Lorazepam vraagje

 • #1

  Hallo, het is even een lang verhaal maar komt er op neer dat ik per dag 3,5 a 4 MG lorazepam gebruikte voor een maand of 5.
  Daarvoor 2 en een half jaar oxazepam rond de 30 a 40 MG. Dat ging prima de oxazepam en vond het een fijn middel. Ik gebruiknhet vanwege een pijnstoornis ( chronische occipital neuralgie) dat voelt zo ongeveer als een chronische achterhoofd ik bij de basis van mijn nek met pijn scheuten die als messen en electrische schokken voelen. Dit was chronisch en na een jaar lang elke dag naproxen therapien fisio tens apparaat dry needling.tramadol, heb ik oxazepam gekregen. Het hielp zo goed ik was daarvoor practisch invalide en de pijn was ondraaglijk. Met mijn zoontje van tienertijd 5 moest ik door functioneren. Ook heb ik sinds een onbehandelde postnatale psychose in 1999 als nasleep ocd angsten ptsd en intensive thoughts. De spanning hield de pijn cirkel ook erg in stand. Oxazepam hielp in 80 procent van de gevallen zo goed tegen de pijn en intensive thoughts zo goed als verdwenen. Eindelijk voelde ik me na 20 jaar hoe ik zou zijn als ik mezelf was zonder ziekte. Helaas is het middel verslavend maar ik kon het altijd zonder erge problemen terugschroeven naar
  2 mg en dan weer wat meer. De verslaving neem ik voor lief. Beter dan wat ik daarvoor deed en dat was met alcohol angst bedwingen. Veel destructiefer voor mijzelf en omgeving. Sinds de oxazepam ook bijna nooit meer gedronken met oud en nieuw en kerst maar that's It. Nu het probleem is. Ik ben naar Spanje verhuisd en daar hebben de apotheken hier in Andalusië geen contract met oxazepam. Dus door een ongeduldige niet luisterende dokter op lorazepam overgezet. Ging eerst wel ik maar werd er depri door en hielp minder tegen de pijn. Dus ik wil er vanaf. Maar man wat een afckick verschijnselen. Ik doe niet cold turkey maar ik mag 2 mg diazepam per dag en 1 lorazepam. Maar die lorazepam laat ik links liggen. Wil ik niet meer aanraken.
  Met 2 diazepam voel ik me niet goed angst nachtmerries cold Swet , paniekaanval hartkloppingen.
  Deze dosering lijkt me helemaal niet goed dus ik ga maar zelf ophogen tot 3 mg diazepam. ik weet van eerdere ervaringen dat mijn lichaam diazepam heel langzaam metaboliseert. Dus waarschijnlijk heb ik wanneer ik genoeg heb om de afkick op te vangen er minder van nodig. Maar voor nu om van de afkick af te komen en me weer goed te voelen lijkt me dit te weinig?
  Ik wil eigenlijk ook alleen maar omzetten naar een ander middel en niet afkicken of stoppen. Hoogstens een beetje minder. Ik wil niet meer terug naar die pijn of dwanggedachten. En ik heb daarvoor al zoveel therapie gehad wat niet hielp. Antipsychotica ( voor angst ik was niet psychotisch) antidepressiva. Ik vond de bijwerkingen daarvan ook geen pretje en eigenlijk erger dan de oxazepam. Ik heb ook gelezen dat diazepam zich in de lever omzet tot oxazepam en temazepam.
  Nu is het alleen dat die arts die ik nu heb andere dan eerst wil dat ik afkick helemaal. Heb ik rechten als patiënt om te kiezen of ik afckick?
  Zonder de oxazepam waren er weinig opties voor mij geweest geen kwaliteit van leven en ik weet serieus niet of ik het vol had kunnen houden.
  Groetjes esje

  Reageer
  #2

  Je zult dit och met je behandelend arts moeten bespreken, want doe beoordeelt of je medicatie al dan niet nodig hebt

  Reageer
  #3

  Diazepam omhoog is niet zo handig eigenlijk.. en van Lorazepam is depressie inderdaad bekend.

  Je klinkt een beetje als iemand die verslaafd is, maar ik begrijp dat je wel functioneerde op een (hoge) dosering Oxazepam.

  Tja, het kost me wat moeite om je vragen goed eruit te halen. Dat kan ook aan mij liggen. Wat is nu je hoofdvraag? Of je moet meewerkrn aan afbouwen of niet? Wat een goeie dosering of vervanging is ipv Oxazepam?

  Ik kreeg van een vriendin eventjes iets om te slapen dat niet in Nederland wordt verkocht en daar 'over the counter'. Het hielp beter dan Lorazepam of Diazepam. Misschien moet je het ook anders voor jezelf oplossen als je niet wil stoppen?
  Of toch eens clean worden en dan nog eens kijken of je nog wel klachten hebt?

  Reageer
  #4

  Ja natuurlijk ben ik er verslaafd aan. Dat is lochisch na zo een tijd. Ik gebruik dit niet als slaap medicatie. Slaap prima. Denk er ook wel eens aan hoor stoppen en kijken hoe het dan gaat.maar zoals ik zei ik kamp al langer met problemen en pijn zonder goede hulp. Dit helpt in ieder geval

  Reageer
  #5

  Bespreek ik natuurlijk al maar mij lijkt me van 4 MG lorazepam naar 10 mg  diazepam te snel. Ikiik

  Reageer
  #6

  Ja, dat is inderdaad echt niet te doen! Dat zou iedereen moeten begrijpen.

  Kun je het samen met iemand afbouwen op een goeie manier, en dan ook wat hulp ernaast om de klachten op te vangen?

  Ben je tegen een korte verslavingsopname? Dat zijn prachtige klinieken, volgens mij 1 in Spanje en 1 in Zuid Afrika.

  Reageer
  #7

  Hi, nee idd niet te doen. Werd wakker elke dag met klam zweet en misselijk. Nachtmerries intense dromen en overdag angst en huilbuien. Ik mocht eigenlijk 2 diazepam en 1 lorazepam per dag maar die lorazepam wil ik nooit meer aanraken. Sinds gisteren heb ik toch opgehoogd naar drie diazepam uit mezelf dus 15 mg en het gaat een stuk beter. Voel me weer bijna mezelf.  Ik ga het wel binnenkort met de dokter hier bespreken. Diazepam 15 mg is al een veel lagere dosering dan ik al nam van de lorzepam. Dus dat het goed goed gaat ben ik blij mee.

  Me laten opnemen is een optie heb ik over nagedacht maar ik weet niet of dat vergoed wordt. Bovendien kan ik mijn gezin nu niet alleen laten ze hebben mij nu erg nodig met de verhuizing verbouwing van het huis nieuwe omgeving en school voor ons kind.  Mijn andere zoon die last heeft van depressie al jaren komt binnenkort hierheen. Dus zomaar een paar weken weggaan voelt niet als een optie.

  Ik hoop met de diazepam verder te kunnen afbouwen en idd te kijken hoe het dan gaat met de pijn en angst klachten. Het kan zijn dat ik idd gewoon heel bang ben dat het terugkomt.

  In Nederland ben ik slecht geholpen hiermee met deze klachten, ze laten je liever pijn lijden dan iets geven wat echt helpt. Heb jaren voor een diagnose moeten vechten. Soms ken je toch je eigen lichaam beter dan dokters die denken dat ze weten wat goed voor je is.

  Dat gezegd zijn dit die benzos ook kutmedicijnen.  Afckicken van Ad vond ik ook moeilijk schokken in mijn hoofd. En heb jaren rusteloze benen gehad. En ook schokken in heel mijn lichaam. En die geven ze wel als snoepjes.

  Bedankt voor je antwoord iidg☺️

   

  ..

  Reageer
  #8

  Hoi John. Ehm ja als ik alles goed met de arts zou kunnen bespreken en die er ook werkelijk verstand van zou hebben zou ik mijn vraag hier niet stellen. 🙄

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Probleem is, dat de arts bepaald of je de medicijnen krijgt of niet. Een arts kan een behandeling stoppen als hij/zij denkt dat het niet nodig is of niet van toegevoegde waarde. Daarom zul je dus dat gesprek met de arts aan moeten gaan. Duidelijk maken wat jouw ideeen en wensen zijn. We kunnen hier wel van alles roepen en zeggen, maar het is je arts die de beslissing neemt. En dat zou dan wel in overleg met de patiënt moeten.
  Als ik het nou goed heb begrepen, ben je dus de lorazepam aan het afbouwen met diazepam.
  Zelf sleutelen aan doseringen is niet zo'n goed idee.
  "maar ik mag 2 mg diazepam per dag en 1 lorazepam. Maar die lorazepam laat ik links liggen." Daar is de dosering namelijk niet op afgestemd.
  Je zou wel kunnen bespreken om te wisselen van lorazepam naar diazepam en dan na een tijdje proberen de diazepam weer wat af te bouwen. Je topt dan wel helemaal met de lorazepam.
  Bij het omzetten van lorazepam naar diazepam geldt een omrekenfactor van 5. d.w.z. 1mg lorazepam staat gelijk met 5 mg diazepam
  In de berichten worden meerdere medicijnen genoemd en doseringen. Ik weet nu niet precies wat je nu op dit moment gebruikt

  Reageer
  #10

  Ik zou toch eens kijken naar oorzaken van je klachten. Postnatale depressie of postnatale psychose wil al zeggen dat je ontregeld was. Zoiets heeft te maken met hormoonhuishouding en tekorten aan voedingsstoffen. Als je schildklierhormonen ontregeld zijn, wat je trouwens lang niet altijd kan meten, kan je gevoeliger worden voor psychoses.
  Pijnklachten kunnen allerlei oorzaken hebben maar kan ook te maken hebben met de biochemie van je lichaam.
  Medicijnen en alcohol doen je lichaam ook geen goed. Herstelt zich ook niet zomaar vanzelf. Medicijnen en overmatig alcoholgebruik zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Antidepressiva zorgen voor minder aanmaak van melatonine en werken ontregelend op je schildklierhormonen. Benzo's verminderen ook de aanmaak van melatonine. Veel medicijnen die ook zorgen voor minder aanmaak van Q10.
  Een natuurgenezer zou kunnen helpen om weer meer in balans te komen. Op alternatief vlak zijn allerlei testmethoden, om te kijken wat jouw lichaam nodig heeft. Wel belangrijk om ook te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon. Beter voorzichtig met snelle suikers en zeer matig met brood.
  Je lichaam kan zelf allerlei fijne stofjes als gaba en serotonine zelf aanmaken, als je zorgt voor de juiste bouwstoffen. Gaba is ook verkrijgbaar als supplement maar ik zou het niet combineren met een benzo.

  Reageer
  #11

  Ik weet niet hoe je pijnstoornis is ontstaan. Of je bijvoorbeeld te maken hebt gehad met een val of wat anders. Denk aan aanvullende behandelingen als een atlascorrectie, osteopathie, geestelijke oprichting. Dat laatste kwam ik laatst tegen en wil ik binnenkort ondergaan. Vooral ook je gevoel volgen. Wat heeft jouw lichaam nodig.

  Reageer
Reageer op: Lorazepam vraagje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief