Ernstige spierzwakte en spierkrampen

 • #1

  Beste,

  Ik heb sinds zondag ernstige spierzwakte gevolgd met pijnlijke krampen gekregen. Bloeduitslag heeft aangetoont dat ik lichte ijzertekort heb, en op het randje zit voor mijn elektrolyten. Maar dit verklaart dus niet mijn klachten. Het is alleen erger geworden. Mijn arm/men bv verliezen soms gewone alle kracht. Bijna een verlammingsgevoel. Tot gisterenavond bleef dit bij alleen armen en benen. Maar nu heb ik dar ook tussen de schouderblad soms en is dat ook overgeslagen naar mijn bortkas, waardoor ik soms diep moet inademen. De pijn is soms ook heftig. Gisterenavond voelde ik mij ook erg beroerd..

  Ik weet echt niet wat ik hiermee moet.. Kunt u mij raad geven?

  Reactie
  #2

  Heb meeste last van mijn linkerarm

  Reactie
  #3

  Soms ook het gevoel alsof alsof er iets vast zit in de slokdarm ofzo.. daardoor krijg ik dan een beetje moeite met ademen.

  Nu heb ik heftige brandende krampen in arm

  Reactie
  #4

  Wie heeft gezegd dat een tekort aan elektrolyten en bloedarmoede niet de klachten zou kunnen veroorzaken? Ik denk er anders over.
  Wat is of wordt er gedaan om de tekorten aan te vullen?

  Reactie
  #5

  Kalium (en denk ik natrium) zit juist op de ondergrens zei ze. En ijzer zou ik nu moeten uit de voeding proberen te halen. Mocht het geen effect geven, kan ik om supplementen vragen. Maar het zijn wel heftige klachten om het toe te wijden aan een lichte ijzertekort, of niet? Maar daar moet dus dringend iets aan gedaan, wat het ook is. Want niet alleen me ledematen, maar gewoonweg heel mijn lichaam ervaart pijn en zwakte. Vaak alleen ledematen, maar soms van kop tot teen klachten. Gisteren dacht ik zelfs om naar spoed te gaan, omdat het zo erg was.

  Reactie
  #6

  Doe eens de test op
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #7

  Heb al hyperventilatie gehad, ik weet hoe dat voelt. Maar zo'n pijn kan je toch niet aan hyperventilatie toe schrijven? Moest het enkel zwakte zijn, misschien. Maar zo'n pijnlijke krampen kan ik niet aan hyperventilatie linken.

  Reactie
  #8

  Als ik zei "van kop tot teen" bedoelde ik dus pijn.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb je een angststoornis?

  Reactie
  #10

  Nee. Heb enkel Boulimie en depressie.

  Reactie
  #11

  Je hebt eerder ook een topic hier gehad meen ik mij te kunnen herinnren.
  Hoe groot ben je en wat weeg je nou?

  Reactie
  #12

  1m67 en 53kg. Zal dus daar ook niet aan liggen. Heb besloten dat ik het nu toch zal laten. Hopelijk beterd het wel vanzelf. Kan een hoop onnodige onderzoeken besparen.

  Reactie
  #13

  Wel nog een vraag: Kan er iets mis zijn met mijn slokdarm? Iedere keer als ik in adem heb ik precies daar pijn & gevoel dat er iets vast zit ofzo. Ook voel ik die pijn dan tussen de schouderbladen. Ben nu gewoon niet zeker of het met de andere klachten verbonden is.

  Reactie
  #14

  Bij spierkrampen zou dat wel kunnen

  Reactie
  #15

  Oké. Bedankt!

  Reactie
Reageer op: Ernstige spierzwakte en spierkrampen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief