Maagzweer of alvleesklier

  • #1

    Hallo,

    Sinds vorige week dinsdag heb ik veel pijn bovenin de buik. Naar huisarts geweest die heeft lichamelijk onderzoek gedaan en op ontstekingswaarden geprikt. Urine gecontroleerd, hier kwam voor de 4e keer in 2,5 maand een blaasontsteking uit.

    Volgens de huisarts zitten de klachten echter rond de alvleesklier. Heb een volledig bloedonderzoek gehad, specifiek voor de alvleesklier de amylase. Pilase niet met een reden die ik niet begreep.

    Alle waardes waren goed (alle leverwaarden, cpr, billirubine en nog 14 anderen). Amylase was 66.

    doordat de pijn in de loop van de week behoorlijk toenam is er een spoedecho aangevraagd waar niks op te zien was. Alvleesklier lijkt dus ook goed, maar ik lees ook wel eens dat het op een echo niet altijd goed te zien is.

    Na de echo zei de huisarts dat een maagzweer het meest logisch zou zijn. Hiervoor heb ik antagel en voor de pijn morfine tabletten. Ik voel me hier echt helemaal niet goed bij want een maagzweer is een ‘vermoeden’. En ik blijf de volgende klachten houden:

    drukkend gevoel in de bovenbuik, alsof er iets klem zit. Net iets onder de borstkas. Zitten lukt niet zonder daar last van te hebben en als ik lig til ik m’n borsten iets op om de druk van de buik te halen.

    heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Of wat ik nu moet doen? Moet ik vragen om een scan of eerst een maagonderzoek? Passen mijn klachten bij een maagzweer? Ik heb totaal geen last van brandend maagzuur ofzo (gehad).

    Reageer
    #2

    De klachten p[assen er wel bij (maag)

    Reageer
    #3

    Moet ik ervan uitgaan als de echo geen afwijking laat zien en de amylase 66 is dat er echt niks met de alvleesklier is?

     

    Reageer
    #4

    Daar kun je dan wel vanuit gaan

    Reageer
    #5

    Oké bedankt.

    kan een maagzweer of andere maagaandoening ook verband houden met de blaasontstekingen? Aangezien dit ook best abnormaal is 4 keer binnen 2,5 maand.

    Reageer
    #6

    Dat is niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    #7

    Hmm oké bedankt.

    Reageer
    #8

    Hi Danielle,

    Ik heb exact vergelijkbare klachten, al sinds een paar maanden die soms even weg zijn. Beklemmingsgevoel bovenbuik vaak afgewisseld met bijtende bovenbuik. Ik vermoedde zelf een maagzweer of chronische alvleesklierontsteking. Huisarts heeft daarom op aandringen van mij lipase laten prikken. En amylase juist niet wat ik ook vreemd vond. De lipase waarde was verhoogd,115. 4vier weken later pas bij de mdl arts geweest en die heeft het nog een keer laten prikken met de nieren ed en toen was de waarde normaal en dan wordt er verder weinig mee gedaan helaas en moet ik het de tijd geven terwijl het ontzettend veel hinder geeft. Wisselend komt het altijd weer terug. Nu weer erg bijtende pijn bovenin mijn buik alweer 4 dagen.. bij een lege maag lijk ik meer klachten te hebben. Ik zou als ik jou was als de klachten het heftigste zijn nogmaals op lipase laten prikken. Hoe gaat het nu?

    Groet Marco

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Maagzweer of alvleesklier


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief