Alvleesklier?

  • #1

    Goedendag,

    Ik heb al een aantal maanden problemen met mijn stoelgang. Elke ochtend vette diaree en tijdens afvegen is het ook vettig/slijmachtig. Ook is mijn ontlasting licht geel en zie ik steeds eten resten die niet zijn verteerd.

    3 maanden geleden kreeg ik opeens pijn in mijn rug tijdens het eten. En sindsdien is de pijn nooit meer weggegaan. Bij elke maaltijd ervaar ik het pijnlijke gevoel in mijn middenrug.Ook heb ik precies aan de voorkant een pijnlijke bovenbuik die raar aanvoelt, dus soort van drukkend gevoel die uitstraalt naar mijn linker flank. Na het eten trekt de pijn in mijn rug weer weg.

    Binnen 3 maanden heb ik door verschillende radiologen 3 keer een echo van mijn bovenbuik gehad. Eentje tijdens mijn vakantie in buitenland, omdat de pijn erger werd ging ik daar naar een ziekenhuis.
    Ook is mijn alvleesklier door de radiologen gecontroleerd. Ik vroeg hier expres naar.

    Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat 3 verschillende artsen iets over het hoofd hebben gezien en er is toch iets mis met mijn pancreas.
    Nu lees ik toevallig dat de pancreas niet helemaal zichtbaar is met een ultrasound en dat het niet zo gevoelig is om alvleesklier aandoeningen te diagnosticeren.

    De laatste radioloog zei dat het misschien door mijn maag komt.

    Wat denkt u? 3 keer door verschillende artsen is mijn alvleesklier gecontroleerd met een echo. Hoe waarschijnlijk is het dat mijn klachten nog steeds door mijn alvleesklier zullen komen?

    Ik ben 48 jaar oud.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Misschien een rare vraag van mijn kant hoor.

    Maar je hebt de mening van meerdere artsen en radiologen gehoord. En nu vraag je op een forum,waar geen enkele vorm van onderzoek mogelijk is en geen enkele arts aanwezig is, of die specialisten gelijk zouden kunnen hebben.

    Vind je dat logisch???

    Ik zou persoonlijk voor een second (of in jou geval 4e) opinion naar een MDL arts gaan, als ik de eerste 3 niet vertrouwde of geloofde en niet op een forum vragen of mijn artsen gelijk of ongelijk hebben.

    Reageer
    #3

    Beste Lara,

     

    Hoe is het inmiddels met je? Ik herken je klachten heel erg alleen heb ik er nog veel meer klachten bij..

    Reageer
Reageer op: Alvleesklier?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief