Schimmel gegeten (brood)

 • #1

  Hallo allemaal, het is nu ongeveer 15 minuten geleden dat ik brood heb gegeten wat beschimmeld was ik wil graag weten wat voor gevolgen dit kan hebben. Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  is niet zo slim : - ) denk niet dat je er ziek van wordt, je kan wel wat hebben hoor!
  Brenda

  Reageer
  #3

  Het was niet mijn bedoeling om het te eten ik zag pas na 2 boterhammen te hebben gegeten dat de 3e waar ik op het punt stond om het op te gaan eten beschimmeld was, bedankt voor je snelle reactie!

  Reageer
  #4

  Beschimmeld brood is in zijn geheel niet meer te eten. Gooi het brood direct weg om verdere verspreiding van schimmelsporen te voorkomen. Groene of zwarte broodschimmel bederft het brood, maar is niet gevaarlijk. Hij kan niet in de mens groeien en dit soort schimmel geeft geen mycotoxines af (stoffen die voedselvergiftiging of andere ziektes veroorzaken), dus zijn er geen nadelige effecten van te verwachten als je ongemerkt een hap beschimmeld brood hebt genomen.

  bron: http://www.brood.net/default.asp?pid=faq&id=791&catid=44&vraagid=121

  Reageer
  #5

  Een beetje schimmel kan absoluut geen kwaad. Het agresiieve maagzuur maakt het bijna direct helemaal stuk, zodat je er niets van merkt verder. Maar maak er inderdaad geen gewoonte van om beschimmelde broden te eten, op den duur kun je daar dan wél ziek van worden.

  Reageer
  #6

  Wahaha ... ik heb net hetzelfde gedaan, en voelde me even angstig :D.
  Maar goed om te weten dat ik nog even door kan leven :d.

  Reageer
  #7

  Schimmels op brood zijn echt giftig, maar pas in grote hoeveelheden. Gooi beschimmeld brood altijd weg, want gezond is het niet, maar ernstig als je het eens per ongeluk eet, ook niet.

  Reageer
  #8

  Kan iemand me helpen?
  Ik was gisteren een vrij oude wafel aan het eten, maar hoe smaakte nog prima. Toen ik in de helft zat begon het wat raar te smaken, maar ik lette er niet op. Toen de wafel bijna op was liet ik hem per ongeluk vallen en zag op de chocolade witte schimmel. Ik ben meteen naar de vuilbak gelopen en heb alles uitgespuwd. Ik heb m'n mond drie maal gespoeld, maar ik blijf ongerust. Toen ik keek naar de twee wafels die nog in de kast lagen zag ik dat ze allebei op 1/3 witte schimmelhaartjes hadden staan. Kan iemand me vertellen of dat schadelijk was? Ik voel me namelijk een beetje raar en ben dus super ongerust!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik kan mij voorstellen dat je geschrokken bent want gezond is het niet maar echt ongezond daarentegen ook niet. Het kan niet zoveel kwaad als het je een keertje overkomt. Maak er in ieder geval geen gewoonte van.

  Reageer
  #10

  Ik heb net ook een puntje gegeten wat beschimmeld was, ik heb me wel telkens misselijk gevoeld. nu nog. weten jullie of je ziek van kan worden?

  Reageer
  #11

  Nee hoor, dat is zo weinig dat je daar fysiek verder geen last van hebt. De gedachte lijkt me wel heel vervelend en daar alleen al van kun je je echt misselijk voelen.

  Reageer
  #12

  Ik heb al een paar dagen last van buikpijn en soms heb ik ook 'honger'. Naja, dus ik dacht dat het te maken had omdat ik te weinig eet, dus ik at meer als normaal, maar ik had nog steeds buikpijn, maar toen liet mijn moeder een zak brood zien wat beschimmeld was en vroeg of ik er van gegeten had, en ik had er van gegeten ja. Kan het hebben gegeten van beschimmeld brood mijn buikpijn verklaren?

  Reageer
  #13

  Ehh, als het enkele sneetjes zijn dan is dat onschuldig. Ik kan mij wel voorstellen dat je het idee vies vindt en daardoor een misselijk gevoel krijgt, maar kwaad kan het niet, niet in die hoeveelheden.

  Reageer
  #14

  Ik heb een soort oplossing voor dit soort problemen dat je per ongeluk beschimmelt brood eet. Als er nog een sticker op staat van wanneer het gemaakt of ingepakt is, lees de datum en als het langer dan 3 dagen na die datum is dan zou je een kans op een beetje schimmel kunnen hebben. Dit weet ik alleen uit eigen ervaring. Ik weet niet zeker of dit werkt bij al het brood, sommige broden kunnen langer mee en andere korter. 🙂

  Reageer
  #15

  nou ik heb t net ook gehad alleen
  op een kant en klare hamburger
  nou denk ik dat de schimmel van t broodje kwam
  maar het zat ook op t vlees
  kan t van het vlees afkome ?
  en is dat dan wel schadelijk ?
  graag zsm antwoord want ik ben alsnog een beetje bang

  Reageer
Reageer op: Schimmel gegeten (brood)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief