Kramp en krachtsverlies linker arm

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo,

  sinds gisteren heb ik kramp in mijn linkerarm en vingers. Sinds vanmorgen is daar ook krachtsverlies bijgekomen, het voelt alsof mijn arm heel slap is. Weten jullie wat dit kan zijn? Ik heb wel een lichte hartafwijking maar voel niks geks op mijn borst ofzo dus het lijkt me niet dat het aan mijn hart ligt.

  Reactie
  #2

  Misschien een beknelde zenuw ofzo. Ga gewoon even naar de dokter.

  Reactie
  #3

  Inderdaad: naar de huisarts!
  Sterkte, Brenda

  Reactie
  #4

  Ik heb nog niet zolang een nieuwe baan en ben al een paar keer ergens voor naar de dokter geweest dus kan het nu niet maken om weer eerder weg te gaan. En ik ben pas a.s. maandag weer vrij

  Reactie
  #5

  lukt het niet even in je lunchpauze, of na je werk?
  Heb je er nog erg last van?
  Ik ben gewoon voorzichtig, vooral omdat je schrijft dat je een hartprobleem hebt.
  Krachtverlies kan heel eenvoudig te verklaren zijn b.v. door RSI en reuma, maar heel soms door een TIA of kleine beroerte.
  Als je je verder goed voelt, lees dan even over RSI, misschien herken je het.
  Sterkte Brenda.

  Reactie
  #6

  Ja ik voel me verder prima. Het gaat alleen steeds meer pijn doen. Het begint in het midden van mijn onderarm en straalt door naar alle vingers. Ja misschien is het RSI, ik zit veel achter de computer, alleen ik heb het ook na het werk en na een nacht slapen doet het nog meer pijn en de pijn wordt ook met de dag erger. Eerst had ik alleen kramp.

  Reactie
  #7

  Ben net ff bij de arboarts geweest op mijn werk. Hij zegt dat er niks aan de hand is. Geen tennisarm, geen RSI, niks met het hart. Nou ik vind het wel vreemd dat de “zeurende”pijn steeds erger wordt. Vingers beginnen ook stijf te worden.

  Reactie
  #8

  Als ik lees dat je vaak naar de huisarts gaat kan het zijn dat je last hebt van een lichte mate van hypochondrie.
  Jouw klacht van krachtsverlies is eigenlijk ook heel normaal en kan de beste overkomen en gaat vanzelf weer over na een paar nachten goed slapen.
  van te goed slapen, terwijl je op je arm ligt, kan je klacht zelfs optreden dit heet de zogenaamde saturdaynight arm. Geen zorgen, gaat vanzelf over.
  Dat is mijn mening

  Reactie
  #9

  Hallo, ik heb sinds een paar uur ook hele erge kramp,vloeiende pijnlijke golven in mijn linkerarm!
  Lijkt dat een beetje op jouw verhaal?
  Weet jij een oplossing?

  Groetjes, JilL

  Reactie
  #10

  Pijn in de linkerarm kan wijzen op een instabiele angina pectoris. Indien er redenen zijn om deze oorzaak te overwegen, neem dan met spoed contact op met een arts, d.w.z. de huisarts of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

  Reactie
  #11

  Het hart pompt dag en nacht zuurstofrijk bloed door het lichaam om zo de weefsels te voeden. Om te kunnen werken heeft de hartspier zelf ook zuurstof en voeding nodig. Die worden door het bloed aangevoerd via de kransslagaders (coronairvaten). Dat zijn bloedvaten van hooguit enkele millimeters dik, die aan de buitenkant van de hartspier lopen.
  Wanneer de hartspier te weinig zuurstof en voeding krijgt als gevolg van een vernauwing van een kransslagader, kan er pijn op de borst optreden. Dit heet angina pectoris. (Zie ook: Hoe werkt het hart)
  In de kransslagaders kunnen zich bloedplaatjes en vetachtige stoffen afzetten waardoor op den duur vernauwingen kunnen ontstaan. Dit proces heet slagaderverkalking. Bij inspanning, als het hart meer zuurstof nodig heeft dan in rust, kan een zuurstoftekort optreden.
  Dit voelt als een typische, drukkende pijn midden op de borst die kan uitstralen naar de kaken, armen of polsen, de rug of schouderbladen. Een aanval van angina pectoris duurt vijf tot vijftien minuten en gaat over met rusten. De pijn gaat nog sneller over met het innemen van nitraten.
  Wanneer de klachten in korte tijd toenemen, de aanvallen in rust optreden of medicijnen niet meer helpen, spreekt men van onstabiele angina pectoris of van een dreigend hartinfarct.

  bron: http://www.hartstichting.nl/go/default.asp?mID=5544&rID=1913

  Reactie
  #12

  Is een TIA of een herseninfarct overwogen?

  Ga met deze klachten naar een dokter voor lichamelijk onderzoek. Ernstige oorzaken kunnen in de acute fase beter behandeld worden met een beter resultaat. Onschuldige oorzaken zijn het meest frequent.

  Reactie
  #13

  Ik begrijp de vorige reacties goed.

  Er wordt het ernstigste verondersteld maar op basis van de door u beschreven gegevens kunnen deze oorzaken niet worden uitgesloten.

  Veel vaker is de oorzaak onschuldig en valt het alleszins mee, echter, u wilt niet dat net in uw geval de oorzaak toch wel ernstig bleek en een adequate behandeling eerder gestart had kunnen worden.

  Gebruik u gezonde verstand, en bepaal of uw klachten verdacht genoeg zijn om dirct acuut een arts te raadplegen.

  Reactie
  #14

  Heb je niet gewoon op je arm geslapen, waardoor een zenuw tijdelijk is afgeknepen, en je een soort lam gevoel in je arm kunt krijgen. Hiervoor is zelfs een medische term omdat mensen als ze ’s ochtends wakker worden met deze klachten er enorm van kunnen schrikken terwijl het volldeig onschuldig is en vanzelf weer overgaat. De naam is Saturday-night arm, genoemd naar de uitgaansavond dat mensen alcohol drinken en daardoor als ze slapen niet merken dat ze hun arm afknellen door een onhandige slaaphouding als gevolg van de verdoving door de alcohol.
  t Is maar een geste, ik heb verder ook geen idee wat het nu precies is…

  Reactie
Reageer op: Kramp en krachtsverlies linker arm
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief