Nieren

  • #1

    hallo, ik ben eva en ik schrijf dit omdat ik, samen met 2 andere goede vriendinnen van mij, me heel erg zorgen maak om een goede vriendin van mij.
    Mijn vriendin is 13 jaar en word over ongeveer 4/5 maanden 14, ze is niet zo groot maar 1.58/1.60 m groot en weegt maar 35 kilo ofso. Laatste tijd gaat het niet zo goed met haar en ik maak me daarom zorgen. Laatst had ze hele erge last van haar rug en daar was ze mee naar de dokter gegaan, de dokter had haar blaasontsteking pillen meegegeven (dat ze me vertelde) die het moesten minderen. ze zei dat de dokter had gezegd dat de pillen misschien niet met haar rug temaken had maar dat hij dacht dat het door haar blaas kwam omdat ze weinig eet maar ook weinig drinkt. Ze moet de pillen 4x per dag innemen en ze moet proberen zeker 2 liter of meer te drinken. Haar ouders zijn gescheiden en met haar vader ging het de laatste ook niet zo heel goed. Haar vader heeft nu een nieuwe vriendin waardoor het beter met hem gaat maar zijn nieuwe vriendin mag mijn vriendin niet en het is toch haar stiefmoeder dus dat is best vervelend.
    Ze had laatst ook iets raars aan haar hand. Ze had iets gedaan met haar hand waardoor het heel zeer deed en als je over haar hand wreef voelde je er echt zo'n knobbeltje of ja, net alsof er een botje uitstak. ze zei ook dat dat pijn deed. Ze is de laatste tijd ook heel erg moe en heeft vaak hoofdpijn. Eerst moest ze ook veel overgeven en ze heeft een x koorts gehad. Ze had ook gezegd dat haar plas erg donker was en toen ze bij de dokter was geweest had hij ook gezegd dat ze beter moest gaan drinken omdat ze anders misschien iets met haar nieren zou krijgen. een nierontsteking dus. Nou moet ze die pillen 4x per dag slikken ( wat ze niet doet!! ) en moet ze veel drinken ( wat ze ook helemaal niet doet!! ). ik en mijn andere vriendinnen hebben al allerlei dingen verteld over wat er kan gebeuren als ze niet drinkt en wat een nierontsteking betekend maar ze wilt ons niet geloven omdat ze ontzettend eigenwijs is en zegt dat wij overdrijven. Nou is mijn vriendin ook nog is een heel mooi meisje, populair en heeft ze veel jongens achter haar aan zitten. dusz gaat alles bij haar om status. ze zal nooit in de pauze gaan lopen met een flesje water omdat ze denkt dat dat "voorschut" is. maar dat is natuurlijk belachelijk dat is niet. We hebben echt alles geprobeerd om haar te overtuigen dat ze echt hier wat aan moet doen maar ze wil niet luisteren. nou is mijn vraag eigelijk ; wat gebeurd er allemaal bij een nierontsteking en wat kan er met haar gebeuren? en heeft iemand nog een manier om haar er van te overtuigen dat zie hier wat aan moet gaandoen!?!?
    ik wil haar echt niet de fouten kant op zien gaan. en t ziett er echt niet goed uit ze doet wel stoer maar dat is ze niet t gaat echt helemaal fout!

    Reageer
    #2

    Ik heb eenzelfde situatie meegemaakt met een vriendin. Het beroerde was dat haar moeder vond dat er niets aan de hand was, terwijl wij allemaal wel beter wisten.
    Dus na lang afwachten en haar continu vertellen dat het niet goed ging zo, zijn we eerst naar het vetrouwenspersoon op school gegaan en later - op zijn aanraden - ook naar onze mentrix en decaan. Zij hebben vervolgens met haar gepraat en ook haar ouders ingelicht. Hierdoor heeft zij psychische hulp gekregen en gaat het nu - 3 jaar later - weer perfect met haar.

    Op een gegeven moment groeit zo'n situatie het je - als vriendin - boven het hoofd en weet je niet meer wat je kan doen om tot haar door te dringen. Hoe moeilijk het dan ook is en hoe boos ze misschien ook zal zijn als je naar je mentor/decaan gaat, is het toch verstandig om hulp van anderen in te schakelen. Zij ondernemen misschien niet meteen actie, maar zullen haar ook in de gaten houden en zodra zij vinden dat het niet langer kan, zullen ze ingrijpen.

    Probeer anders eerst eens met haar vader of moeder te praten.....wil/durf je dat niet, ga dan eens naar het vertrouwenspersoon op je school. Je kan daar alles aan vertellen zonder dat hij/zij er iets tegen iemand anders over zegt. Hij/zij zal dan wel vertellen wat je nog meer kan doen om je vriendin te helpen!

    Sterkte en succes,
    Michelle

    Reageer
Reageer op: Nieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief