Langdurige maagklachten

 • #1

  Hallo, ik heb al sinds een jaar of 8 veel last van maagklachten.
  Voornamelijk omhoog komen van maagzuur in combinatie met een drukkend brokgevoel in maag en slokdarm waardoor ik merk dat ik veel lucht in slik om het eruit te boeren, maar dat lucht dan maar eventjes op. Heb er zowel bij volle als lege maag last van en heb verder geen moeite met eten of slikken. Daarbij doet het af en toe wat pijn achter het borstbeen maar dat trekt meestal vrij snel weer weg. Heb in het begin wel eens omeprazol geslikt en dat hielp wel tegen de maagzuur maar dat drukkende gevoel ging niet helemaal weg. Er zijn periodes dat ik vrijwel geen last heb en periodes vooral wanneer ik veel stress heb dat ik veel last heb van klachten. Weet iemand wat dit kan zijn? Ik ben 26.

  Reactie
  #2

  Het kan dus je maag zijn, maar hyperventilatie als je stress hebt zou ook nog kunnen..

  Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de MDL arts en doe eens even de test op:

  http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Bij vrijwel alle vragen in de test heb ik soms of vaak last van.
  Moet ook zeggen dat vrijwel alle klachten ontstaan zijn toen er veel akelige gebeurtenissen zijn geweest, alleen mijn maag en spieren/gewrichten heb ik toch wel het meest last van. De reden dat ik ook nooit om een doorverwijzing heb gevraagd is omdat de klachten steeds weer minder zijn geworden en soms bij periodes dat ik me goed voel vrijwel helemaal weg zijn gegaan.

  Reactie
  #4

  Hoe hoog was de score van de test?

  Reactie
  #5
  Reactie
  #6

  Dan is in ieder geval duidelijk dat je hyperventileert. Je maag kan daar wel iets mee te maken hebben of, door stress en spanningen heb je maagklachten gekregen.

  Vraag een verwijzing voor een maagonderzoek. Voor een deel van de klachten zou je ademhalingsoefeningen kunnen doen. Ga daarvoor naar een fysiotherapeut. Omdat je de klachten al zo lang hebt, kan hyperventilatie chronisch worden. Kijk op onderstaande link welke klachten er allemaal door kunnen ontstaan:

  http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

  Reactie
  #7

  Bedankt voor je reactie ik ga er zeker wat mee doen en de klachten die bij chronische hyperventilatie voorkomen herken ik er wel akelig veel van moet ik zeggen. Ben ook voornamelijk nu gaan twijfelen omdat ik nooit eerder echt opgezocht had wat mijn maagklachten konden zijn en vandaag dacht ik ik zal het eens een keer opzoeken en dan zie je meteen de ergste dingen maar ik weet dat ik de klachten al lang heb en ze waren 5 jaar geleden bijvoorbeeld veel erger dan de laatste jaren dus dat zou wel erg raar zijn denk ik.

  Reactie
  #8

  Ik denk dat het vooral klachten zijn van CHV. Maar daarnaast zijn maagklachten dus toch ook mogelijk. Goed om dat in ieder geval te laten onderzoeken. Het is namelijk moeilijk om zo te bepalen welke klachten er eerst waren. Maagklachten/middenrifbreuk kunnen ervoor zorgen dat je gaat hyperventileren. Maar chronische hyperventilatie kan anderzijds ook voor maagklachten  zorgen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Mijn klachten zijn wel ontstaan na een heftig scooterongeluk besef ik me nu omdat je het over een middenrifbreuk hebt. En daarna zijn geleidelijk ook andere klachten ontstaan en voornamelijk ook het stressen. Ik was toen 16 dus ik trok me er toen allemaal nog niet veel van aan dat is langzamerhand erger geworden. Heb het eens opgezocht en het past wel bij mijn klachten, voornamelijk omdat het soort eten en zo mijn klachten ook niet verergerd.

  Reactie
  #10

  Laat het in ieder geval onderzoeken..

  Reactie
  #11

  Ik herken me enorm in wat je schrijft. Topic is wat ouder maar wil toch even reageren in de hoop nog een reactie terug te krijgen over hoe het nu met je gaat. Ik kreeg 9 maart jl plots klachten van benauwdheid en drukkend gevoel op m'n rechter long (dacht ik) ik kreeg geen lucht. Moest naar adem happen en raakte compleet in paniek. Ik had immers dit nooit eerder mee gemaakt. Het was alleen m'n rechter borstkas die dit ervaarde. Het leek alsof m'n rechterlong zich niet vulde met lucht. Hyperventilatie begon en angst sloeg toe. Ik heb weken in een onwerkelijke situatie geleefd. Ik sliep niet meer, continu happen naar adem. Diep zuchten en inmiddels ook koorts. Terwijl ik me niet koortsig voelde. Deze koorts heeft weken aan gehouden. En omdat covid heerst werd daar aan gedacht. Ik heb 5x de EHBO bezocht met deze klachten. Uiteindelijk een covid test. Geen covid. Klachten bleven.

  De arts dacht tietze, toen covid, toen hyoperventilatie. Heb allerlei onderzoeken gehad voor oa reuma ivm tietze, een ecg. Die goed was. Bloed afgenomen. Lichte ontsteking, maar kon ook van een wondje aan m'n vinger zijn volgens de internist. Verder waren nieren en maag goed volgens bloed tests. Ben buteyko gaan aanleren. Maar klachten blijven. De heftige aanvallen kan ik door continu op m'n ademhaling letten opvangen. Maar 't put me compleet uit. Ik stretch en rek m'n middenrif. Ik masseer em.. Warmtepleister.. Niets werkt echt.

  Toen na een aantal keren vettig gegeten te hebben begon ik een link te zien. Zwaard maaltijden jagen me in de benauwdheid. Eigenlijk alle maaltijden maar vooral de avondmaaltijd. De druk en pijn op 't middenrif en borst is er en ik merkte ook dat er 'n zurig gevoel was. Aangezien ik niet bekend was met maagzuur viel dit op. Ook enorm misselijk ineens. En de nachten niet kunnen slapen door benauwdheid. Het voelt alsof m'n rechter long niet uit zet. De internist kon niet verklaren waarom ik het alleen rechts voel.

   

  Ook m'n schouder en arm en nek doen ongelooflijk pijn. Schouderbladen staan strak en voelen ontstoken. Ik denk nu dat ik of een middenrif breuk heb op de plek waar 't pijn doet. Plek is ook heel specifiek aan te wijzen. Of last heb van slokdarm kramp.

   

  Ik heb chronische rugpijn van artrose/stenose. Al 2 jaar. Ik ben 36. Ik kan daardoor niks meer. Dus bewegen is afgenomen. M'n midden rif is verslapt hierdoor denk ik. Wat weer meer kans op 'n breuk kan geven. Je geeft aan na een scooter ongeluk. Dat is vaak wel hoe middenrif breuk klachten beginnen..

  Ik ben 't zat dat dokters 't als stress weg zetten. Over m'n middenrif is niet gesproken. Hoe kan het. Ik moet binnenkort naar de long arts en ik kaart het aan. Ik ga nu gaviscon nemen en desnoods een rennie. Ik denk dat het bij mij komt omdat ik door de rugpijn al 2 jaar lang ibuprofen dagelijks slik. Weliswaar met een maagbeschermer. Maar ja. Alles is verslapt. Maag is gevoelig blijkbaar. Ik kan met het maagbranden leven. Het zuur komt niet naar boven. Het is een brandend gevoel op m'n borstkas en onder m'n borst. Maar het niet kunnen ademen en t heftige hyperen daardoor.. Nee. Dat is niet te doen.

  Ik rutst niet voordat ik weet wat ik heb. En m'n nieuwe aanknoping is echt een middenrif breuk en de bijbehorende slokdarm krampen. Moet gewoon goed naar gekeken worden.

   

  Hoe voel je je nu zo 3 jaar later? Heb je tips?

  Ik ga proberen buscopan te slikken. Als 't slokdarm kramp is zou dat kunnen helpen. Hopelijk reageer je. Ik zou graag met je in contact komen want ik voel me heel eenzaam hierin. Alles word afgedaan als stress. Maar dit ontstond zo plotseling... Dit is geen stress.

  Reactie
  #12

  Wat herkenbaar is  dit...fijn natuurlijk maar ben ook zo verdrietig.  Hoeveel artsen je zeggen t is stress en spanningen. Ik loop ook al mnden te dokteren. Afgelopen maandag n gastroscopie gehad en ja hoor, breuken in t middenrif waardoor n stukje vd maag naar boven is geschoten tegen de slokdarm waardoor t klepje niet meer sluit en t zuur in de maag de vrije loop heeft. Ja, ik heb idd veel spanningen afgelopen mnden maar dat komt doordat ik al mnden niet meer functioneer én ik door niemand begrepen voel!!! Voel me eenzaam. Kreeg ik 20 mg p dag Pantoprazol...veel te weinig, weet ik nu na 5 dgn nog net zoveel pijn. Maandag maar weer naar de huisarts ik wil snel verhoging dit verknalt mn leven. Blij met jullie verhalen, herkenning, zo fijn! Ik blijf hier lezen, elke dag! Schrijf t van je af hier mensen. Help/steun elkaar! Sterkte allemaal !

  Groetjes Ing.

  Reactie
Reageer op: Langdurige maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief