plotseling vurige rode wallen onder de ogen

 • #1

  Hoi,

  Ik werd vanmorgen ineens wakker met onder beide ogen vuurrode wallen, alsof ik op mijn ogen gemept ben en het is nog niet blauw gekleurd. Heel vreemd. Het brandt en jeukt, is wat opgezet en als ik erop druk voel ik wat lichte pijn, alsof eronder iets ontstoken is. Heb al een tijdje last van branderige ogen maar geen ontstoken ogen en het oogwit is ook netjes wit, geen rare verkleuringen. Wat kan dit zijn? Ik heb de dokter gebeld maar die heeft het te druk en vindt het niet dringend genoeg, ben bij de apotheek geweest en die had nog nooit zoiets gezien. Ik heb uiteindelijk anti-histamine (tegen allergie) meegekregen maar weet nog niet of dat gaat gelpen want ik heb het net genomen. Heeft iemand anders dit ook al eens gehad? Wat hielp toen? Kan het gewoon kou/droge lucht irritatie zijn of is het wat anders?

  groetjes Karen

  Reageer
  #2

  Hallo,
  Vanochtend had ik precies hetzelfde, ik werd wakker met dikke rode wallen. Zelf ben ik wel allergisch voor het een en ander maar ik heb het nog nooit op deze plek gehad. Daarnaast heb ik niets "verkeerds" gegeten. Hoe is dit voor jou afgelopen? Positief?
  Groetjes

  Reageer
  #3

  Gezwollen oogleden beiderzijds lijkt veroorzaakt te zijn door een overgevoeligheidsreactie. Dit kan een keertje voorkomen als je bijvoorbeeld voor het slapen nog gedouched hebt en wat zeep in je ogen hebt gehad, of als je in beide ogen wat make-up remover hebt gekregen. Als je dit vaker hebt zonder een bekende oorzaak dan is onderzoek door de huisarts gewenst, en eventueel een allergie onderzoek naar huismijt (matras, beddegoed) omdat allergieën zich ook op latere leeftijd kunnen ontwikkelen. Je zou dan ook last kunnen hebben van een loopneus, of verkoudheidjes als er eigenlijk geen reden voor is. Dat zijn tenmisnte bekende symptomen van een allergie.

  Reageer
  #4

  Lees hier meer informatie over allergie
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Allergie

  Reageer
  #5

  Lees de informatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Allergische bindvliesontsteking en Astma en allergie op:

  Allergische bindvliesontsteking
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBH5b.htm

  Astma en allergie
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR1b.htm

  Reageer
  #6

  Hoi

  Het is uiteindelijk verdwenen na een antihistamine kuur, dus inderdaad een overgevoeligheidsreactie op iets. Ik heb na overleg met de apotheker (huisarts had geen tijd en vond het niet ernstig genoeg) alles weggegooid wat die reactie had kunnen veroorzaken: oogmakeup, gezichtscreme, voorverpakte doekjes waarmee ik mijn gezicht schoonmaak etc. Een van die producten zou wel eens bedorven kunnen zijn geweest of besmet met een bacterie. Het heeft wel een week of twee geduurd voordat er niks meer te zien was maar de ergste jeuk en brand was na twee dagen weg. Nooit meer teruggekomen gelukkig!

  groet
  Karen

  Reageer
  #8

  je dokter heeft het te druk en t is niet erg genoeg? Is dat niet een hele vreemde constatering van een dokter waar je op moet kunnen vertrouwen en waar je terecht moet kunnen. Je betaalt er immers voor.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb precies het zelfde! en mn gezicht is ook knal rood en het jeukt verschrikkelijk!

  weet iemand de oplossing??

  Reageer
  #10

  Ga naar de apotheek en haal anti histamine, als het daarmee na een dag of twee niet duidelijk minder geworden is moet je naar de dokter.

  Reageer
  #11

  Anti-histaminica onderdrukken de symptomen van een allergische reactie.

  Reageer
  #12

  Hallo.
  Ik reageer hier op omdat mij twee weken geleden hetzelfde is overkomen.
  Niemand weet raad, ook huisarts niet. Maar opeens - wel tijdens de koude periode- had ik een rode geirriteerde huid onder mijn ogen, flinke wallen waar duidelijk vocht in zit en ook de oogranden jeuken enorm. Inderdaad een anti-histamine gehad (oogdruppels), maar het gaat wel erg traag allemaal. Theezakjes erop lijken niet echt te helpen en de rode huid met de rimpels erin maken me wel tien jaar ouder. Heel erg vreemd. Heb ook geen gekke dingen gegeten ofzo.

  Reageer
  #13

  Wat je nog kunt proberen is in combinatie met de antihistamine een hormoonzalfje gebruiken om het sneller te laten genezen, locoid of iets vergelijkbaars. Heeft bij mij ook goed gewerkt, zolang ik de antihistamine er maar bij bleef gebruiken.

  Reageer
  #14

  Oh ja, hormoonzalf is natuurlijk alleen op recept verkrijgbaar. Als de antihistamine het al minder maakt zou ik de dokter even terugbellen en nog vragen om een hormoonzalf om eea te versnellen - wel zuinig gebruiken want slecht voor je huid, het is niet iets wat je lang of dik moet smeren.

  Reageer
  #15

  Ik heb al twee maanden een soort blaas onder mijn oog
  hangen. Al 4 keer bij de huisarts geweest. maar nog steeds niet over. Antibiothica gehad en fucidin creme. Wat zou dit kunnen zijn... het jukt en prikt.
  Gordelroos is uitgesloen.

  Reageer
Reageer op: plotseling vurige rode wallen onder de ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief