Linkeroog “focust” niet

  • #1

    Beste allemaal,

    Vandaag ben ik bij de huisarts geweest, hij zei dat er niets mis was met mijn ogen, volgens hem moest ik mijn bril dragen de komende week, en als het nog niet goed is moet ik naar een opticien gaan. Ik zal even vertellen wat er aan de hand is:

    Afgelopen zaterdag avond toen ik aan het werk was kreeg ik opeens erg last van mijn linkeroog, ik dacht dat dit aan mijn contactlens was, dus zodra ik thuis kwam deed ik deze uit. Nadat ik de lens uit deed, had ik een verschrikkelijk brandend gevoel in mn oog. Mijn oog was ook nauwelijks te openen (zelfde gevoel als je je oog in de ochtend probeert te openen als er flink wat licht schijnt). Hierna ging ik direct slapen, de volgende dag was alles weer normaal, ik had toen ook geen lenzen in gedaan. Echter, de maandag erop, deed ik weer mijn lenzen in, ditmaal deed ik het omgekeerd (linkerlens in rechteroog, en andersom). Ik deed dit om te testen of het misschien niet aan mijn lens lag. In de ochtend ging het goed maar in de loop van de middag kreeg ik opeens weer last van mijn ogen. Toen ik thuis aankwam heb ik snel mijn lenzen uitgedaan, en hier gebeurde weer hetzelfde, mijn linkeroog brandde erg.

    Sindsdien zie ik een stuk slechter met mijn linkeroog, ik vind het heel erg moeilijk uit te leggen. Vandaag bij de huisarts heb ik zo'n oogtest afgelegd, ik had dit allemaal correct, maar ik weet zeker dat er iets mis is met mijn ogen. Als ik mijn rechteroog afdek, zie ik heel veel minder, ik heb het gevoel dat mijn linkeroog niet focust, het ziet alles wel, maar heel erg wazig. Ook als ik mijn bril op doe die ik pas heb gekocht zie ik erg wazig. De huisarts zei dat er niets mis was met mijn ogen... maar het lijkt mij sterk. Ik wilde graag vragen of iemand weet wat dit kan zijn. Ik heb zo namelijk het gevoel dat de opticien mij er ook niet uit kan helpen. Mijn oogsterkte zijn beide -2, in 8 jaar tijd zijn ze maar maximaal 0,5 achteruit gegaan. Ik denk zelf niet dat mijn linkeroog achteruit is gegaan, anders is het wel heel erg plotseling. Ik heb gewoon het gevoel dat mijn oog niet goed focust, ik zie dingen wel, maar niet helder, terwijl ik met mijn rechteroog dat prima zie.

    Hopelijk weet iemand hier een oplossing voor, want ik word een beetje gek van mijn linkeroog. Ik zit er heel erg mee, en heb het gevoel dat er telkens een wimper voor mijn oog zit of iets dergelijks.

    Ik kijk uit naar jullie reactie!

    Groeten,
    Z

    Reageer
    #2

    Hallo!

    Ik heb niet precies hetzelfde als jij maar heb ook vreemde klachten aan mijn linkeroog. Ben bij het oogziekenhuis onderzocht,bij de oogarts, de internist heeft bloedonderzoek gedaan en alles en nergens komt er iets uit. Binnen 1 jaar ben ik al bijna 2000 euro kwijt aan steeds andere brillenglazen, heb sinds een half jaar een leesgedeelte in mijn bril maar kan nu ook al niet meer lezen met mijn linkeroog????

    Maar niemand kan mij iets vertellen.

    Ik zie vrijwel de hele dag wazig met mijn linkeroog, net alsof ik in de flits van een fotocamera heb gekeken. Dit belemmerd mij enorm, met alle dagelijkse bezigheden en ook heel erg met autorijden, 's avonds rij ik liever niet omdat het tegemoetkomende verkeer heel erg lastig is met die lampen. De lampen verstrooien het licht zeg maar.

    De huisarts adviseerd anti depressiva maar ik baal daar enorm van.
    Ik heb echt klachten en nu heeft mijn kno-arts mij doorgestuurd naar de neuroloog. Daar moet ik eind april naar toe en hoop dat hij mij iets meer kan vertellen.

    Word er van lieverlee wanhopig van!

    Reageer
    #3

    Hoi Z,

    Het klinkt alsof de arts alleen heeft gekeken hoe goed je zag. Heeft je huisarts ook gekeken naar je hoornvlies? Contactlensdragers kunnen namelijk (sneller) beschadigingen hier aan oplopen door de wrijving. Als de beschadiging dan vlak bij of voor de pupil is, breekt het licht minder goed.
    Zeker omdat je oog zo'n pijn deed klinkt het erg verdacht, heb dit ook gehad alleen zat de hoornvlies beschadiging gelukkig weg van de pupil.

    Draag voorlopig maar liever de bril in plaats van de lenzen! Als je huisarts niet wil kijken naar hoornvliesbeschadigingen, dan kunnen lenzenspecialisten bij opticiens dit ook. Een relatief simpele procedure, hij stipt het oog aan met een kleurstof en kijkt dan in je oog met een lamp. Daar waar het oplicht, is je hoornvlies beschadigd.

    Veel succes en hopelijk gaat het inmiddels beter!

    Reageer
    #4

    Hallo allemaal,

    Bedankt voor jullie reactie.
    Ik had al een tijd niet gekeken naar mijn bericht omdat het na een weekje over was gegaan. In die week heb ik constant een bril gedragen, en geen 1 seconde lenzen in gehad, misschien komt het doordat mijn oog rust nodig had.

    Echter, heb ik nu weer hier last van. Het probleem is nu wat minder erg, maar nog steeds storend. De symptomen zijn nog steeds hetzelfde. Alleen valt het mij op dat ik als ik achter de computer zit, met of zonder bril, het erg lijkt dat er een wimper voor mijn oog zit, net als ik van te voren aangeef. Verder is het opmerkelijk dat ik met mijn linkeroog niet van dichtbij goed kan zien (letters op het beeldscherm zijn wazig) maar van ver af lijkt het alsof ik nu wel opeens beter kan zien dan vroeger. Ik heb een sterkte van -2.

    Kan het misschien zijn dat het door mijn lens komt en mijn linkeroog gevoeliger is dan de rechter? Ik houd namelijk niet bij hoelang ik mijn maandlenzen al draag, soms kan dit wel oplopen tot 3 maanden, ik weet dat dit erg slecht is, maar zou dit een reden kunnen zijn?

    Ik hoop dat er iemand kan reageren die eerder met dit probleem te maken heeft gehad!

    Reageer
    #5

    Hallo,
    Maandlenzen draag je een maand dus je kunt nu zelf testen of het aan de lenzen ligt. De komende maanden goed bijhouden wanneer je ze moet vervangen en als je klachten daarmee niet afnemen, moet je andere stappen ondernemen. Houd je ons op de hoogte hoe het verder gaat met je?

    Groetjes

    Reageer
    #6

    ik heb precies hetzelfde. linkeroog is wazig en vooral met opstaan in het licht. savonds donker wordt het minder lijk het. allerlei onderzoeken gehad en nu krijg ik binnenkort een mri hersenscan.

    iemand nog tips. zal mijn lenzen een week uitdoen.

    Reageer
    #7

    hallo mensen,

    ik heb het bovengenoemde gevallen ook en het stoort mij ook enorm. Ik had wel gemerkt dat ik een paar winpers had die raar groeide, die heb ik met veel moeite geëpileerd. Heeft niet gewerkt. Ook heb ik een klein stipje op mijn oog ontdekt. Misschien moet ik maar even snel naar de huisarts gaan.

     

    Reageer
    #8

    Heb s morgens hetzelfde als het licht word linkeroog start moeilijk op zeg maar . Veel rusten en geen stress gaat het beter is mijn ervaring leef je eigenleven

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo allemaal,

    ik ben vandaag naar de opticien geweest, ik heb ook dezelfde klachten. Na 12 jaar hebben ze ook een cilinder in mijn oog gemeten, kan dat misschien dat jullie dat ook hebben? Heeft iets met de bolling van je oog te maken, dat je minder goed scherp kan stellen ofzoiets las ik daarover.

    Succes, hopelijk heb ik jullie kunnen helpen.

    Reageer
Reageer op: Linkeroog “focust” niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief