Aanhoudende maag/darm issues

 • #1

  Hoi,

  ik heb al heel veel jaar last van maagzuur en boeren.

  de laatste paar maanden zijn daar dingen bijgekomen waarvan ik niet weet of er een relatie met die jarenlange klachten is.

  ik heb een zwaar gevoel in de bovenbuik, onder het borstbeen. Bij fases pijnlijke bij aanraking net onder borstbeen en dan weer steekjes midden maar ook soms kinks en rechts. Valt me op dat ik vooral tijdens racefietsen bij momenten pijn in rechterbovenbuik krijg. Dat ebt dan wel weer weg als ik wat rechtop ga zitten en rustiger aan doe.  Verder heb ik fases van misselijkheid, malaise en best stevige vermoeidheid. Ook rumoer in de buik.

  al gedaan:

  - algemeen bloedbeeld, 5 weken geleden, was goed

  - twee weken pantoprazol 40. Maagzuur weg maar veel misselijkheid

  - twee weken omeprazol 20 icm poeder voor de darmen. Gaat daardoor iets beter. Wel nog boeren, vaak moe en steekjes her en der. Ontlasting ook dun en stinkende winden.

  - nu twee weken met zelf regelen van die poederzakjes (dus niet elke dag) en om de dag een omeprazol 20. Dat loopt nu net. Als klachten weer erger worden dan stelt ha een kijkonderzoek van de maag voor.

  ik ben, dank Google, erg bang voor kanker van bv pancreas, lymfe of maag/darmen. Breng veel tijd door met zoeken en denken hierover. Ik ben 41 jaar en het beinvloedt echt mijn dagelijks leven. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Veel piekeren.

  iemand een idee wat er zou kunnen spelen? Huisarts heeft maagzuur genoemd, reflux, probleem klepje maag, middenrifbreukje, pds en ook mijn mentale gesteldheid rond dit alles. Nog geen kanker dus maar goed, uitsluiten kan hij dat niet.

  Reageer
  #2

  Vraag een verwijzing voor de MDL arts voor verder onderzoek

  Reageer
  #3

  Daar zal het op uitlopen lijkt me idd. Maar geen richting waar je aan denkt?

  Reageer
  #4

  Ik zou het zo helaas niet kunnen zeggen

  Reageer
Reageer op: Aanhoudende maag/darm issues
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief