veel trillende spieren en spierzwakte

  • #1

    Beste,

    Ik heb sinds een maand of twee last van veel trillende spiertjes en spierzwakte, vooral wanneer ik moet 'opstarten', tijdens een wandeling of stress ervaar. Ik ben ook vaak draaierig, licht in mijn hoofd en ervaar allerlei rare klachten (pijnlijke gewrichten, pezen, traag helende wondjes, erg vergeetachtig, snel verlies van spiermassa, scherpe stekende pijn in de onderrug, zeurende/scherpe pijn in de bovenbuik rechts,slechte weerstand, droge huid, snel vermoeid, vaak pijn aan mijn voeten, krakende gewrichten, spierzwakte, moeite met spieropbouw, heel vaak maagzuurproblemen, opboeren, erg veel slijmvorming in de mond en al ruim 4 maanden een witte vlek achterin de keel)
    Daarnaast geven mijn spieren vaak brandende pijnscheutjes en heb ik bijna overal spierpijn. Huisarts gaf het advies 'uit te zieken', dit helpt maar een beetje.

    Achtergrond: man, 24 jaar, epilepsie, deed voorheen krachtsport, ben twee keer onder het mes geweest voor een diepte-EEG, deed daarna veel aan wandelen en begin nu met het herstel van een depressie en heb gewerkt als geluidsman. Eet erg gezond, kan alleen niet goed omgaan met stress.

    Ik zelf dacht misschien aan vit. B12 of D gebrek vanwege mijn medicatie en een fikse keelontsteking. Ik wil morgen de huisarts bellen, ik ben afgelopen jaar al erg vaak langsgeweest maar werd telkens weer naar huis gestuurd of kreeg een antibioticakuurtje en dan kwam alles even later weer terug.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Laat je schildklier dan ook ajb testen! Je beschrijft daar veel symptomen van.

    Daarnaast weet ik niet of de medicatie die je neemt jouw klachten deels kunnen verklaren?

    Of je eetpatroon? Eet je wel voldoende en genoeg van de juiste bouwstoffen?

    Is het voor jou een idee om bij de kruidvat 'mass gainer' te kopen voor spieropbouw en tegelijk alle goede aminozuren ed erin? Ik doe dat vanwege spierzwakte.

    Vwb vitamine D en b12, zeker ook goed om te testen. Magnesium, calcium ook van belang voor spieren. Maar 1 ding tegelijk. Bedenk wat een logische reden is, zoals bijwerkingen medicatie of herstel na ziekte. Laat testen wat je algehele gezondheid nu is. En he schildklierfunctie.

    En maak dan na de resultaten een plan om sterker te worden. Succes!

    Reageer
    #4

    Ik heb therapie, dus hyperventilatie zou kunnen.

    Vit D, elektrolyten en B12 zijn vgm niet getest, maar kunnen wel vanwege mijn medicatie (tegretol/carbamazepine en zonegran) verlaagd worden. Ik heb ook wonden die helemaal niet meer helen en ben constant vermoeid. Daarnaast rimpelen mijn vingers/handen en worden ze soms bloedrood en zijn ze de rest van de dag hartstikke koud. In rust zakt mijn bloeddruk vaak.

    Contact met huisarts word zometeen opgenomen.

    Reageer
Reageer op: veel trillende spieren en spierzwakte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief