Telkens bijna flauwvallen, duizelig.

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een 23-jarige vrouw en ik heb sinds een week een aantal klachten, zal het proberen zo kort en goed mogelijk te omschrijven. Wil alvast kort vermelden dat ik al 3 jaar last van hyperventilatie heb en hier al meerdere keren voor naar de huisarts ben geweest.

    3 Januari begon het, hoesten, verkouden, koude rillingen, griepje dus. Dit rotte gevoel bleef een paar dagen aanhouden & ik heb zo veel mogelijk rust gehouden en geslapen.

    8 Januari: Vakantie was voorbij en het werk begon weer, 8 tot 5 - ging allemaal goed alleen nog niet helemaal lekker en aanhoudende hoest en 2 verstopte oren.

    9 Januari: Stond op met een duizelig gevoel en 1 verstopt oor, toch maar naar werk gegaan. In de ochtend ging het redelijk, nog wel duizelig maar was te doen. Ik werk achter een computer en op een gegeven moment zag ik allemaal blauwe vlekken op het beeld en bleef de vorm van het beeldscherm zichtbaar wanneer ik een andere kant op keek. Alles begon te draaien en elke beweging of geluid maakte het erger. Vertelde aan mn collega wat er aan de hand was en dat ik me echt niet goed voelde en hij haalde een glaasje seven-up voor wat suiker. Dit heb ik op gedronken maar voelde me er niet veel beter op. Ineens kreeg ik het gevoel alsof ik weg viel, soort tintelingen bij mn neusbrug, ruis geluid in mn oor en slap lichaam, dat was steeds 2 seconden en dan weer aantal seconden normaal en dan weer 2-5 seconden. Ineens een bloedneus die aardig stroomde, toen barste ik in huilen uit. Hierna werd het iets minder, ik werd opgehaald en naar de eerste hulp gebracht. Nogsteeds gevoel van wegvallen en zwakte, ook erge buikpijn gekregen en spiertrekkingen in mijn rechterbeen vlak boven mijn knieschrijf. Ook het gebied rondom mijn maag voelde heel raar aan, alsof je net een aantal set's sit-ups of crunches hebt gedaan en je dan los laat.

    Eenmaal bij de eerste hulp had ik veel moeite om erheen te lopen zonder om te vallen, de dokter en de artsen zeiden hyperventilatie/paniekaanval. Ze hebben mn bloeddruk opgemeten, dit was prima. Kreeg als advies gewoon rustig te blijven en op mn ademhaling te letten. Vond het zelf apart dat ze hyperventilatie zeiden, want hier heb ik al 3 jaar last van en nog nooit op zo'n manier, dit voelde heel anders.

    Thuis gelijk gaan liggen en in slaap gevallen.

    10 Januari: 's ochtends besloten niet te gaan werken, nogsteeds duizelig maar wel minder. Heel rustig aan gedaan, tegen de middag ineens weer heel duizelig en zwak. In bed gaan liggen en zelfs na een uur in bed gelegen te hebben voelde ik me nog heel duizelig en zwak. Maag maakte rare bewegingen voor mn gevoel en weer steeds een gevoel van flauwvallen met band om mn hoofd. Ook mn armen, benen en hoofd voelden heel zwak en lam aan. Half-uur later geprobeerd om op te staan om naar het toilet te lopen (2 meter vanaf de slaapkamer) zakte gelijk weer in elkaar en moest snel gaan liggen. Tot in de avond blijven liggen met dezelfde klachten, mijn vriend heeft nogmaals het ziekenhuis gebeld maar die zeiden dat ik dan naar de dokter moest. Tegen de avond ging het iets beter, pas rond een uur of 4 's nachts in slaap gevallen omdat ik het gevoel had uit mn lichaam te treden ofzo, heel raar en voelde me niet mezelf.

    Vandaag 11 Januari: Uitgeslapen en toen ik wakker werd voelde ik me wel wat beter, nog wel duizelig. Naar de huisarts gegaan en Hyperfree meegekregen tegen hyperventilatie. Kon niet terecht bij mijn eigen huisarts dus verder kon ze er niks over zeggen. Weer thuis, besloten we om kleine boodschappen te halen eenmaal in de winkel weer gevoel van flauwvallen/wegvallen, spiertrekking boven rechter knie en raar gevoel in maag. Snel weer terug gegaan naar de auto en thuis gelijk geprobeerd met Hyperfree te ademen, dit had weinig effect. Voel me nu nogsteeds heel rot en steken aan de midden/rechterkant van mn rug en in maaggedeelte waar ik de afgelopen dagen ook een steek heb. (foto)

    Voel me zo rot en heb het idee dat het niet aan mn hyperventilate ligt, aangezien ik dat al 3 jaar heb en weet hoe het voelt en ook goede ademhaling niet werkt.. het duurt nu al 3 dagen.

    Sorry voor het lange verhaal, maar wil het zo goed mogelijk omschrijven. Iemand enig idee of iets soortgelijks meegemaakt?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Wilde er nog aan toevoegen dat het duizelige/bijna flauwvallen van 9 januari op mijn werk, ongeveer anderhalf uur duurde voordat ik opgehaald werd.

    Reageer
    #3

    Niemand?

    Reageer
    #4

    Belangrijk om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Bijvoorbeeld een bakje volle yoghurt met suikervrije muesli is beter dan frisdrank. Tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen kan ook meespelen. Bloedonderzoek zegt overigens weinig over tekorten. Eventueel pilgebruik of andere hormonale anticonceptie kan ook klachten geven.

    Reageer
    #5

    Bedankt! Let ook wel beter op mijn voeding, maar nog nooit deze klachten zo gehad.

    Reageer
Reageer op: Telkens bijna flauwvallen, duizelig.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief