Langdurige maagklachten

 • #1

  Hallo,

  Ik ben 19 jaar en ik heb op dit moment al 11 weken last van m'n maag (heel vaak misselijk, soms last van maagzuur, geen eetlust en meestal een vol gevoel). Ik eet veel minder dan vroeger en ben inmiddels 7 kilo afgevallen. Daarnaast ben ik vrij moe en niet in staat actief bezig te zijn. Ik kan niet meer studeren, werken en sociale activiteiten ondernemen.

  Het begon met een soort raar, leeg maaggevoel waarvan ik niet weet of het psychisch of lichamelijk is. Daarna kwam er misselijkheid bij, telkens na het eten (vooral na het avondeten). Vervolgens verloor ik mijn eetlust en lag een paar dagen in bed, omdat de klachten verergerden. Toen ik domperidon ging gebruiken werden de klachten minder, maar ik weet niet of dit alleen door de domperidon kwam. In de daarop volgende weken is het telkens beter en weer slechter geworden. Na elke terugslag duurde het weer een tijd voordat ik me weer iets beter voelde.

  Wanneer ik me inspan, verergeren de klachten en wanneer ik rust, nemen de klachten af. Ook worden de klachten erger wanneer ik (relatief) veel eet of vet voedsel eet (het hoeft maar een beetje vet te zijn of ik merk het al).

  Ik ben al een aantal keer bij de dokter geweest en ik heb twee keer bloed laten prikken. Bij het eerste bloedonderzoek is niets gevonden. Vrijwel alles is toen onderzocht: o.a. schildklierfunctie, leverfunctie, ziekte van Lyme, ziekte van Pfeiffer. Bij het tweede onderzoek was ook alles goed, maar ik wacht nu nog op de uitslag van een uitgebreidere Pfeiffer-test.

  Ik weet niet of de oorzaak van lichamelijke of psychische aard is, maar ik zou verbaasd zijn als het iets psychisch is.

  Herkend iemand deze klachten of heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

  Reageer
  #2

  misschien een echo bovenbuik laten maken? galstenen?
  heb je al maagmiddelen gekregen trouwens om te kijken hoe je daar om reageert? Brenda

  Reageer
  #3

  Ik heb zelf ook aan mn galblaas gedacht, maar geen van de dokters heeft het daar over gehad. Misschien is zoiets al onderzocht in mijn bloed. Verder heb ik geen foto of echo van mn bovenbuik laten maken, omdat de dokter dat niet nodig vond.

  De middelen die ik heb gebruikt zijn domperidon, metoclopramide, pantozol en ranitidine. Domperidon werkt meestal tegen de klachten. Metoclopramide ook, maar werkt minder prettig dan domperidon. Pantozol heb ik ongeveer 6 weken gebruikt. Dat leek enigszins te werken, maar ik had toch nog soms last van maagzuur. Ranitidine heb ik gedurende 1 week samen met pantozol gebruikt, maar dat had geen merkbaar effect.

  Reageer
  #4

  Zuurbranden (maagreflux) wordt veroorzaakt door maagzuur dat terugvloeit tot in de slokdarm. Maaltijden zijn hierin een belangrijke factor, omdat hierdoor de maag meer zuur aanmaakt. Een liggende houding, gebukte arbeid, spannende kleding en overgewicht kunnen ervoor zorgen dat maagzuur gemakkelijker de slokdarm kan bereiken en moeten dus vermeden worden. Medicaties die de maaglediging vertragen of die de natuurlijke afsluiting tussen maag en slokdarm verzwakken, kunnen eveneens reflux bevorderen.
  Een dieet tegen reflux is nonsens. De meeste reflux-patiënten hebben wel de ervaring dat gekruide of vetrijke spijzen de klachten verergeren. Ga voor uzelf na welke voeding u klachten bezorgt en welke niet en vermijd alleen die voedingsstoffen die klachten veroorzaken.
  Roken veroorzaakt geen reflux en er is weinig evidentie dat roken reflux zou verergeren, maar stoppen met roken is altijd een goed idee.
  Globaal kan gesteld worden dat er geen algemeen geldende dieet- of leefregelmaatregelen bestaan voor mensen met refluxklachten. Noteer welke activiteiten en/of voedingsmiddelen last veroorzaken en vermijd alleen die activiteiten of maaltijden. Zo vermijdt u "algemene" maatregelen die uw levensstijl onnodig aan banden leggen.

  Reageer
  #5

  Hoi,

  Ik 1 jaar zulke klacht gehad. Misselijk, niks willen eten, honger gevoel ( maar geen honger) en als je een beetje stress heb dan werdt het erg. Pijn bij je borst en natuurlijk het maagzuur. Om gek van te worden. Na 10 tal bloed onderzoek kwamen ze achter dat ik misschien een midden rifbreuk heb of misschien wel darmkanker.Leuk om te hoor als je pas 24 jaar bent. En ja hoor na ruim een jaar lang pijn en zuur te hebben kwamen ze er achter een middenrifbreuk incl. een maagonsteking.

  Mijn advies aan jou vraag aan je dokter een verwijs kaart voor de darm, lever en maag arts voor een onderzoek. Het is een rot onderzoek maar je weet meteen wat het is. Je krijgt meteen pillen en na 1 week ben je weer de oude.
  Loop er niet te lang mee. Ik heb er ook te lang mee gelopen en ik moet levenslang medicijnen slikken.

  Succes

  Groetjes kitty

  Reageer
  #6

  zie mijn bericht bovenaan, misschien heb je ook een darmparasiet, ik herken je klachten!
  Sterkte

  Reageer
  #7

  ik zit daar ook al al zo'n 62 weken mee met deze symptomen, al 10 tal artsen, niets helpt.
  de laatste en tofste arts zegt dat ik PDS heb maar ik weet ook niet wat ik er aan moet doen, ik slik nu al zo'n 6 weken spasmomen, maar het helpt maar een beetje, misselijk en vooral zuur is soms nog niet weg te krijgen

  Reageer
  #8

  Denk aan galblaasproblemen.
  Galstenen!
  Als middels een (pijnloze) echoscopie galstenen worden aangetoond is alles duidelijk.
  De oplossing is laparoscopische verwijdering van de galblaas.
  Mocht de echoscopie niets vinden laat dan toch screenen op galblaasontsteking en stenen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Jan, toch aan galstenen denken.
  Alle klachten die jij beschrijft heb ook ik gehad.
  Heb me niet neergelegd bij de diagnose van specialisten.
  Achteraf, na verwijdering van de galblaas bleek inderdaad dat alle diagnosen niet geheel juist waren.
  Na diverse maagonderzoeken met behulp van maagsonden,
  kon alleen vastgesteld worden dat de maag enigszins ontstoken was en de maag wat gallig was.
  Ik zou dan mijn hele leven maagzuurremmers moeten blijven gebruiken.
  Toch gevraagd om een gedegen onderzoek bij de Maag-darm-leverspecialist MDL-arts op verdenking van galblaasproblemen en stenen.
  Besloten de galblaas te verwijderen.
  Dit is gebeurd en ben nu klachtenvrij.

  Reageer
  #10

  Ik heb dit nu ook al een maand ofzo dat k niks kan eten en vooral na het eten het er soms weer uitwerk. heb bloed laten prikken en wacht nog op de uitslag. Sterkte igg

  Reageer
  #11

  Hallo,

  Het is lang geleden maar ik las je bericht en ik heb vrijwel hetzelfde..
  Heb je hier nog steeds last van of niet meer?
  Groetjes Marit

  Reageer
  #13

  Lees ook:

  galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen.html

  Pijn rug, galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Pijn/109175-galstenen.html

  Galstenen of maagzweer?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/195859-galstenen-of-toch-maagzweer.html

  galstenen, galblaas verwijderd, zelfde symptomen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/242850-galstenen.html

  Ervaring met operatie galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Nieren-blaas-urine/126951-Galstenen.html

  Operatie galstenen, ervaringen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54115-Galstenen.html

  galstenen zonder galblaas?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59646-galstenen-zonder-galblaas-reacties-welkom.html

  Ontsteking gal en galstenen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/210372-Onsteking-gal-en-galstenen.html

  Galstenen en koliek pijn aanvallen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59829-Galstenen-en-koliek-pijn-aanvallen.html

  misselijkheid, overgeven, galstenen
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/241927-galstenen.html

  galstenen verwijderen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58628-gal/galstenen.html

  Zeurende pijn onder de rechter ribben, galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58661-galstenen/Page-1.html

  choledochuscyste
  http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/33511-choledochuscyste.html

  ontstoken lever
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54803-ontstoken-lever.html

  galstenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/27653-galstenen.html

  witte ontlasting
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54104-witte-ontlasting.html

  galstenen, galkoliek
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55618-galkoliek.html

  Na galblaasverwijdering weer stenen?
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/58356-Na-galblaasverwijdering-weer-stenen.html

  Meer vragen over galstenen
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=galstenen&sa=Zoeken#1284

  Reageer
  #14

  Heb al 2jaar last van mijn maag intussen is mijn galblaas er al uitgehaald, had gehoopt dat de klachten dan zouden verdwijnen. Maar helaas het is er nog steeds. De aller eerste keerdat ik een aanval kreeg kon ik haast niet meer bewegen en praten had een erg versnelde hartslag.Mijn man de huisarts gebeld en die deambulancegestuurd omdatze aan een hart aanval dachten . Na onderzoek in het ziekenhuis dachten ze aan een galaanval maar wisten het niet zeker.Toch maar besloten eruit te halen. Maar helaas zijn de klacten niet verdwenen. Maag en darm onderzoek gehad en alles is goed ondertussen wel weer een paar keer een pijn aanval gehad. Mijn huisarts is nu in overleg met de internist wat er nu moet gebeuren . Ben ondertussen 15kilo kwijt en durf als ik maag pijn heb niet goed van huis .Als ik een pijnaanval krijg dan heb ik pijn in de maag en hevige hartkloppingen en koorts en erg overgeven als de ergste pijn weg is daarna 1dag niet op kunnen zijn. Herkent iemand dit

  Reageer
Reageer op: Langdurige maagklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief