Vraag aft

 • #1

  Hallo,

  Ik lees verschillende dingen op het internet dus vraag het graag hier. Is een aft besmettelijk of niet. Oftewel; zou ik mijn vriendin gewoon kunnen kussen?

  Reactie
  #2

  Als de aften niet door een koortslip of herpes zijn veroorzaakt, dan zijn ze niet besmettelijk

  Reactie
  #3

  Ik heb wel eens een koortslip, maar momenteel niet. Zou er dan op dat moment een koortslip moeten zijn, om de aft ook besmettelijk te laten zijn?

  Reactie
  #4

  Nee. Alleen als de aft een gevolg is van een koortslip

  Reactie
  #5

  Dus als ik het goed begrijp moet je dus eerst een koortslip hebben gehad, en vervolgens een aft. Ik heb al een paar maanden geen koortslip meer gehad, dus ik neem aan dat het dan niet besmettelijk is?

  Reactie
  #6

  Dan is het niet besmettelijk

  Reactie
  #7

  Ik heb dit al eens gevraagd een paar maanden geleden, toen maakte ik me er ook al druk over (kan helaas het topic niet terugvinden om terug te lezen). Ik heb een angststoornis en een van de angsten die constant terug komt is de kans om ziek te worden, specifiek door hiv. Mijn huisarts, de ggd en u hebben mij al eens verteld dat de kans niet realistisch is. Testen zou volgens de psycholoog de angst alleen maar voeden. Vandaar dat ik opnieuw (excuses daarvoor) een vraag wil stellen ter geruststelling:

  Indien een aft veroorzaakt zou worden door de ziekte benoemd hierboven, zou dat dat andere klachten geven? Daarnaast gaf u al eens aan dat zo’n klacht nooit alleen komt, dus dat er ook andere klachten zouden moeten zijn zoals opgezwollen klieren etc. Zou dat hier opnieuw het geval bij zijn?

  Excuses nogmaals, dat ik hier opnieuw uw tijd voor vraag. Zodra ik de antwoorden heb, ga ik hier een foto van maken zodat ik er terug naar kan kijken wanneer een vergelijkbare situatie zich voordoet.

  Reactie
  #8

  Een aft alleen is nooit een teken van HIV. Je zou daar dan sowieso ook nog andere klachten bij moeten hebben.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Oké duidelijk. Dankuwel! Dit zijn dan klachten waar je ook echt flink last van hebt neem ik aan? Niet ‘kleine’ klachten

  Reactie
  #10

  Dat klopt.

  Reactie
  #11

  U heeft me al verteld dat een aft alleen besmettelijk is als ik vlak daarvoor een koortslip zou hebben gehad. Dat is niet het geval. Toch wilde ik het voor de zekerheid even vragen:

  Aanstaande zaterdag ga ik op kraamvisite. Ik weet dat het beter is om uit de buurt te blijven wanneer je een koortslip hebt. Dat heb ik niet, maar wel die aft. Ik blijf ook sowieso op afstand, ivm de coronamaatregelen. Maar stel ik kan toch kort de baby van dichtbij zien. Is het dan gevaarlijk aangezien ik die aft heb?

  Hele gekke vraag misschien, maar ik wil graag al het risico hiermee voorkomen.

  Alvast bedankt!

  Reactie
  #12

  Dat is toch helemaal geen probleem

  Reactie
Reageer op: Vraag aft
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief