Maagzuurklachten die maanden aanhouden

 • #1

  Hallo!

  Man, 31 en normaliter sportief.

  Sinds begin november heb ik last van maagzuurklachten. Pijn tussen de schouderbladen, veel opboeren, continue een zure smaak in de mond en ik voel de hele tijd oprispingen. Er zijn weken dat ik zelfs continue maaginhoud / speeksel / zuur / water in mijn slokdarm voel, ook snachts. Ik kan slikken wat ik wil maar dit blijft hetzelfde.

  Ik heb alles geprobeerd voor mijn gevoel:
  - dieet aangepast, alle maagzuurtriggers verbannen (koffie / chocola / vet eten / zoet eten e.d.)
  - blijven bewegen (maar actief sporten zorgt voor meer zuur oprispingen en pijn)
  - medicatie (20mg --> 40mg omeprazole, 40mg esomeprazole, 40mg pantoprazole, rennies, gaviscon, natriumbicarbonaat, algeldraat/magnesiumhydroxide)
  - alternatieve middelen (betain hci voor de theorie te weinig maarzuug, homeopatische middelen, pepermuntolie, iberogast, neembladeren kauwen, pure aloe vera drinken elke ochtend met warm water)
  - yoga
  - mindfullness

  Maar niets helpt! Sommige weken hielp de medicatie een paar dagen, vervolgens brak het zuur er weer doorheen en zit ik weer met een mond en slokdarm vol zuur. Echt om gillend gek van te worden.

  Ik had een stressvol laatste kwartaal op werk, dus ik geloof goed dat dt de trigger geweest is. Nu ervaar ik echter totaal geen stress meer.

  Twee weken geleden een endoscopie gehad: geen afwijkingen gevonden, geen bacteriƫle / virale infecties.

  Baking soda (natriumbicarbonaat) en watermeloen geven een tijdelijke verlichting van de klachten, maar het lost niks op. In het verleden vaker kortstondig last gehad van maagzuur, toen kwam ik er vanaf na een weekje baking soda. Dit keer is alles anders helaas.

  Word er niet goed van, arts zegt omeprazole gebruiken, dit helpt echter niets. In het verleden (19 jaar & 28 jaar) hebben ze me ook omeprazole voorgeschreven, hielp destijds ook niet... Hoe kom ik hier vanaf? Het beinvloedt werkelijk mijn hele leven op het moment.

  Reageer
Reageer op: Maagzuurklachten die maanden aanhouden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief