Onverklaarbare klachten

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man van 29 en loop nu al ruim een jaar met onverklaarbare klachten en ze weten maar niet wat het is, ik heb last van de volgende klachten:
    - spiertrekkingen (fasciculaties)
    - pins en needles (spelden prikken)
    - aanhoudende spier spanning/spasmes gezicht welke een pijnlijk branderig gevoel geven
    - het gevoel of er beestjes over de huid lopen dit kan overal voorkomen
    - pijnlijke verzuurde spieren
    - stramme spieren als je ze oprekt voelt het alsof je ze uit elkaar trekt een soort droog gevoel alsof je een handdoek die opgedroogd is uit elkaar trekt
    - inspannings intolerantie
    - spierkrampen
    - slapeloosheid
    - wisselend krachtverlies en slik klachten deze herstellen weer na een tijdje
    - maag/darm klachten veel en wisselende ontlasting en veel gasvorming
    - raar duizelig/dronken gevoel
    - hersenmist
    - een soort ongecontroleerde stuiptrekkingen
    - jeuk bij inspanning icm naalden prikken
    - vaak grieperig gevoel
    - nachtzweten
    - uitgeput gevoel vooral de volgende dag na een dag met een klein beetje inspanning

    Ik ben al bij meerdere artsen geweest de een zegt conversie stoornis en de ander zegt spierkrampen fasciculaties syndroom (bfs), ik zelf herken me niet in deze diagnoses omdat er veel niet overeen komt.

    Ook ben ik bij specialisten geweest voor deze aandoeningen en herkennen ze mijn klachten hier ook niet in.

    Herkent iemand deze klachten?

    Groetjes,

    Een man van 29 jaar.

    Reageer
    #2

    Ik kan je natuurlijk niet zeggen wat je precies hebt maar veel klachten hangen samen met voedingspatroon, darmflora en tekorten aan voedingsstoffen. Hormoonhuishouding kan ontregeld zijn, candidaovergroei kan een rol spelen. Misschien schildklierproblemen. Spiertrekkingen kunnen te maken hebben met tekorten maar ook met schildklierproblemen.
    Een natuurgenezer kan kijken naar het hele plaatje. Zou ondertussen ook je voedingspatroon eens onder de loep nemen. UItkijken met allerlei toevoegingen als smaakversterker, conserveringsmiddelen en kunstmatige zoetstoffen. Ook uitkijken met snelle suikers.

    Reageer
    #3

    Ik zou om te beginnen willen vragen onderstaande testen te doen

    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie informatie,
    Ik heb deze week een afspraak bij de internist staan omdat ik nu al een jaar me echt ziek voel en het wordt maar niet beter m’n schildklier is al geprikt en heb een test gehad voor hyperventilatie, dit was het allebei niet.

    Ook ben ik trouwens geprikt op Candida dit was het ook niet, ik hoop dat ze nu eens verder kijken dan alleen bloed onderzoek en aannames.

    Reageer
    #5

    Dag "Een man van 29",

    Ik herken mij heel goed in jou klachten. Ik vraag me af hoe het nu met je gaat, en of je nieuwe onderzoeken hebt gehad en of diagnoses?

    Na jarenlang ernstig ziek zijn, en in de medische molen gezeten te hebben, heeft Dr. Visser en Dr. van Campen van stichting Cardiozorg vast gesteld dat ik een abnormale verminderde bloedtoevoer naar de hersenen heb, M.E, POTS/orthostatische intolerantie en P.E.M (inspanningsintolerantie, Post exertional malaise). Dit zijn de eerste artsen die mij echt serieus hebben genomen! Ik ben al jaren onder behandeling bij hun. Nu is er Mestcelziekte bij gekomen.

    De inspanningsintolerantie (P.E.M) die je omschrijft zijn typerend voor M.E. maar ook POTS (Posturaal orthostatische tachycardie syndroom) en Orthostatische intolerantie. De chronische griepgevoelens krachtverlies en chronische pijn zijn ook typisch bij M.E maar ook bij Fibromyalgie.

    Ik hoop dat je een arts vind die jou klachten echt serieus neemt. Het hoeft natuurlijk niet dat je hetzelfde hebt als ik, maar wellicht zou het wel zo kunnen zijn. Het zou goed zijn om dat uit te sluiten. Laat je in ieder geval niet afwimpelen met "Chronische hyperventilatie of psychische", zoals ze mij jaren behandeld hebben.

    Ga niet over je grenzen met inspanningsintolerantie!!

    Lieve groet,

    Dewi, (33 jaar)

    Reageer
    #6

    Beste "man van 29".

    Als ik jouw klachten/verhaal lees herken ik mezelf heel goed. Ik heb vrijwel de zelf klachten (+nog andere) en er is nog geen oorzaak gevonden. Ben zelf pas 24 dus het lijkt me vreemd om deze klachten te hebben zonder enige reden. Ook bij mij is er al veel onderzocht in het bloed maar er wordt niks gevonden. Is toevallig bij jou vitamine B12 geprikt? Dit was bij mij goed maar kan ook voor die klachten zorgen. Ik zou toch terug gaan naar de arts en bloedonderzoek aanvragen.

    Chronische Hyperventilatie zou ook een oorzaak kunnen zijn, vooral als er niks uit onderzoek komt. Ikzelf doe ook ademhalings oefeningen en dit heeft mij geholpen met angst klachten. Echter de fysieke klachten zijn er nog en adem ik nu ook rustig en "goed". Sterkte en succes!

    Reageer
    #7

    Hoi, bedankt voor je reactie! ik ben naar een diëtiste geweest helaas geen baat, maar toch bedankt voor je reactie

    Reageer
    #8

    Hoi Dewi,

    Bedankt voor je uitgebreide reactie en sorry voor mijn late reactie ik ben een tijd niet op dit forum geweest. vandaag nog naar het ziekenhuis geweest en ze gaan nog een paar nieuwe onderzoeken doen.

    het is heel moeilijk om steeds te horen het zit tussen je oren... of hyperventilatie nog vreemder  ik adem super rustig en het is totaal geen angst ik ken mezelf. ik heb ook lang lang gekeken naar die aandoeningen die jij opnoemt vooral M.E. en Mestcel ziekte.

    Is er een mogelijkheid om met jou in contact te komen?

     

    Lieve groet,

     

    Billy

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Pots syndroom

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief