Pijn links onder de ribben met uitstaling naar rug

  • #1

    Mijn verhaal begint in 2010 toen ik sochtends wakker werd met een stijf gevoel van de boven ste buikspieren(alsof ik sit-ups had gedaan snachts) en pijn in mijn ruggewervel op dezelfde plaats. Sinds die dag had ik elke ochtend dezelfde symptomen na een paar uur beweging was de pijn veel beter. Ik merkte bovendien ook een gek gevoel aan mijn maag en darmen. Hongergevoel snachts, opgeblazen gevoel, winderigheid sochtends er moest vlg mij een verband bestaan tussen mijn rug en buik. Doch in de loop van de dag verminderde de rugpijn en stijfheidde enkel pijnpunt bleef snijdende pijn bij drukken op dit punt links midden onder de ribben, eigenlijk plaats waar de páncreas ligt. Destijds alle mogelijke onderzoeken gehad maar niets uitgekomen. Mijn pijn werd elke nacht erger, tot ik amper nog drie uur kon slapen en dan wakker werd van de pijn. Ik merkte wel verbetering toen ik verhoogd met 2 tot 3 hoofdkussens sliep.

    Tot ik zwanger werd van mijn tweede kind in november 2011 heb ik die pijn gehad, gedurende heel mijn zwangerschap geen last gehad. Vlak voor mijn zwangerschap nog verder onderzoek gehad naar bechterew en ontstekingswaarden gevonden en oplichting botscan bij het sternum. En Sacro Ilitis graad 1-2 geconstateerd maar heb geen last van lage rugpijn. De rugpijn is weg maar dat pijnpunt onder mijn ribben links is teruggekomen alsook de last aan mijn maag en darmen. Door de dokters wordt al snel geoordeeld dat het psychosomatisch is maar de pijn is effectief en niet normaal na zo lange periode. Ik ben een hardwerkende moeder die vaak aan zichzelf voorbij loopt verder ben ik realistisch en niet panisch. Absoluut geen prototype depressief. Ik wil enkel van die zeurende pijn af en eindelijk eens fit en gezond wakker worden. Indien hier een medische behandeling voor is wil ik deze graag hebben om mijn levenskwaliteit te verbeteren. Iedereen in mijn positie zou zich hier niet bij neerleggen. Er zijn ookal 2x bacterieen in mijn urine aangetroffen met 6 maanden tussen tijd zonder dat ik merkte dat ik blaasinfectie zou hebben. Ik merkte wel dat in mijn linker líes mijn klier opgezwollen was na een antibiótica kuur is die zwelling gelukkig verminderd. Mijn buikpijn in mijn darmen situeert zich ook voornamelijk links en is een gespannen gevoel soms lijkt het op menstruatiepijn.
    Ik heb al gedacht aan aneurisme (vermits ik al een kloppend gevoel heb ontdekt wanneer ik op dat bewuste punt druk zet) verder dacht ik ook aan een tumor in páncreas , maag, dunne darm of tussen hart en longen, verder dacht ik ook aan leukemie of lymfeklierkanker (heb ook heel gauw blauwe plekken, maar dacht dat ze dit toch in een normaal bloedonderzoek zouden moeten kunnen terug vinden) of wel een geknelde zenuw of bloedvat waardoor snachts mijn organen met onvoldoende bloedtoevoer komen te zitten door de liggende positie snachts, ook dacht ik aan dunne darm ontsteking of kanker. Momenteel ben ik sinds 3 dagen glutenvrij aan het eten om te zien of dat dat iets uithaalt. Patienten met reuma hebben ook meer kans op ziekte van chron of gluten intolerantie vandaar. Ik weet niet of mijn reuma hier iets mee kan te maken hebben maar ondanks ik arcoxia neem verdwijnen mijn klachten niet.
    Heeft iemand ooit gelijkaardige symptomen gehad erkend iemand dit?
    Wie kan me hierover raad of uitsluitsel geven?

    Reageer
    #2

    Misschien is het goed om een gastroscopie te laten uitvoeren. Een ontsteking van het maagslijmvlies of een maagzweer zou de klachten die je links onder de ribben hebt ook kunnen veroorzaken en ook de rugklachten op dezelfde hoogte.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de goede raad ga ik zeker nog eens laten uitvoeren een gastro en endoscopie. Laatste keer was in 2011 toen is er niets uitgekomen.intussen is de last tijdens mijn zwangerschap weggebleven doch nadien terug opgekomen een maand na de bevalling ongeveer. Je zou net zeggen dat je tijdens een zwangerschap meer last zou moeten hebben van een maag. Ik moest toen wel spuwen en was misselijk, maar had niet dat naar gevoel van stijfheid onder die ribben en in rug.
    Bij de ontstekinsremmers die ik neem neem ik steevast omeprazol.
    Op 4april as heb ik een echo van mijn buik en organen kunnen ze dan ook zien of je een maagzweer hebt?

    Reageer
    #4

    Dat is niet helemaal zeker. Soms wel soms niet. Een gastroscopie is daar wel heel duidelijk in.

    Reageer
    #5

    Kan je met een gastroscopie ook tot in de dunne darm kijken want ook hier kan het probleem zitten.
    Ik vind dit maar nare onderzoeken de laatste keer gebeurde dit onder volledige narcose. Ik verkies liever een ander onderzoek indien mogelijk.

    Reageer
    #6

    Met een gastroscopie kan ook het eerste deel van de dunne darm (twaalfvingerige darm) worden onderzocht.
    Of andere onderzoeken mogelijk zijn moet je overleggen met je huisarts of beter nog met de MDL arts.

    Reageer
    #7

    Hoi anoniem, ik heb precies dezelfde klachten. Sta op het punt om de huisarts te bellen. Ik heb ook geen idee waar deze ongemakken vandaan komen. Pijn net onder mn onderste rib links, lage rugpijn en een kloppend gevoel in mn onderbuik. Ben heel benieuwd naar je echo. Laat je het nog even weten?

    Groetjes Patricia

    Reageer
    #8

    Ik krijg morgen mijn resultaten dus dan meer nieuws.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Patricia,

    Indien jij iets meer weet van je huisarts laat het me dan ook weten aub hoe meer raad hoe beter want de dokters waar ik bij ga nemen me niet ernstig momenteel.

    Reageer
    #10

    Zelfde klachten en ook op zoek naar oorzaak, ook artritis gehaddit kan intolerantie voor fructose zijn want dat zit bijna in alles wat je eet en drinkt tegenwoordig. Ik had vertraagde maaglediging en moest inmiddels Domperidon slikken totdat ik fructose elimineerde uit mijn voedsel en alleen nog water dronk, toen begon ik me pas ietsje beter te voelen. Ik ga me laten testen op fructose maar dat kan maar op enkele plaatsen in Nederland, Amsterdam, Radboud en Terneuzen onder andere.
    Zie artikelen van Dr de Meirleir te Brussel en artikelen over fructose malabsorptie

    Reageer
    #11

    je kunt dan ook een duidelijk vitamine d tekort hebben wat ook een kenmerk van fructose intolerantie is plus het kan zo zijn dat je voeding niet goed in je dunne darm wordt opgenomen en daardoor ga je je steeds meer moe voelen
    Lastige is dat het niet eenvoudig is aan te tonen en mensen om je heen je voor gek gaan verklaren omdat ze je niet mee geloven terwijl je wel met extreme pijn en misselijkheidsklachten rondloopt
    En extreem moe bent

    Reageer
    #12

    Hallo
    Ik heb dezelfde klachten. Ook al verschillende onderzoeken gehad zonder resultaat. Telkens naar de huisarts met alweer dezelfde klachten. Ik zou het ook opgelost willen zien. Mede omdat je steeds het ergste denkt.
    Wat over deeltijds uit je onderzoek gekomen?

    Reageer
Reageer op: Pijn links onder de ribben met uitstaling naar rug


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief