Al weer ongesteld? week na laatste menstruatiedag

Online ZorgZus
 • #1

  Vraagje ik ben in januari gestopt met de pil. heb daarna 3 keer een normale menstruatie gehad volgens cyclus.

  De laatste menstruatie was 4 dagen later dan de clyslus deze begon rond 22 april en heeft ongeveer 6 dagen geduurd.

  Maar nu ging ik toestraks naar toilet en zat er een heel klein drupje helderrood bloed in de onderbroek en nu komt er ook heel minimaal helder rood bloed met afvegen een heel klein streepje. ik heb dit nog niet eerder gehad na het stoppen met de pil, is het normaal dat er een week na de laatste menstruatiedag nu al weer wat komt?

  Heb heel af toe ook wat pijn in de onderbuik.

  Reageer
  #2

  Ik was ook sinds november gestopt met de pil, toen heb ik ook twee redelijk 'normale' cycli gehad. Maar toen werd ik in februari ineens na 15 dagen alweer ongesteld. Ben er niet achter wat het was, dokter vond het niet zo raar. De cycli daarna waren weer normaal. Je lichaam kan gewoon even van slag zijn.

  Reageer
  #3

  Het kan een tussentijdse bloeding zijn. Dat kan wel eens voor komen als je met de pil bent gestopt

  Reageer
  #4

  Hoi Crazy

  Oke ja bij mij zit er 7 dagen tussen vind dat wel snel, maar heb 18 jaar de pil geslikt dus maak mij er dan gelijk ongerust over omdat ik dan denk dat er wat mis is zeg maar.

  Ik ben gestopt met de pil omdat er bij toeval 5 goedaardige Tumoren( Adenomen) in mijn lever zijn gevonden in januari. En deze Adenomen zijn hormoon gevoelig en waarschijnlijk ook veroorzaakt door jarenlang pil gebruik. Weet dus alleen niet of ze ook kunnen veranderen of groeien doordat je natuurlijke hormoonhuishouding van slag is zeg maar.

  Reageer
  #5

  Hoi John

  Bedankt voor je reactie, oke maar vond 7 dagen er tussen wel snel en ook omdat de eerste 3 menstruaties volledige normaal waren en de laatste menstruatie ook paar dagen later begon dan de eerste 3 cyclussen.

  Maak mij dan gelijk zorgen dat er nu is mis is zeg maar, ook omdat ik na meer dan 18 jaar pil gebruik dit niet gewend ben en dan niet goed weet of het normaal kan zijn of niet.

  Reageer
  #6

  Als ik het nareken dan was het 12 dagen voor jou (je telt vanaf de eerste dag van je vorige menstruatie).

  Na 18 jaar de pil kan ik me voorstellen dat het even wennen is voor je lichaam!

  Als je je erg zorgen maakt kun je altijd nog de dokter bellen natuurlijk.

  Reageer
  #7

  Hoi Crazy

  Oh oké ik dacht dat ik moest rekenen de laatste dag van de menstruatie want dan was het maar 7 dagen.

  Ja 18 jaar is een lange tijd, maar vond het raar omdat de eerste 3 menstruaties na het stoppen gewoon normaal waren en er tussen die menstruaties ook geen tussentijdse bloedingen hebben gezeten en dit nu dus wel lijkt te gebeuren. Als een lichaam ergens van slag door is of weer ergens aan moet wennen was mijn gedachte dat juist in de eerste paar keer de menstruatie anders verloopt maar niet na 3 maanden.

  Reageer
  #8

  Het kan toch echt wel eens een keer voor komen hoor

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Al weer ongesteld? week na laatste menstruatiedag
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief