Kan niet meer scherpstellen met rechteroog

  • #1

    Ik ben 24 jaar en lens- en brildragend om veraf goed te kunnen zien.

    Afgelopen december merkte ik dat ik ineens beter zag met mijn rechteroog. Raar, want ik had al jaren een stabiele sterkte. Ik ging naar mijn opticien en hij meette inderdaad dat mijn rechteroog ineens van - 2.75 naar - 1.75 was gegaan. Aan linkeroog (-2.75) veranderde niets. Ik kreeg nieuwe lenzen en er werden nieuwe glazen besteld voor mijn bril.

    Na een tijdje merkte ik dat mijn rechteroog nog steeds niet goed zag. Niet alleen met lenzen in of bril, ook zonder! Normaal gesproken zie ik van dichtbij superscherp. Nu met mijn rechteroog ook niet meer. Het lijkt alsof mijn rechteroog niet scherp kan stellen. Ik ging weer terug naar mijn opticien, die aanvullend onderzoek heeft gedaan en zag dat ik "staining" (beschadiging van het hoornvlies) had. Druppels meegekregen en mag geen lenzen meer dragen. De dag erna ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts kon geen enkele beschadiging vinden... maar heeft mij wel, niet-spoed, verwezen naar de oogarts (wachttijd van 1.5 maand). We zijn nu enkele dagen druppelen en bril dragen verder, en er is nog steeds geen verandering. Ik vraag mij af of iemand weet wat hier aan de hand is...

    Mijn rechteroog is pijnloos, hij kan gewoon ineens niet meer scherpstellen, wat wel hoofdpijn geeft, vooral als ik bezig ben op mijn telefoon/computerscherm. Het is echt heel eng om niet meer volledig scherp te kunnen zien, dat rond alles wat ik zie of lees een waasje zit. Ik ben pas 24 en ben heel bang dat dit permanent is. Vind het ook gek dat ik niet als spoedgeval word gezien.

    Reageer
    #2

    Het is wel een vreemd verhaal. Vooral omdat je geen pijn hebt in je oog. Voor zover ik zelf ervaren heb, heb je bij een hoornvliesbeschadiging altijd wel pijn, tranende ogen en lichtschuwheid. Bij mij moest mijn oog ook afgeplakt worden. Wat ik ook raar vind is dat je brilsterkte ineens een hele punt minder was. Ik zou als ik jou was toch aan de huisarts vragen of hij contact op kan nemen met het ziekenhuis om de wachttijd te verkorten omdat je je zorgen maakt maar ook omdat je gewoon slecht ziet en dan duren 6 weken wel lang.

     

    Reageer
    #3

    Hoi Kellogg,

    Je bericht is al van een tijd geleden maar ik vroeg mij af wat uiteindelijk (als het al bekend was) de oorzaak was en hoe het nu met je gaat ?

    Je verhaal klinkt namelijk erg bekend

    Reageer
Reageer op: Kan niet meer scherpstellen met rechteroog


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief