Aanhoudende maagklachten

 • #1

  Hoi iedereen,

  Ik vraag dit omdat ik sinds vorige week maandag aanhoudende maagpijn heb. Dit uit zich in zeuren, stekend of vervelend. Ik ben hiermee naar de huisarts gegaan en die heeft me omeprazol voorscheven 40 mg. Helaas blijven de klachten tot de dag van vandaag (precies een week) nog bestaan. Er is bloed afgenomen om te onderzoeken of ik de Helicobacterie heb maar deze was negatief. Enigzins blij, anderzijds wil ik weten wat ik heb.

  Mijn maaggeschiedenis:

  2018: Voor mijn hevige menstruatieklachten slikte ik maandelijks 1 alevepil. Dit heb ik een aantal maanden gedaan tot ik maagklachten kreeg en hiermee stopte. Ik ben daarna aan de pil gegaan en de klachten verdwenen. Voor de zomervakantie ben ik weer gestopt met de pil en probeerde gewoon zelf de menstruatie op gang te laten komen. Na de zomervakantie (september 2018) kreeg ik bij mijn menstruatie weer hevige buikpijn waardoor ik Advil voor de verandering heb ingenomen. Na het gebruik van Advil wederom veel maagkrampen en deze zijn na 1.5 dag afgenomen.  Ik heb daarna geen advil of aleve ingenomen. Ik merkte wel dat ik soms een pijnlijke maag kreeg bij het consumeren van gekruide chips. Dat is het enige. Ik kon gewoon normaal eten en drinken. Geen last van maagzuur of dergelijke.

  Afgelopen maandag wilde ik weer beginnen met de anticonceptiepil en die nam ik dus ook in, na inname kreeg ik een hevige maagkramp wat resulteerde tot veel pijn. Sinds afgelopen maandag dus een zeurend vervelend gevoel, misselijk en weinig eetlust. Ik maak me enorme zorgen. Ik voel nu sinds 2 dagen een branderig gevoel bij me borstkas, en dit straalt uit naar me bovenrug (tussen de schouderbladen). Dit is aangegeven bij de huisarts en die geeft aan dat het allemaal wel kan, en heeft me een andere soort maagzuurremmer voorgeschreven. Ik weet het allemaal niet meer.

  Ik heb niet gebraakt, ontlasting is goed, geen bloed of slijm.

  Ik vraag me af of iemand mijn klachten herkent en wat het evt zou kunnen zijn?

  Reageer
Reageer op: Aanhoudende maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief