stoppen met paroxetine, bijverschijnselen

  • #1

    ben 1 maand zwanger en moest van de huisarts onmiddelijk stoppen met paroxetine ben nu al 5 dagen duizelig (ben dus niet misselijk van de zwangerschap maar van de duizeligheid)is dit een bijverschijnsel van het stoppen en zo ja hoe lang duurt dit ongeveer dat het overgaat

    Reageer
    #2

    Paroxetine kan heftige ontwenningsverschijnselen veroorzaken bij mensen die abrupt stoppen met gebruik.

    Sommige ontwenningsverschijnselen kunnen maanden na het stoppen nog aanhouden.

    Deze ontwenningsverschijnselen zijn onder andere: prikkelbaarheid, agitatie, duizeligheid, angst, hoofdpijn, slapeloosheid en tintelende en branderige gevoelens.

    Neem contact op met uw behandelend arts.

    Reageer
    #3

    Veel psychoactieve medicatie geven ontwenningsverschijnselen bij het stoppen. Van Paroxetine is bekend dat deze ontwenningsverschijnselen erg hevig kunnen zijn.

    Ontwenningsverschijnselen als het gevoel van elektrische schokjes in de hersenen, duizeligheid, opvliegers en ernstige angst en paniekklachten (ernstiger dan vòòr de behandeling) zijn bekend. Ook su*c*de wensen worden vaker gemeld bij het stoppen met paroxetine.

    Bij extreme ontwenningsverschijnslen wordt een SSRI met een langere halfwaardetijd gedviseerd.

    Zwangere vrouwen (en vrouwen die zwanger willen worden) moeten worden gewaarschuwd voor vanwege een hoog risico voor aangeboren afwijkingen bij paroxetine gebruik.

    Reageer
    #4

    is dit niet erg onverantwoordelijk om zwanger te worden , als je paroxetine slikt? of ben je onverwachts zwanger geworden?lijkt me beter om eerst van de paroxetine af tekomen en dan zwanger te worden. ik weet waar ik over praat,heb zelf 10 jaar lang seroxat geslikt, en er afkomen is een hel.

    Reageer
    #5

    ja het is misschien beter als je eerst stopt maar sommige mensen hebben het geluk niet dat ze zonder die medicijnen kunnen(sommige artsen raden het zelfs af te stoppen omdat stres ook heel erg slecht is voor de baby)

    ik ben ook 1 van die ongelukkige mensen en ben al jaren er mee bezig al 3 keer gestopt maar elke keer komt het terug en ik ben nu 26 en wil dus ook zeker niet nog 10 jaar wachten met nog een kindje krijgen

    groetjes,

    Reageer
    #6

    Je zou kunnen overstappen of kunnen afbouwen als je er echt aan toe bent. Misschien ben je nu nog je handen vol aan jezelf. Hopelijk wordt dat in de loop van de tijd beter en kun je wel stoppen en helemaal veilig aan kids beginnen.

    Reageer
    #7

    ik ben na de geboorte van mijn kind aan de paroxetine gegaan.... een kind is dus niet in alle gevallen de oplossing van je problemen.. voor sommige begint het dan pas.

    ik haat het! mijn kind met depressieve / afgevlakte moeder.

    Reageer
    #8

    Hai Ellen,

    Waarom kies jij voor een antidepressivum? Er zijn hele goede therapieen om zonder deze medicatie van je depressie af te komen.

    Informeer je eens bij een antroposofische psychiatrische kliniek zoals bijvoorbeeld de Lievegoed zorggroep.

    "Angst, depressie of andere psychische problemen:
    Lievegoed Psychiatrie behandelt problemen zoals persoonlijkheidsstoornis, angst, fobie of depressie. Dat kan poliklinisch of middels kortdurende opname."

    Kijk eens hier: http://www.lievegoedzorggroep.nl/index.php?page=163, ik hoop dat je er iets aan hebt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is niet nodig om je hele leven lang antidepressiva te slikken. Amerikaans onderzoek wijst uit dat een psychologische training van acht sessies even goed beschermt tegen terugval na een depressie als het jarenlang slikken van antidepressiva.

    Reageer
    #10

    Hoi Lenny,

    Je bent nu ruim 4 maand zwanger. Hoe gaat t met afbouwen van de paroxetine? Ik ben dr ook mee gestopt toen k zwanger werd, maar toen gebruikte ik t nog maar 6 weken. Nu ben ik weer aan t afbouwen na 2 jaar en dat in combinatie met een homeopatisch middel (magnesium phosphoricum) als je daar meer over weten wilt dan hoor ik t wel.

    gr. Rien

    Reageer
    #11

    Ik heb last van ontzettende zweetaanvallen ,ik ben van een halve naar een kwart gegaan.Ik gebruik het 4 jaar nu.En ik ben al meer gestopt maar dat was niet goed op dat moment.De arts bouwde te snel af toen.Wil het nu langzamer proberen maar heb nog klachten.Ook had ik tijdens het gebruik levendige dromen,soms nachtmerries.Ik hoop dat het zweten s"nachts zo voorbij is ,ik heb ook nog opvliegers op het moment.

    Reageer
    #12

    hallo allemaal

    ik gebruik in het totaal nu 7 jaar ad de paroxentine nu ongeveer 4 jaar.
    gebruikte 150 mg ozazepam per dag had ze in 50 mg ben ik zelf mee gestopt een jaar of 2 geleden.
    en nu sinds een week gestopt met de paroxentine het is echt heel zwaar hoor denk als ik had geweten dat het zo zwaar zou zijn had ik niet gestopt denk ik.
    maar ik voelde me geen mens meer alles op de automatische piloot gevoel.
    heb gelukkig genoeg afleiding om me heen heb ook nog 3 kids dat is het grote geluk denk dat de kids me er een heel stuk doorheen helpen je moet voor hun sterk zijn.
    maar wat een hel is dit zeg raar in me hoofd heel de dag trillen zweten angstig vooral savonds heel angstig ineens hele rare dromen.
    maar zeg dan tegen me zelf sterk blijven je kunt het en het zijn je gedachtens die je bang maken het hoort rbij kan nks gebeuren zo denk ik dan maar.
    het is echt heel moeilijk hoor echt waar maar wil gewoon weer eens me zelf zijn zonder medicijnen gewoon me zelf echt mens voelen.
    maar heeft iemand ervaring hoe lang het ongeveer duurt voordat de ergste klachten weg zijn????
    en jullie kunnen het ook het is echt heel moeilijk ik weet er alles van.
    en tuurlijk toe ik ze kreeg zat ik er echt doorheen zware depressie opname alles en dat is echt niet niks.
    maar als ik het kan kunnen jullie het ook

    heel veel liefs anneke

    Reageer
    #13

    De enige manier om de vreselijke ontwenningsverschijnselen te temperen is heeeeel langzaam af te bouwen, elke 4-6 weken 1 mg eraf! Helaas wist ik dit ook niet, en ben in september 2007 na een cold-turkey afkick van 10 mg (volgens de huisarts was die dosis homeopatisch!) doodziek geworden. Na een verschrikkelijk eerste jaar (bizarre wanen, dagelijks overgeven, totaal concentratieverlies, zware diarree en darmproblemen) begint nu, bijna 2 jaar later, de lucht eindelijk op te klaren al zijn er nog ernstige restverschijnselen.
    Dit middel is absoluut een recept uit de hel, de kreet "short term gain, long term pain" is hier zeer van toepassing.
    Helaas krijgen de meeste mensen nul op het rekest als ze met dergelijke klachten naar de dokter gaan, of horen dat ze "het middel dus niet voor niets slikken". Dit zijn harde leugens die zijn ingegeven door de fabrikant die het middel heeft gemarked als "niet-verslavend"! En zo lopen er duizenden tijdbommen rond, want het middel werkt niet levenslang, maar maximaal 10 -15 jaar, waarna de hersenen eidenlijk doorkrijgen dat ze "voor de gek gehouden zijn" en er een zg. poop-out optreedt. Zeer belangrijk is om de dagelijkse dosis constant te houden, hiervoor is vloeibare Seroxat verkrijgbaar. Om en om afwisselen van de dosis, zoals artsen vaak aanraden, brengt het brein in chaos en is bijna een garantie voor een helse afkick.

    Reageer
    #14

    hallo klaas,

    Hoe weet je dit allemaal?? Ik vind je erg negatief over het medicijn, terwijl sommige mensen er ook heel veel baadt bij hebben. Ik ben in ieder geval blij dat het bestaat. En ik weet het afkicken is moeilijk, daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Maar komt ook omdat vaak de klachten die je voordat je aan de medicijnen ging weer terug krijgt, plus de extra bijverschijnselen. Net als met opbouwen. Maar ik denk dat vele erg blij zijn, en zich veel beter voelen met dat medicijn. Ik zeg altijd maar, beter gelukkig zijn met medicijnen, als ongelukkig zonder.

    Ik heb ook heel veel succes verhalen gehoord over vrouwen die zwanger zijn en dit moeten blijven slikken. Gewoon gezond kindje. Er is kleine kans dat er iets mis gaat, maar dat is altijd, ook als je geen medicijnen gebruikt. Er zijn ook zat vrouwen en mannen die door blijven roken als ze zwanger zijn, die krijgen ook gewoon gezond kind.
    De ene huisarts zegt gelijk afbouwen, de ander zegt juist niet afbouwen, want stress enz is ook ontzettend slecht voor het kindje.

    groetjes

    Reageer
    #15

    Ik ben in februari dit jaar begonnen en wil er erg graag mee stoppen. ik heb vandaag een bakje gemaakt van 7 dagen en ga elke week één tablet ( 20 mg) proberen te minderen.Ik heb de tabletten zelf in stukken geknipt om elke dag de zelfde dossering te krijgen. Het is inderdaad een goed middel om je binnen 6/7 weken wat beter te voelen, maar het is 1e klas rommel wat je slikt. Je bent absoluut niet meer de persoon die je voorheen was. Geen emoties, veel zweten, vergeetachtig, oppervlakkig enz. enz. Ik hoop echt dat me dit gaat lukken, ik wil gewoon m'n eigen ik terug.
    Ik wens iedereen erg veel strekte met het afbouwen. En neem van mij aan dat dan de zon weer gaat schijnen.

    Gr. Han

    Reageer
Reageer op: stoppen met paroxetine, bijverschijnselen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief