Spierpijn en spierzwakte

  • #1

    Hallo,
    Ik ervaar al een hele lange tijd een heel zwaar gevoel in mijn lichaam. Ik heb hier eigenlijk nooit wat achter gezocht, aangezien ik genoeg andere dingen had waar ik mij druk en bezig mee kon houden. Nu heb ik het toch ter spraken gebracht tijdens een gesprek met mijn arts. Ik heb aangegeven dat ik snel spierpijn heb en dat de spierpijn ook lang aanhoud. Mijn lichaam (met name benen) voelen zwaar en zwak aan. Ik slik al 3 jaar lang onnodig diazepam en hier wil ik graag meestoppen! Dit is ook de planning om dit te gaan doen. Nu ervaar ik deze klachten wel sinds dat ik de diazepam ben gaan slikken, dus vraag ik mij af of dit hier ook mee te maken kan hebben? Volgens de arts slik ik de diazepam al zolang dat de werking er wel een beetje vanaf is. De oorzaak is moeilijk te bepalen, aangezien er verschillende factoren zijn die hier invloed op kunnen hebben. Ik slaap al jaren slecht. Ik heb veel conditie en wellicht ook spiermassa moeten inleveren, doordat ik lang stil heb gestaan.. Door medische problemen en hierdoor weinig in beweging kon zijn. Ik ben dit weer rustig aan aan het opbouwen, maar ervaar dus de benoemde klachten. In het ergste geval kan uiteraard een spieraandoening zijn. Nu willen ze in het ziekenhuis via de diëtiste een meting doen om te kijken hoeveel spiermassa ik heb en daar verder kijken hoe en wat. Nu is mijn vraag een beetje moet ik mij toch wat zorgen gaan maken? Is het bijvoorbeeld toch niet iets anders? Of kan bijvoorbeeld de diazepam ook echt een rol hierin spelen? Veel artsen die ik heb gesproken vinden het rommel.

    Reageer
    #2

    Voor je je zorgen maakt, zou ik dat onderzoek afwachten.
    Je noemt al meerdere factoren op waardoor het normaal is dat je een slechte conditie hebt.
    En als je die gaat opbouwen, zul je je in eerste instantie slapper/slechter voelen, ipv beter,omdat je spieren vermoeid raken.
    Ik zou je wel aan willen raden dat opbouwen onder begeleiding te doen, vraag bijvoorbeeld aan je huisarts of in het ziekenhuis of dat bij een fysio of revalidatie therapeut mogelijk is.
    Dan voorkom je dat je gaat overbelasten.

    Reageer
    #3

    Nog iets wat mijn fysiotherapeut een keer genoemd heeft: na langdurig gebruik van spierverslappers zijn je spieren soms ook geconditioneerd om "ontspannen" te blijven.
    De spierverslapper werkt dan zelf niet meer,maar je hersenen zijn als het ware geprogrammeerd in die stand te blijven staan.
    Bij overmatige spierspanning is dat heel fijn,maar als je wilt gaan optrainen niet.

    Reageer
    #4

    Sorry,ik verzond per ongeluk voor ik was uitgetypt😅
    Wat dan zou kunnen helpen (weet niet of het bij jou zo is hoor, maar ik herhaal wat mijn fysiotherapeut heeft gezegd) is spierstimulatie dmv bijvoorbeeld een EMS apparaat.
    Vraag je revalidatie arts daar eens naar.
    Dan kun je ook passief trainen, ik doe dat ook bij een blessure aan mijn enkel.

    Reageer
    #5

    Ik heb een slecht gevoel bij de Diazepam en zou hier liever vandaag nog meestoppen dan morgen. Ik heb er in het verleden ooit 1 mg afgehaald, nou wat een ellende was dat.. 3 week lang aan de diarree gezeten en had het gevoel alsof er overal kleine scheurtjes zaten in mijn spieren. Dit geeft mij dan ook sterk het vermoeden dat de genoemde klachten afkomstig zijn van dit medicijn. Mijn zus heeft het in het verleden ook eens geslikt en ervaarde ook een zwak gevoel in de spieren en gevoel van lood aan de benen. Veel (huis)artsen hebben mij verteld dat het rommel is en dat ik er beter zo snel mogelijk mee kon stoppen. Hun waren alleen niet mijn behandeldarts en mijn behandeldarts was het niet eens met deze uitspraken. Zomaar stoppen met dit medicijn gaat uiteraard niet.

    Ik word onzeker van de benoemde klachten. Ik denk niet dat ik een spieraandoening heb, want het lijkt mij dat je dan ook wel andere klachten zou moet ervaren. Toch blijf ik altijd alert, dus een kleine angst is er zeer zeker. Ik denk dat het een combinatie is van mijn oude en huidige leefstijl (veel conditie verlies). Ik denk inderdaad dat ik het onderzoek moet gaan afwachten en kijken wat daar uitkomt. Het plan is dat ik gemeten wordt op een speciale weegschaal bij de diëtiste. Zij kan dan bepalen hoeveel spiermassa etc ik heb en dan zou zij mij verder begeleiden.

    In het verleden ben ik geholpen door een zeer deskundige fysiotherapeut in het ziekenhuis. Zij is voornamelijk een fysiotherapeut voor mensen die een zeer ernstig ongeval hebben meegemaakt. Het was dus niet gebruikelijk dat zij mijn fysiotherapeut was, maar ik had geluk! Ik ben bij veel andere fysiotherapeuten geweest en zij hebben meer kapot gemaakt dan goed. Ook de revalidatiearts heeft het helemaal verkeerd gedaan.. Dus vertrouwen hierin is erg beschadigd. Wel zie ik in dat ik inderdaad echt onder goede begeleiding geholpen moet worden. Ik weet alleen niet wie.. Naast de diëtiste dan.

    Maar nog even een vraag: klachten zoals snel spierpijn, langzaam herstel van spierpijn, stijf gevoel in het lichaam, zwaar gevoel in lichaam kunnen dus echt komen door mijn oude & huidige leefstijl (conditie verlies, diazepam en slaap problematiek)?

    Reageer
    #6

    Je klachten kunnen zeker komen door je manier van leven.
    Ik ben even kwijt wat jij nou wel en niet eten mag, mag je wel eiwitten?
    Door je voedingsbeperking kun ook klachten krijgen, als je structureel een tekort aan essentiële voedingsstoffen hebt.
    Maar daar zou de diëtist naar kunnen kijken, evenals je vitamines en mineralen.
    Kun je nog contact opnemen met die ene fysiotherapeut?
    Misschien kan zij iemand aanraden die dezelfde visie en aanpak heeft als zij.

    Reageer
    #7

    Wat betreft de diazepam, als je het niet meer nodig bent voor de reden waarvoor je het toen bent gaan nemen, zou ik toch gaan afbouwen. Heel langzaam.
    En ja, dan krijg je idd eerst ontwenningsverschijnselen, dat voelt heel vervelend, heb het zelf ook meegemaakt.
    Maar dat gaat over en op een gegeven moment voel je dat de spierverslappende werking uit je lichaam gaat en dat je je sterker, krachtiger voelt. Omdat de de spierverslapper niet tegenwerkt als jij probeert spieren sterker te maken.

    Reageer
    #8

    Ik mag wel eiwitten, maar veel dingen waar eiwitten inzitten mag ik dus niet hebben. De diëtiste heeft naar mijn eetschema gekeken en vond dat ik gevarieerd at, maar dat ik wel wat te weinig calorieën at voor mijn leeftijd. Zij vermoed dat ik een lage basis stofwisseling heb. Ik heb ook een foliumzuur tekort en een fosfaat tekort. Van de fosfaat tekort weet ik dat je ook spierzwakte kunt krijgen. In mijn voeding zat volgens de dietiste wel genoeg fosfaat, dus nu is het de vraag waar komt het dan vandaan? Binnenkort gaan we dit nogmaals in het bloed meten. Ik ben wat meer melk en kaas gaan eten en dit is hoog in fosfaat. Het kan zijn dat ik wat extra vitamines en minerale mis (hebben ze in het ziekenhuis ook wel eens gezegd).

    Ik kan kijken of ik in contact kan komen met de fysiotherapeut in het ziekenhuis. Ik zou dit uiteraard wel eerst moeten overleggen met mijn behandeldarts of dit mag, want het gaat allemaal via haar.

    Ik zelf wil heel graag stoppen met de Diazepam. Arts vind dat ik er misschien voor altijd aan moet blijven om de ontspanning in het lichaam te bewaren, aangezien ik veel stress heb en daar het lichaam weer snel op kan reageren. Ik zelf wil er mee stoppen en dat ga ik ook doen! Het houdt mij wel iedere keer weer tegen om ermee te stoppen.. gezien de afkickverschijnselen.. Maar ja is even door de zure appel heen bijten. Ik denk dat de Diazepam meer fout doet dan goed. Ook inderdaad bij het opbouwen van spieren. Ik ga dit ook binnenkort voorleggen aan de arts dat ik dit graag zou willen afbouwen. Ik ben benieuwd hoe ik mij dan ga voelen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zou het idd wel eerst met je arts bespreken,maar ik vind het wel raar dat er gezegd wordt levenslang diazepam te gebruiken.
    Omdat dergelijke medicatie alleen levenslang werkt als je steeds een hogere dosis gaat nemen,er treed gewenning op waardoor het na een tijd niet meer werkt.
    Je zou verwachten dat op een gegeven moment de dagelijkse dosis wordt afgebouwd en dat je het dan alleen nog in acute gevallen zou kunnen gebruiken.
    Dan blijft het wel werkzaam.
    Dit is tenminste hoe het mij door mijn arts werd uitgelegd en mijn ervaring is dat dat ook klopt, dat toen ik het niet meer dagelijks nam, een lagere dosis echt effect had als ik het nodig was.

    Reageer
Reageer op: Spierpijn en spierzwakte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief