Rode brandende vlekken onder oog

 • #1

  Hallo,

  Half november kreeg ik opeens last van rode brandende vlekken onder me ogen. Deze vlekken werden na een tijdje erg droog. Hiervoor ben ik naar de dokter geweest en toen kreeg ik koelzalf mee.
  Na een tijdje ging het weg. Maar begin december kwam het weer terug. Toen ben ik weer naar de dokter geweest en toen kreeg ik hormoonzalf mee. Ook toen ging het weer weg, maar begin januari was het weer foute boel. Ik uiteindelijk weer naar de dokter en die verwees me door naar de dermatoloog. Hier kon ik halverwege februari terecht (de vlekken waren ondertussen weer weg). Bij de dermatoloog heb ik een allergietest gedaan maar hier kwam niks uit. Ik had een kleine uitslag bij nikkel, maar dat verklaarde volgens de dermatoloog niet waarom ik dan last rondom me ogen zou hebben. Bij de eerste afspraak heb ik de zalf Elidel meegekregen en bij de laatste afspraak Protopic.

  Ik heb vanaf februari tot mei geen last gehad. Maar nu opeens is het weer terug? Heeft iemand een idee wat het kan zijn?
  Het voelt alsof ik verbrand ben rondom me ogen..

  Reactie
  #2

  Jennifer,

  Draag je misschien een bril?

  Reactie
  #3

  Nee ik draag geen bril

  Reactie
  #4

  Okay, het kunnen zijn dat je allergisch was voor het materiaal dat eventueel in de bril verwerkt had kunnen zijn.

  Het zou een allergische reactie kunnen zijn op cosmetica. Heb je wellicht sinds october/november andere of nieuwe cosmetica gebruikt? Oogschaduw, fondation, gezichtscreme, eyeliner of iets dergelijks?

  Reactie
  #5

  Ik heb hetzelfde onder me ogen branderig rood jeukt en schilfers mag je elidel en protopic wel onder je ogen smeren wat als het in je ogen komt is dat niet gevaarlijk???

  Reactie
  #6

  Uit de bijsluiter van elidel:
  Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen (neus, mond). Komt het per ongeluk toch daar terecht, haal de crème dan weg en spoel met ruim water.

  Uit de bijsluiter van Proptopic:
  Op de plaats waar u het aanbrengt een branderig gevoel, jeuk en roodheid. Binnen een week na het starten hoort u hier geen last meer van te hebben. Is dit wel het geval? Raadpleeg dan uw arts of apotheker.

  en:
  Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen (neus, mond). Komt het per ongeluk toch daar terecht, haal de zalf dan weg en spoel met ruim water.

  Reactie
  #7

  Kijk eens naar clowneczeem. Dit is namelijk een eczeem op het gezicht wat rond ogen en mond voor komt en wat vaak weg gaat en erger terug keert. Het kan komen door bepaalde zalven geloof ik. Ik weet er niet zoveel meer vanaf maar zoals je het beschrijft klinkt het een beetje zoals dat.

  Reactie
  #8

  Kan het van sulfiet in wijn komen? Ik heb ook regelmatig rode branderige vlekken en denk dat het door sulfiet komt, morgen naar dermatoloog

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Tandor, bedankt!!! Ik loop ook al een tijd met rode branderige plekken rond mijn ogen rond en bij mij blijkt mijn bril inderdaad de oorzaak. Voorlopig mijn oude brillen maar weer op.

  Reactie
  #10

  Ik heb angio oedeem gehad en het ziekenhuis kon me niet helpen, allerlei testen gehad. Toen ben ik naar een Kineosologist geweest en die heeft me kunnen helpen aangezien zij verder kijken. Ik had 4 zilveren vullingen en kwik in m'n bloed, na verschillende behandelingen ben ik er al 3 jr vanaf!! Ik kreeg 2 aanvallen, dik hoofd/ ogen, per 2 weken! Zeer aan te raden!

  Reactie
  #11

  Ik heb precies hetzelfde!!! Ben je er nu vanaf? Mijn ogen zijn weer wens dik en rood, branderig en het ziet er niet uit. Ook al een test gedaan en alle zalven die je noemt.

  Reactie
  #12

  Heb ook last van branderige rode uitslag rond de ogen , ik denk dat dit iets te maken kan hebben met zweten , heb last van opvliegers dan prikt het op die vlekken alsof je verbrand bent . Ook steeds het gezicht willen afvegen van zweet doet steeds meer pijn . Enige dat verzachting brengt is nivea of uierzalf tot nu toe . Gr

  Reactie
  #13

  ik heb het zelfde probleem..

  ik kreeg 3 weken geleden rode vlekjes net onder mijn ooglid en iets verder onder mijn oog bij mn wallen ongeveer. Ik ben naar de apotheek gegaan en heb bepanthen oog en neus creme gekocht aangezien ik altijd al een droge en gevoelige huid heb van mezelf en heb dit een week gesmeerd 2 maal daags en na een week was dit weg, toch nog een weekje doorgesmeerd voor de zekerheid dus ik dacht dat het weg was.. tot vandaag het is helaas weer terug en nu beide ogen helaas maandag pas een afspraak bij de huisarts ben nu toch maar weer gaan smeren met de bepanthen zalf

  de rode plekjes zijn klein en steeds rondom mijn ooglid, jeuken amper, maar branden best wel

  had ook gedacht dat dit aan makeup lag maar denk niet dat dit het geval is aangezien ik al een week geen makeup op heb gedaan.

  Reactie
Reageer op: Rode brandende vlekken onder oog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief