Langdurige maag/darm klachten

 • #1

  Hallo,

  Ik heb al een vrij lange tijd last van erg veel winderigheid, een opgeblazen gevoel in de buik en wisselende ontlasting. Ik ben daar toen voor bij de huisarts geweest en die zei dat het PDS was en kreeg wat voedingstips.

  Deze klachten zijn nooit echt weg gegaan, maar sinds 5 maanden ongeveer, heb ik ook last van een bijna constante hele vieze geur/smaak in mijn keel, opboeren van maagzuur (meen ik te voelen tenminste), moeite met slikken en veel slijm in de keel die niet weggeslikt kan worden.

  Ik ben toen weer naar de huisarts gegaan en hij heeft me toen voor 1 of 2 weken maagzuur remmers voorgeschreven, als die niet werkte moest ik even naar mijn gebit laten kijken door de tandarts. De maagzuurremmers hielpen niet en de tandarts heeft gekeken of die een oorzaak van mijn problemen kon vinden, maar alles zag er goed uit.

  Wat ik nog niet gemeld heb aan mijn huisarts (omdat ik er nog niet zo bij stil had gestaan) is dat ik sinds kort ook witte stukjes in mijn (vaak kleverige en lichte-bruine)ontlasting aantref.

  Ik ga nu maandag weer bellen om een afspraak met de huisarts te maken, maar wil ook graag hier vragen waar de klachten op kunnen duiden en wat voor mogelijkheden er zijn om de klachten te onderzoeken, zodat als de huisarts me met niets weg wilt sturen ik ernaar kan vragen.

  Ik weet niet of de klachten die ik heb allemaal één oorzaak hebben of juist meerdere. En ik weet dat als je op internet zoekt, je vaak ernstige dingen tegen komt die het waarschijnlijk helemaal niet zijn. Toch ben ik wel een beetje ongerust, omdat ik gelezen heb over maagzweren dat erfelijkheid een oorzaak ervan kan zijn en dat maagzweren tot maagkanker kunnen leiden, wat zowel mijn opa als mijn oom gehad hebben.

  Alvast bedankt,
  Sb

  Reageer
  #2

  Hallo,
  Ik zou je ontlasting na laten kijken. Kan het zijn dat je last hebt van wormen?

  Reageer
Reageer op: Langdurige maag/darm klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief