onsteking aan een brandwond

 • #1

  hallo
  ik heb al een maand een 2de graads brandwond.
  hij zit op mijn scheenbeen. blaar is er al een tijd af en zit nu een korst op de plek.
  de plek wordt wel kleiner maar heb wel een onsteking er omheen. dokter zij dat ik er alleen jodium er om heen moest doen.ik ben u een paar dagen ziek.lijkt op griep iets verhooging gehad 39 graden en diaree.en voel me niet lekker veel zweten.
  mijn vraag kan dit ook met mijn brandwond temaken hebben???
  r wijnen

  Reageer
  #2

  ja, en ik vind het advies van je arts niet correct. Er is duidelijk sprake van een infectie, mogelijk door de brandwond. Hier dient nader naar gekeken te worden en evt antibioticum voorgeschreven te woren of anderszins behnadeld indien nodig na inspectie.

  Reageer
  #3

  Bij brandwonden zijn met name de infecties met Pseudomonas aeruginosa gevreesd omdat deze bacteriën met specifieke antibiotica moeten worden behandeld. Verder zijn veelal ook de lichaamseigen bacteriën bij de infectie betrokken.

  Reageer
  #4

  Wondroos is een ontsteking van de huid veroorzaakt door bacteriën. De huid wordt (glanzend) rood en pijnlijk. Wondroos komt het meest voor op het onderbeen, maar kan ook op andere plekken voorkomen zoals op uw arm of in uw gezicht.
  Er ontstaat een rode plek die snel groter wordt. Zo kan bijvoorbeeld uw hele arm of been rood, warm, dik en pijnlijk worden. Er kunnen ook blaren of pusblaasjes opkomen. Van wondroos kunt u koorts krijgen, rillerig en misselijk worden. U voelt zich dan erg ziek.
  Wondroos ontstaat als er bacteriën door de beschadigde huid heen komen. Daarvoor is een heel klein wondje al genoeg. Natuurlijk kan wondroos ook bij een grotere wond ontstaan, zoals bij een open been. Soms komen bacteriën via een wondje aan uw teen uw lichaam binnen, waarna in het onderbeen wondroos ontstaat. Dan zit de wondroos dus niet direct rond het wondje. De bacteriën die wondroos meestal veroorzaken heten streptokokken of stafylokokken. Heeft u dikke enkels door ophoping van vocht in de onderbenen? Dan is de kans dat u wondroos krijgt groter. Vooral mensen met diabetes of hartfalen kunnen van wondroos erg ziek worden.
  Heeft u wondroos aan uw been? Probeer uw been dan rust te geven. Sta en loop zo weinig mogelijk. Leg uw been hoger, bijvoorbeeld door een kussen eronder te leggen. Zit de ontstoken plek op uw arm dan krijgt u vaak een mitella om de arm stil te houden. Heeft u een wondje met gelig vocht, dan kan een nat verband soms helpen de wond schoon te krijgen.
  Hygiënische maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat u de bacteriën verspreidt. De kans dat u zichzelf (opnieuw) of anderen besmet, is dan kleiner. Als u vaker wondroos heeft, dan zijn deze adviezen extra belangrijk:
  Laat de plek met wondroos met rust. Dus niet krabben of wrijven. Als er een wondje is, probeer er dan af te blijven. Was regelmatig uw handen met zeep; Knip uw nagels kort;
  Gebruik uw eigen handdoek en neem elke dag een schone handdoek; Was, als dit mogelijk is, uw lichaam elke dag met zeep.

  U krijgt antibiotica voor tien dagen. Bijvoorbeeld flucloxacilline, claritromycine of azitromycine. Maak de kuur altijd af. Is de huid daarna nog rood of pijnlijk, dan wordt de kuur een paar dagen verlengd. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol nemen. Zo nodig om de zes uur een tablet van 500 mg. Heeft u veel pijn dan kunt u twee tabletten tegelijk nemen. Het kan geen kwaad om paracetamol en antibiotica tegelijk te gebruiken.

  Kom na twee dagen terug voor controle, en dan nog eens na tien dagen. Of eerder als u merkt dat de (pijn)klachten verergeren of u zieker wordt. Dan bespreken we welke behandeling nodig is. Neem ook contact op als het u niet lukt de medicijnen in te nemen, bijvoorbeeld als u misselijk bent of moet overgeven.
  Uw huid kan twee weken rood blijven. Wanneer de huid geneest kan deze gaan vervellen. Komt wondroos vaker terug, zorg dan dat u de huid, vooral aan uw voeten en onderbenen, regelmatig controleert (of laat controleren) op wondjes. Probeer beschadiging van de huid te voorkomen, bijvoorbeeld door op te letten dat u zich niet stoot. Zorg dat u kleine wondjes vroeg ontdekt en goed verzorgt om te voorkomen dat u wondroos krijgt. Als u vocht in uw onderbeen heeft, draag dan een steunkous om het vocht te verminderen.

  Heeft u wondroos en werkt u in de voedingsindustrie, in de horeca of in de zorg? Bijvoorbeeld in een keuken, ziekenhuis of verpleegtehuis? Neem dan contact op met uw bedrijfsarts voordat u aan het werk gaat. De bedrijfsarts kan u vertellen of u extra maatregelen moet nemen om te voorkomen dat u bacteriën verspreidt.

  Reageer
  #6

  Heb men eigen verbrand aan een motoruitlaat tegen men been. Heb nu costant in begin water opgedaan, zodat het pikken gedaan was. Nu heb ik toch 2de graads vebrand, de blaar is uiteindelijk gesprongen. Elke dag heb we paar keren verzorgd met flamazine, eerst wond schoon maken met roodsel, en verband op. nu blijkt dat het constant onsteekt en ettert in het wondje, nu was de vraag wat moet ik nu eigelijk doen op dit op te lossen?

  Reageer
  #7

  Je moet daarmee naar de dokter gaan, Er zal wondtoilet gedaan moeten worden

  Reageer
  #8
  1. Ik heb mijn been verbrand aan een uitlaat van een motor, toen het gebeurde deed het pijn maar er na heb ik er geen pijn van gehad nu ik vandaag weer werk is het pijnlijk (ik loop veel.) Het voelt warm en er kom vocht uit. Wat moet ik doen?
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar moet je mee naar de dokter gaan

  Reageer
  #10

  En wat gaat de dokter er mee doen denkt u?

   

  Reageer
  #11

  Waarschijnlijk een wondtoilet uitvoeren en eventueel een antibioticum geven

  Reageer
Reageer op: onsteking aan een brandwond
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief