niet kunnen focussen

  • #1

    Hallo,

     

    Ik heb nu al sinds een aantal maanden een probleem met mijn oog. Ik kan heel lastig focussen, vooral met lezen, computeren en met autorijden merk ik dat mijn oog niet doet wat ik wil. Het is heel lastig.

    Ik ben al bij de oogarts geweest maar die kan niets vinden, mijn ogen zijn verder gewoon gezond. Wel ben ik Brildragend +5.75 rechts en links +5.25 en heb een cilinderafwijking. Ik heb een varifocusbril +1

    Ik moet er wel bij zeggen dat ik een heel stressvol jaar heb gehad en dat ik ineens op mijn werk vanuit het niets zoiets had dat ik minder zag. Ik heb tevens ook een computerbril maar het blijft hetzelfde.

    Nu ben ik gisteren bij de orthopthist geweest en die heeft allerlei testjes gedaan. Mijn ogen werken gewoon goed samen en bewegen verder gewoon goed. Daarna heeft ze mijn ogen gedruppeld om toch een meting te doen.

    Nu kwam daar uit dat mijn ogen achteruit zijn gegaan met een hele punt. Zij zei dus dat dat een hele goede reden kan zijn waarom in dus moeite heb met focussen. Ook krijg ik hoofdpijn met focussen en word soms duizelig en misselijk.

    Op den duur moet ik gewoon loslaten waardoor ik alles heel wazig ziet.

    Zou het echt aan mijn huidige bril kunnen liggen en dat mijn ogen gewoon achteruit zijn gegaan of zou het aan de stress kunnen liggen?

    Als ik mijn ogen beweeg van links naar rechs en van onder naar boven en naar mijn neus kijk dan voel ik de spieren wel trekken in mijn ogen.

    Reageer
    #2

    Het zou door de bril kunnen komen. Je ogen moeten teveel en te lang accommoderen.

    Reageer
    #3

    Kan het dan kloppen dat het er ineens was of misschien heb ik het niet gemerkt dat mijn ogen achteruit zijn gegaan. Ik heb deze bril nu iets langer als een jaar. Ben 45 jaar kan het dan zijn dat mijn ogen ineens zo snel achteruit gaan.

    Kan het ook komen door het vele beeldscherm werk?

    Reageer
    #4

    Te veel beeldschermwerk kan dat wel veroorzaken. Belangrijk is dan, dat wanneer je een computerbril hebt, je dan ook de juiste afstand van bril naar beeldscherm hebt. Computerbrillen worden doorgaans op 60 cm afgesteld.Het beeldscherm moet dan ook 60 cm verwijderd zijn. Voor de handy zijn die dan weer niet geschikt omdat je die doorgaans dichterbij je ogen hebt.

    Reageer
    #5

    Oke maar is dit dan blijvend want ik mag hopen van niet.  Ik werk op het moment ook niet en probeer het computergebruik te beperken maar er is nog geen verbetering helaas.

     

     

    Reageer
    #6

    Eerst dan maar eens kijken of je bril nog wel goed is

    Reageer
    #7

    Ik kwam niet kunnen focussen tegen als symptoom van een tekort aan vitamine B12. Weet niet of dat bij jouw klachten zou kunnen spelen. Er zijn wel  bepaalde oogoefeningen die de oogwerking kunnen verbeteren. En bepaalde stenen als smaragd. Ook zorgen voor voldoende knipperen met je ogen.

    Bij stress in het algemeen kan het goed zijn om goed voor je lichaam te zorgen met goede, ongeraffineerde voeding en bepaalde supplementen als magnesium en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en antioxidanten.

    Reageer
Reageer op: niet kunnen focussen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief