Hoi,
Graag leg ik de volgende vraag aan jullie voor. Afgelopen januari ben ik opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege hevige puin linksboven in mijn buik (ongeveer achter mijn linker rib). Tevens was er sprake van verhoogde ontstekingswaarde (te weten 80 CRP) en D-dimeer (te weten 4200 waarbij refentiewaarde <500 was) waarde. Na twee ct-scan, een echo en een gastroscopie hebben de artsen geen oorzaak kunnen vinden. Voorafgaand aan deze opname en pijnaanval had ik al ongeveer twee weken lang een soort van zeurende pijn aan mijn buikspieren vergelijkend aan hevige spierpijn.
Nu zijn we een tijdje verder en blijf ik ongemakkelijke klachten houden. Tijdens het slapen op mijn linkerzijde ervaar ik nog steeds pijn op dezelfde plek (achter mijn linkerrib dus) als tijdens mijn pijnaanval. Na het eten heb ik last van een zeer opgeblazen buik en hevige aandrang en pijn in de buik. Deze klachten nemen nog meer toe na het consumeren van alcohol. Tevens heb ik last van constante brijige ontlasting waarbij het soms vettig is en vaak onverteerde stukjes eten bij zitten. Ook is de kleur van de ontlasting niet altijd goed. Zie bijgaande (niet-smakelijke) foto’s.
Tevens ben ik naderhand (ongeveer twee maanden na mijn opnamen vanwege aanhoudende klachten) getest op Coeliakie, Chron, Colitis Ulcerosa en parasieten maar al deze testen waren negatief.
Heeft iemand een idee of deze klachten misschien verband houden met mijn alvleesklier? Of dat deze klachten ergens anders vandaan komen? Naar mijn weten hebben de artsen niet naar mijn alvleesklier gekeken tijdens mijn opnamen maar is de pijn wel ten hoogte van dit orgaan. Wij hebben zelf ook wat onderzoek op internet gedaan en de klachten komen in de buurt van een alvleesklier ontsteking dan wel een niet goed werkende alvleesklier.
Nb: ik ben een jonge vrouw van 25 zonder overgewicht en ik rook niet en drink af toe een biertje.
verder heb ik geen ziektes. alvast bedankt voor jullie aandacht.
Ik denk dat je deze vraag beter rechtstreeks aan je artsen kunt stellen.
Die kunnen je vertellen of er aan de alvleesklier is gedacht of naar gekeken is en zo niet, of dat eventueel zinvol is om dat te doen.
Hier kunnen mensen wel adviezen geven,maar zij kennen je dossier niet en zijn daarnaast ook nog eens geen arts.
Vragen over lopende klachten of behandelingen zijn vragen voor de behandelend arts.
Je kunt een nieuwe afspraak bij de MDL arts vragen, of kijk eens of je via je patiënten domein vragen kunt stellen,bij veel ziekenhuizen is dat zo.
Of je zou je huisarts kunnen vragen of die in je dossier kan zien waar naar gekeken is en waar niet,als je dat zelf niet kunt inzien.
Zo krijg je relevante informatie, van mensen die je dossier kennen en voorkom je onduidelijkheid.
Hoe is het afgelopen Maartje? Weet je inmiddels al wat er aan de hand is?
Ik heb precies dezelfde klachten ! Laat ajb weten wat er is geconstateerd