Pijn in benen bij rust

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu al een aantal maanden last van pijn in mijn benen. Het gevoel is moeilijk te beschrijven. Het is een zeurende pijn, diep in mijn kuiten. Gisteren had ik deze pijn ook aan de binnenkant/bovenkant van mijn knieën en achterkant van mijn bovenbenen. Maar met name in mijn onderbenen dus. Ik heb deze pijn wanneer ik rustig op de bank zit savonds of wanneer ik in bed lig. Ik heb het gevoel dat ik dan mijn benen moet bewegen. Wanneer ik mijn benen hoog leg, er in knijp of laat masseren, of mijn benen over de bedrand laat hangen dit de pijn verlicht en ik mijn benen pas kan ontspannen. Het voelt alsof in mijn been mijn spieren bewegen ofzo terwijl ik stil zit of lig. Soms voel ik mijn benen ook kloppen dan. Ik slaap vaak met een kussen tussen mijn benen/knieën omdat ik het geen fijn gevoel vind als mijn benen tegen elkaar aan liggen. Ik hoop dat ik het gevoel toch heb kunnen uitleggen en dat ik snel weet waar het vandaan komt maar vooral wat ik hieraan kan doen.

    Gr rachelle

    Reageer
    #2

    Het kan RLS zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3

    Kan een verminderde doorbloeding zijn, kan zijn dat je wat tekorten hebt. Bij restless legs of andere klachten kunnen er tekorten zijn aan, onder andere magnesium en allerlei vitaminen en mineralen. Ook kan het dopamineniveau te laag zijn. Is ook bij te sturen met de juiste voeding - vooral geen geraffineerde suikers- en supplementen.

    Reageer
    #4

    Ik herken de pijnklachten helemaal. Mijn benen doen zeer van boven tot onder en ook mijn voeten. Benen over elkaar, als ik zit of in bed op elkaar, kan ik niet verdragen. Beide knieën doen pijn en klachten verergeren. Weet iemand wat kan dit zijn?

     

     

    Reageer
    #5

    Ik doe aan spinning dus doorbloeding in de benen is er genoeg. Normaal had ik pijn bij rust, maar nu ook bij inspanning  bij het spinnen, voel ik nu ook pijn in de benen en knieën.  Bovenkant voet is ook vaak pijnlijk en kan de voeten niet opelkaar leggen zonder pijn. Ik slik magnesium bruistabletten en multivitaminen, maar de pijn wordt erger. Heb al jaren Ischias in rechter bil/been en hernia achtige rugpijn.

    Wat moet ik doen.... ? hopelijk geen diabetes  of begin van Parkinson?

    gr. Jeltje

    Reageer
    #6

    Diabetes en Parkinson vind ik toch heel erg ver gezocht met de klachten die je hebt. daarnaast zijn het twee aandoeningen die qua klachten helemaal niet op elkaar lijken. Ga met de klachten naar de huisarts of een fysiotherapeut.

    Reageer
    #7

    Die pijn heb ik ook en ik ben 12 jaar oud.

    Reageer
    #8

    Dat zou groeipijn kunnen zijn op jouw leeftijd...

    Vraag maar aan de dokter?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Jeltje, jouw klachten lijken veel op het myofasciaal pijnsyndroom! Dan heb je actieve triggerpoints in je spieren en die kunnen ontzettend veel pijn veroorzaken. Jij hebt waarschijnlijk veel triggerpoints (knopen) in je quadriceps (bovenbeenspieren) en je kuitspieren en misschien nog meer. Een goede fysiotherapeut kan je helpen deze weg te masseren, maar er zijn nog meer behandelmethodes! Natuurlijk moet je wel andere oorzaken uitsluiten!

    Reageer
    #10
    • Ook ik heb pijn in mijn benen na veel staan of zitten heb ik savonds last van mijn benen. Gister een wandel tocht gelopen maar weet van ellende niet meer hoe ik moet zitten dan maar gestrekt op de bank dan zakt het iets.
    Reageer
    #11

    Zit er misschien ADCA in je familie?

    Je hebt het over zenuwpijnen en evenwicht.ik herken de klachten.

     

     

    Reageer
    #12

    Heb hier ook last van vooral als ik in bed lig. Heb je toevallig al ontdekt wat het is of kan zijn en wat er tegen te doen is?

    Reageer
    #13

    ik heb 2of 3x per week erg pijlijke benen als ik gewandeld heb dan komt in de nacht die pijn en dat is best vermoeiend als je dan niet kunt slapen
    kan het ook door medicijnen komen
    wie heeft dit ook ?
    met vr.groet Gijsje

    Reageer
    #14

    Ik herken de klachten,gewoon spataderen kunnen deze pijn ook veroorzaken en je arts kan je er bij helpen.ik heb er ook oedeem bij. Steunkousen helpen ook erg goed bij jou klachten.en benen omhoog tijdens slapen.verder toch proberen te gaan wandelen. Veel succes en loop er niet telang mee ga naar de dokter.gr lor

    Reageer
    #15

    Beste allemaal, ook ik herken jullie klachten, pijn in de nacht, verergeren van pijn in rust maar ook bij meer inspanning. Het kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben en ik ben geen arts. Bij mij zitten er veel "knopen" in de brede pees van mijn bovenbeen. De fysiotherapeut maakt deze los door middel van Dry needling, een heel dun naaldje wordt in de knoop gezet zodat deze verdwijnt. Na een paar behandelingen zijn de klachten enorm verminderd! Ik wandel dagelijks en dat wordt ook aangeraden. Hopelijk hebben jullie iets aan deze informatie.

    Reageer
Reageer op: Pijn in benen bij rust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief