Plotseling duizelig, zweten en flauw vallen

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een jongen van 22 jaar en heb toen ik 18 was voor het eerst een blowtje gerookt, na 5 minuten begon alles te draaien, kreeg ik een gigantische zweetaanval en kreeg ik een misselijk gevoel. Dit heeft een half uurtje aangehouden en daarna was alles wel weer ok. Ik ben vanaf die dag praktisch dagelijks gaan blowen en heb sindsdien nog 5x een zelfde soort aanval gehad, de ene keer was het binnen een paar minuten wel weer ok en de andere keren duurde het wat langer (3 kwartier maximaal).

  Ik heb toen ik 18 was ook geexperimenteerd met XTC, de 1e keer was er niets aan de hand maar de 2e keer kreeg ik bij het inslaan van de xtc pil een zelfde aanval, dit was binnen een paar minuten weer over en in mijn verdere trip heb ik er ook geen last meer van gehad.

  Op mijn 19e heb ik na wat negatieve ervaringen besloten om het alleen bij blowen te houden omdat ik bang was om weer een zelfde aanval te krijgen. Ik heb sindsdien ook praktisch nooit meer zo'n aanval gehad, het gebeurde een enkele keer in het jaar en daar kon ik wel mee leven.

  Inmiddels ben ik 22 jaar, ik ben vanaf januari 43kg afgevallen door gezond te gaan eten en 5x in de week naar de sportschool te gaan. Daarnaast ben ik sinds een maand gestopt met roken (4 jaar gerookt) en ben ik geminderd met blowen.

  Ik ben sinds dit jaar wel regelmatig feestjes gaan bezoeken (1x per maand) en neem af en toe wel is een xtc of 4fmp pilletje. Het afgelopen jaar heb ik helaas wel weer 2x zo'n aanval gehad.

  De 1e keer dit jaar was na een hele dag blowen, we waren een film aan het kijken, ik kreeg het ineens warm en besloot op te staan en even buiten te gaan staan. Nog geen 10 seconden later begon alles te draaien, werd het zwart voor mn ogen en viel ik letterlijk om. Een seconde later kwam ik weer bij, ik begon gigantisch te zweten en had het super warm. Een paar minuten later begon ik me weer normaal te voelen en kon ik weer opstaan en naar binnen gaan.

  De andere keer was afgelopen weekend, ik had een feestje en had een 4fmp pilletje genomen. Toen het feestje om 11u afgelopen was en ik in de rij stond om naar buiten te gaan kreeg ik het weer ineens gigantisch warm, begon alles te draaien en was ik drijfnat van het zweet. Dit keer kreeg ik ook braakneigingen en er is ook een hele kleine hoeveelheid kots uitgekomen. Toen ik even in de wind stond koelde ik vrij snel af en voelde ik me weer ok. Ik moet er wel bij zeggen dat ik al 10u lang niks had gegeten (van 4fmp kun je heeel slecht eten) wel heb ik voldoende water gedronken (0,5 liter per uur ongeveer).

  Ik vraag me nu af hoe het kan dat ik plotseling deze aanvallen krijg. Ik heb ook op verschillende fora gezocht maar ik kom nergens een vergelijkbaar verhaal tegen. Daarnaast is het ook steeds in combinatie met iets anders en gebeurt het op verschillende momenten. Ik zelf denk dat het met bloeddruk of mijn bloedsuikerspiegel te maken heeft. De 2x dat het dit jaar ook is gebeurt was als ik een hele week niet had getraint en niet zo gezond had gegeten (vakanties), ik merk ook dat ik als ik niet heb gesport sneller duizelig ben als ik snel opsta. Dit duid volgensmij op een lage bloeddruk. Dat zou natuurlijk kunnen komen omdat ik extreem veel gewicht ben verloren dit jaar.

  Mijn vraag is eigenlijk of iemand deze symptomen kan plaatsen. Ook vraag ik me af of deze aanvallen schadelijk zijn en hoe ik dit in te toekomst zou kunnen voorkomen.

  Mijn excuses voor mijn super lange verhaal, ik hoop dat iemand de moeite wil doen om het te lezen, ik wil graag een compleet beeld geven van dit probleem waar ik al een tijd mee rond loop.

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat het toch een combinatie is van een aantal dingen.
  Slecht of onvoldoende gegeten, te weinig gedronken vooraf, vermoeidheid, te weinig geslapen, lage of hoge bloeddruk en alcohol gebruik. Er kunnen dus meerdere oorzaken zijn of een combi daarvan die dat kunnen veroorzaken.

  Reageer
Reageer op: Plotseling duizelig, zweten en flauw vallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief