, maar als alleenstaande moeder van twee pubers met een baan ( waar ik overigens wel heel erg van geniet, maar ook druk is)Is dat soms best lastig. Maar wanneer ik thuis ga ziten pieker ik nog veel meer,en tenslotte moet er ook geld in het laatje komen, nietwaar.
    Heb jij goede tips om dit patroon te doorbreken? Ik moet er ook bij vermelden dat ontspanning voorganisatie mezelf er vaak bij inschiet tegenwoordig, en dat dat waarschijnlijk ook niet meehelpt..
    Groetjes Anja

    Reageer
    #2

    M’n hart bonst dan veel meer en het jaagt me op. Kan dit geen kwaad?  Als je bedoeld of het voor je hart kwaad kan:  nee.  Maar als je zo blijft hyperventileren geeft dat natuurlijk wel voortdurend vervelende klachten. Het enige wat kan helpen zijn ademhalingsoefeningen. Je zou hiervoor naar een fysiotherapeut kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie, ik ga een afspraak maken bij de fysio. Kan je door CHV ook een verstoring van je hormonale balans krijgen? Of zou dat meer met de leeftijd te maken hebben? Ik ben 42 jaar.

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat het door CHV komt.  Dat is eerder een leeftijdsgebonden probleem

    Reageer
Reageer op: CHV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief