plasklachten en continue plasdrang

 • #1

  Hallo,

  ik ben een man van 26 en heb sedert paar jaar plasklachten. De klachten begonnen na een onbeschermd contact waarna ik een paar dag later de symptomen had van urineweginfectie/blaasontsteking. Urinekweek sloot echter een soa of infectie uit. Ik had constant een brandering, zeurend gevoel tussen de aars en balzak, de uroloog dacht dan ook aan prostaatpijn, echter heb ik nooit pijn bij rectaal onderzoek als op de prostaat geduwd wordt. Dit gaat nu zo al 5 jaar verder met heel vaak plassen tot gevolg, zeker in stress periodes en met een continue vervelende zeurende aandrang tot plassen, die precies vanuit de prostaat of penis lijkt te komen. Ook ejaculeer ik minder sterk, en is mijn urinestraal iets zwakker. Bij uroflow bij de uroloog komt de straal vlug op gang maar duurt het lang om uit geplast te zijn. (Ik moet met mijn vingers tussen de balzak en anus drukken om uit te plassen/persen). Ik doe al jaar oefeningen voor gespannen bekkenbodem maar kinesist zei zelf dat het daar niet alleen aan kan liggen. Ik kan mij wel herinneren dat ik als puber af en toe pijnscheuten kreeg na het plassen, tussen anus en balzak, en dat ik al 2 maal ben wakker geworden door een immense verkramping op dezelfde plek die doorschoot over mijn ganse rechterbeen. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Mijn blaas kan zich wel vullen tot 550 ml als ik het echt bewust lang probeer op te houden, maar meestal moet ik bij 400ml toch echt lozen. Direct erna heb ik weeral plasdrang!

  Iemand die een idee heeft van hoe of wat??

  Reageer
  #2

  hi,

  ik heb ongeveer dezelfde klachten sinds een 6 -tal maand. Vrij deprimerend om te lezen dat jij er al een paar jaar mee sukkelt.

  Ik ben toch van mening dat het een bacterie ofzo moet zijn.

  Reageer
  #3

  Dag Guido,

  kun je jouw klachten eens omschrijven? Ik heb bvb ook een sterke drang om te plassen na ejaculatie, alsof er iets verstopt zit ofzo.

  Reageer
  #4

  plasdrang na ejaculatie heb ik niet,

  wel:

  - ik denk soms afscheiding, maar heb het nooit gezien. Onderbroek voelt soms klam aan, maar kan ook zweet zijn. Heb het gevoel dat er druppels langs been lopen.

  eikel is soms wat plakkerig.

  - irritatie jn de tip van de penis, het ziet ook wat rood uit vanbinnen.

  - veel nadruppelen

  - zwakke ejaculatie met langdurig nadruppelen (tot een uur erna)

  soms:

  - pijn in scrotum

  - pijn/ zwaarte in perineum

  Reageer
  #5

  ik veronderstel dat je al alle soa testen gehad hebt? Incl alle myco en ureaplasmas?

  Reageer
  #6

  ik heb wel een urinekweek afgegeven om op soa’s te testen. Ik vermoed dat daar standaard op myco en ureaplasma getest wordt?

  Reageer
  #7

  Ben je i.v.m. die klachten al eens bij een bekkenbodemfysiotherapeut geweest?

  Reageer
  #8

  In een urinekweek worden geen soas gevonden

  enkel specifieke dna testen. Meestal chlamydia en gonnorea. Je kan ook nog testen op myc. Genitalium, trich, ureaplasma op aanvraag

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi John,

  Ik ben inderdaad al eens naar een bekkenbodemfysiotherapeut geweest, na 4 jaar klachten, op eigen initiatief. Daar werd een overspannen bekkenbodem vastgesteld. Ik doe nu al een jaar oefeningen, maar die helpen me weinig... Denk je dat het enkel hieraan kan liggen?

   

  Reageer
  #10

  Het kan toch echt de oorzaak van de klachten zijn. Bespreek het met je huisarts en vraag om een spierverslapper die je tijdelijk kunt gebruiken

  Reageer
  #11

  Ok bedankt doe ik, bedoel je dan spierverslappers als in medicatie? Welke raad je aan bvb?

  Reageer
  #12

  Medicatie inderdaad. Welke hangt van meerdere omstandigheden af. Je huisarts kan dat het beste beoordelen

  Reageer
Reageer op: plasklachten en continue plasdrang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief