vraag lactose intolerantie

  • #1

    hallo,
    ik heb al een tijd last van slijm bij me ontlasting en het is erger nadat ik zuivel heb gegeten bijvoorbeeld gisteravond een ijsje gehaald en vanmorgen was het weer veel donker slijm. ik ben hiervoor bij de huisarts geweest en zij denkt aan een allergie of intolerantie dus we gaan bloedprikken voor allergie en als het dat niet is dan ga ik 2 weken lactose vrij eten. Maar omdat ik er juist na het ijsje van gisteren last had denk ik aan lactose problemen, kan ik nu alvast beginnen met lactose vrij eten want ik ben bang dat ze anders misschien iets missen in het bloedonderzoek.

    Reageer
    #2

    Het is niet handig daar mee te beginnen voor er bloedgeprikt wordt. Laat je nu de stoffen weg waar je allergisch voor bent, zullen ze dus ook niet gevonden worden bij onderzoek.
    Overleg dan met je huisarts om eerst lactose vrije voeding te proberen en als dat geen effect heeft, daarna bloed te laten prikken naar een andere oorzaak.
    (Je kunt dit soort dingen trouwens beter rechtstreeks met je huisarts bespreken, ipv op een forum waar je geen arts raadpleegt of inzage in je dossier mogelijk is)

    Reageer
    #3

    maar we hebben het op deze manier zo samen afgesproken… de bloedprik afspraak staat op dinsdag. kunnen ze eigenlijk in bloed zien of je lactose allergie of intolerantie hebt?

    Reageer
    #4

    Ik denk niet dat er afgesproken is dat je nu alvast lactose vrij gaat eten, als dat wel zo is hoef je dat hier niet meer te vragen en volg je het advies van je huisarts. En ja met een LTT test kan dat bij een bloedonderzoek worden vastbgesteld

    Reageer
Reageer op: vraag lactose intolerantie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief