Vraag aft

 • #1

  Beste lezer,

  Ik heb ooit al eens een vraag gesteld op dit forum omtrent een aft. Toentertijd werd mij verteld dat een aft alleen besmettelijk was als het afkomstig was vanuit een koortslip, oftewel na een koortslip een aft krijgen kan dus kwalijk zijn. Nu is het zo dat ik rond 30 april (ongeveer 6 weken geleden hersteld) een koortslip heb gehad. Eergisteren merkte ik een pijnlijk plekje aan de binnenkant van mijn wang, en ik heb het idee dat dit óf een aft óf een bijtwondje is. Het doet niet veel pijn in ieder geval, behalve als ik er met mijn tong op druk.

  Ik vroeg mij af, is het reeel om te denken dat dit afkomstig is van het herpesvirus, aangezien ik aanstaande zondag op de planning heb staan om een baby (6 maanden oud) van een goede vriend te zien. Ik las online namelijk dat een koortslip gevaarlijk kan zijn voor een baby. Nu is het zo dat ik geen koortslip heb, maar wat nou als die aft in mijn mond afkomstig is van het herpes virus?

  Wellicht denk ik er te veel over na, maar beter het zekere voor het onzekere.

  alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Sorry voor het lange en misschien onduidelijke verhaal. Het gaat erom dat ik iets las over een hersenvliesontsteking veroorzaakt door dat virus. Wat nou als het door praten via consumptie vanuit die aft naar het kind gaat oid? Ik denk eerlijk gezegd dat het mijn angststoornis is die spreekt..

  Reageer
  #3

  Beste lezer,

  Mocht er iemand tijd hebben om te reageren, zou ik het erg waarderen.

  Alvast bedankt

  Reageer
  #4

  Beetje ver gezocht. Als het al een aft zou zijn, hoe moet dat baby'tje daar dan mee in aanraking komen? Ga je dan de hele tijd boven dat baby'tje hangen en spuug je die dan helemaal onder?
  En als het een aft is zal die niet de koortslip van 6 weken geleden zijn

  Reageer
  #5

  Enorm bedankt John. Hoopte al dat u zou reageren; dat was de laatste keer ook het geval. Hoef me geen zorgen te maken dus. Fijne avond!

  Reageer
Reageer op: Vraag aft
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief