Arm te weinig zuurstof?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Vanochtend werd ik wakker en ik had het gevoel alsof er een of meerdere bloedvaten in mijn linkerarm werden dichtgeknepen. Meer het gevoel dat je wel eens hebt als je heel lang op je arm hebt gelegen. Ik dacht, nou, dat gaat zo wel weer weg.
    Maar dat is dus niet zo. Ik heb nog steeds evenveel last van mijn arm als vanochtend, alsof mijn arm te weinig zuurstof krijgt of zo, heel erg vervelend...

    Weet iemand wat dit is en wat ik eraan kan doen?

    Reageer
    #2

    Zou een zenuw in de knel kunnen zitten, maar als het te lang duurt toch even naar een huisarts gaan.

    Als bloedvaten in de knel zouden zitten wordt je arm wit en/of zelf blauw.

    Reageer
    #3

    Van te goed slapen, terwijl je op je arm ligt, kan je klacht optreden. Dit heet de zogenaamde saturdaynight arm. Zo genoemd omdat men op zaterdag alcohol drinkt en dan raar in bed gaat liggen en de arm langdurig af kan knellen.
    Geen zorgen, gaat vanzelf over.
    Dat is mijn mening

    Reageer
    #4

    gaat inderdaad vaak vanzelf over, maar als je twijfelt, je verder niet lekker voelt, ook een beetje zwaar op de borst wordt ga dan toch voor de zekerheid even naar een arts.
    Soms, heel soms, wijst het op een hartprobleem. maar meestal gaat het inderdaad vanzelf weer over. je voelt zelf wel aan wat je doen moet.
    Brenda

    Reageer
    #5

    De klachten van de arm ontstaan meestal door het slapen op een “dubbelgevouwen arm”.

    De patiënt klaagt over afgenomen of afwezige sensatie aan de radiale (duimzijde) en de rugzijde van de hand en pols, en van het onvermogen de pols-, duim- en wijsvingergewrichten te bewegen.

    Dit soort zenuwschade kan ook passen bij cervicale wervelkolom fracturen, schade aan de plexus brachialis in de oksel, of een fractuur van de humerus.

    Deze neuropathie wordt dus geproduceerd door compressie van de radiale zenuw rond de humerus. Het komt het vaakst voor wanneer een persoon dronken in slaap valt, met de arm over de rug van een stoel.

    Reageer
    #7

    Ik geloof het maar ik heb het nooit in mijn rechterarm.

    Jeanette

    Reageer
    #8

    Ben je met de klachten wel eens naar je huisarts geweest?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Arm te weinig zuurstof?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief