Darmen, ribben, rug

 • #1

  Goedemorgen,

  Aan de linkerkant heb ik vaak last van opgezette darmen. ( sinds kort pepermuntolie en dat werkt echt heel goed)

  Rond de punt van mijn rib heb ik last en ook op die hoogte bij mijn buik ( daar waar de dikke darm de bocht maakt) Nu heb ik op dezelfde hoogte ook wat last van mijn rug. Het voelt als spierpijn. Soms net het gevoel of er een band loopt van buik voor via zij  naar rug.  Ik ben al bij de fysio en er komt niet echt verschil. Warmte doet wel goed.

  Als ik op mijn rug lig voel ik het op mijn rib daar, lig ik op mijn linkerzij dan is net of de punt van mijn rib dikker is, maar dit is niet zo. Als ik tegen mijn rugleuning van mijn stoel zit is het ook soms of er een verdikking zit maar dat is niet zo, als ik dan verplaats is dat gevoel ook gelijk weg.

  Het is een constant iets en duurt nu al 3/4 maanden, de ene dag meer dan de andere keer.

  Ik ben niet misselijk, of iets dergelijks. Soms wel eens maagzuur, maar niet heel erg ofzo. Wel is het zo dat is ik op mijn buik lig het soms ook net aanvoelt of er rond mijn maag is iets opzet, ook hier als ik verplaats is het weg. In januari ecg, hart echo en bloedonderzoek gehad. Alles was goed, ook nieren waren goed.

  Laatst lag ik op mijn zij en leek het net of er iets weg schoot en toen werd de pijn in mijn rug ook gelijk wat minder. Volgens de HA kan het komen door de pds en stress. Nu mijn darmen rustiger zijn moet dat gevoel rond mijn rib/rug toch ook minder worden. Zou het kunnen zijn dat door alles die spieren daar zijn gaan irriteren?

  Heeft iemand enig idee?

   

  Sorry voor het lange verhaal.

  Reageer
  #2

  Ter aanvulling:

   

  Ben een man van 40, normale lengte en gewicht. Eet normaal.

  Verder geen bijzonderheden.

  Reageer
  #3

  De pepermuntolie kan dan wel werken maar als de oorzaak niet wordt aangepakt zullen de klachten ook niet helemaal weggaan.

  Reageer
  #4

  HA denkt toch echt PDS, voor mijn rust over twee weken een buikecho. HA verwacht echter niet dat daar iets uitkomt.

  Reageer
Reageer op: Darmen, ribben, rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief