druk in de nieren

 • #1

  hallo,
  mijn vader (47 jaar) heeft een tijdje geleden nierstenen gehad. Ik denk zo'n 2-3 maanden geleden. Nu voelt hij af en toe een druk op zijn nieren. Hij heeft geen koorts ofzo. Ik ben bang dat hij kanker heeft, is die kans groot?

  Reageer
  #2

  misschien nieuwe nierstenen! Hij moet er even naar laten kijken. Een verhoogde nierdruk kan schade aan de nieren veroorzeken. Even naar de dokter dus! Brenda

  Reageer
  #3

  Hallo,

  ja waarschijnlijk wat Brenda zegt, het is goed mogelijk dat er een nieuwe niersteen in de nier zit. Het zal dan een kleine zijn, omdat je vader er last van heeft.
  Kanker zal het niet zijn, omdat je vader last heeft van zijn beide nieren, als ik het goed lees. Als je nierkanker hebt, heb je maar van een nier last.
  Ook een hoge bloeddruk kan nog wel eens nierklachten geven.

  Zeker verstandig om even langs de huisarts te gaan!

  groeten

  Reageer
  #4

  hallo,
  ik heb sinds een maand of 2 last van mijn nieren en ik maak me een beetje zorgen. het is een zeurende en soms stekende pijn, maar ik heb verder geen problemen met plassen of wat dan ook..
  wat zou dit kunnen zijn en wat kan ik er aan doen?
  groetjes een bezorgde tiener
  ps ik heb nogal last van doktersvrees ๐Ÿ™

  Reageer
  #5

  Een jaar terug heb ik ook nierstenen gehad tijdens een bijna niercrisis. Ik ben nog maar een jonge twintiger maar blijkbaar zit het in de familie. De maanden voor de nierstenen had ik ook een zeurende pijn in de nieren die vooral s'nachts pijnlijke proporties aannam. Ik had toen nog geen idee wat het was, en ik verdroeg de druk/pijn.

  Na de nierstenen heb ik vooral mijn vochtopname aanzienlijk verhoogd. Iedere dag veel water drinken en gezonder eten. Dit nam veel van de zeurende pijn weg. Ook heb ik mijn bierconsumptie moeten verminderen.

  Nu een jaar later, en het trug warmer weer wordt, begint de druk op de nieren weer toe te nemen, ongeacht hoeveel water ik per dag drink. Ik probeer mijn vochtpijl zo hoog mogelijk te houden om de druk te verlagen. Ook maak ik binnenkort een afspraak bij een specialist om mijn nieren te laten beoordelen. Ik ben benieuwd of er enige verbetering mogelijk is.

  Reageer
  #6

  Rock, houd je ons op de hoogte van jouw erfelijk verhoogde kans op nefrolithiasis? Succes met het onderzoek!

  Reageer
Reageer op: druk in de nieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief