Oxazepam 5 mg verslavend????

 • #1

  Van de arts heb ik een tijdje geleden oxazepam indien nodig voorgeschreven gekregen, ik kreeg tabletten van 10 mg. Maar heb hiervan maar de helft of een kwart genomen. Omdat de spanningsklachten blijven heb ik in overleg met de huisarts en psycholoog nu toch langer ondersteuning van de oxazepam. Ik mag 2x daags een half tablet (dus totaal 10 mg per dag) maar slik het tablet in de avond niet. Ik heb het dan niet nodig puur bij het opstaan de hartkloppingen en de onrust. Ik merk dat ik me er niet duf of suf door voel, het geeft me juist de energie en de kracht om ook de tips van de psycholoog op te volgen. Het haalt zeg maar net de heftige piek van af. Ik heb me een tijd hier tegen verzet, want weet dat het verslavend zou zijn, maar zelfs met enorme piekmomenten dat het echt slecht ging heb ik zo minimaal mogelijk genomen (2,5 mg ipv de 10 die ik hebben mocht) arts is daarom niet bang voor afhankelijkheid en heeft het puur gegeven om ook het lichaam wat tot rust te brengen en daardoor beter te kunnen functioneren. Denken jullie dat deze hoeveelheid een verslaving/afhankelijkheid met zich mee kan brengen als je het bijv 1-2 maanden gebruikt? (in deze dosering, snap ook wel dat bij 3 tabletten op een dag het een ander verhaal wordt...)

  Reactie
  #2

  Bij langdurig gebruik, maar dat is dan langer dan 2 maanden, kan ook bij kleine doses gewenning ontstaan.

  Reactie
  #3

  Dus bij gebruik tot 2 maanden speelt dat niet echt die gewenning?

  Reactie
  #4

  Bij de lage doses in de regel niet of je moet al verslavingsgevoelig zijn .

  Reactie
  #5

  Ach wat heet verslavingsgevoelig. ..ja ik rook, maar drink zeer sporadisch alcohol en dan hooguit 1-2 wijntjes en drugs heb ik nog nooit aangeraakt. Denk dat dat wel meevalt. Werk in de verslavingszorg zie er teveel ellende van van daar dat ik het wat eng vind, maar t is voor nu even nodig en heb vooral om goede begeleiding gevraagd...

  Reactie
  #6

  Dan zou het geen kwaad moeten kunnen voor een korte tijd

  Reactie
  #7

  ik slik nu , nadat ik helemaal in paniek was, 3 x daags een half tabletje van 10 mg.het helpt mij behoorlijk goed. Blijf ook in contact met mijn huisarts. Maar hoelang mag ik dit slikken? Nu 4 dagen deze pillen Oxazepam.

  Reactie
  #8

  In principe niet langer dan 3 weken achter elkaar

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik gebruik maximaal 5 mg oxazepam. 1x per dag. Niet dagelijks. Mag ik hiermee autorijden?

  Reactie
  #10

  Als je ze langer dan 3 weken gebruikt, en geen last hebt van bijwerkingen, mag je daarmee autorijden

  Reactie
  #11

  ik mag 1 oxazepam van 10  mg of een halve per dag nu wil  ik graag 2 keer daags een halve per dag s,morgens en s avonds om zo te vermijden dat ik nog een slaappil temazepam nodig ben

  nu heb ik zoiets van wat is wijsheid? en hoeveel tijd moet er tussen de 2 halfjes oxazepam zitten

  Reactie
  #12

  Ik heb het zelf tijdje geslikt persoonlijk totaal geen last gehad van verslaving

  Reactie
  #13

  @ Mia gewoon proberen twee halve per dag, als je 1 hele slikken mag. Ik zou er persoonlijk 8 uur tussen laten..

  Reactie
  #14

  @mia, echt wijsheid zou zijn om wat te doen aan de oorzaken van je klachten. Benzo's remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor tekorten aan vitaminen en mineralen, waaronder vitamine D. Daardoor houden ze het probleem in stand en kan stoppen erg moeilijk zijn.

  Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Schommelingen in je bloedsuikerspiegel kunnen onder meer angsten en onrust teweegbrengen. Ook histaminerijke voedingsmiddelen kunnen ontregelend werken.

  Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen ook helpen om neurotransmitters als gaba, serotonine en melatonine aan te maken. Vaak hebben we tekorten aan dit soort stoffen. Onder andere magnesium, vitamine B en D en omega 3.

  Reactie
  #15

  Minimaal 8 uur zouden ertussen moeten zitten

  Reactie
Reageer op: Oxazepam 5 mg verslavend????
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief