Lactose intolerantie?

 • #1

  Hoi, heb ik lactose-intolerantie? Ik drink al meer dan 3 jaar eiwitshakes met een kleine hoeveelheid lactose. deze shakes bevatten lactase om de lactose af te breken. Ik heb in het verleden nooit last gehad van mijn maag of darmen. Ik heb wel altijd last gehad van acne bij het consumeren van deze eiwitshakes. hierdoor vermoed ik al dat ik een milde vorm van lactose-intolerantie heb. als ik nu een shake gebruik krijg ik hevige buikpijn vergezeld van krampen en een opgeblazen gevoel. Ik heb al een week geen shakes gedronken om te testen of het zou verdwijnen. gisteren heb ik een shake gedronken, waarna ik vrijwel direct weer buikpijn kreeg en diarree.

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Heb je alleen geen shakes genomen vorige week of helemaal geen melkproducten?

  Mijn vriend gebruikt na het sporten ook shakes,hij maakt ze met volle yoggurt  kwark of melk en poeder. Als ik ze zo neem als hij ze maakt,krijg ik ook buikpijn. Met de helft van de poeder die hij neemt,verdraag ik het wel. Bij mij is het puur de poeder waar ik last van krijg, melkproducten heb ik verder nooit last van.

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #3

  Foutje; twee weken geleden kreeg ik hevige buikpijn na het nemen van een shake. daarna heb ik een week geen shakes gedronken. Ik consumeer geen melk of yoghurt ivm acne. Het ergste zijn de buikkrampen die ik krijg nadat ik een shake heb gedronken

  Reactie
  #4

  Ik denk dat ik maar overstap op plantaardige whey...

  Reactie
  #5

  Hoi,

  Dan zou het bij jou  ook de shake zelf kunnen zijn. Misschien als je idd plantaardig probeert,dat het beter gaat.

  Groetjes Suzan

  Reactie
Reageer op: Lactose intolerantie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief