Pijn links aan of achter de ribben

 • #1

  Goedemiddag

  Onlangs ben ik naar de huisarts geweest voor pijn aan de linkerkant van mijn buik, ter hoogte van de maag. Ik heb het al 3 jaar en voelde het altijd als mijn linker ribbenkast naar achter of naar voren beweegt, al dan niet door erop te drukken.

  Nu doet het echt veel pijn en is het ook meer lokaal. Ik kan nu een bepaalde plek op de ribbenkast duwen en dan schiet de pijn erin. Dat heb ik dus uitgelegd aan de huisarts en hij controleert mij dan vervolgens door aan mijn darmen te voelen en te luisteren. Daarnaast schrijft hij mij een medicijn voor tegen prikkelbare darmen en heb ik bloed laten prikken. De uitslag daarvan is niks afwijkends.

  De huisarts is erg overtuigend in zijn mening dat het nog van alles kan zijn. Alleen als ik dan thuis ben ga ik weer twijfelen. Want de pijn is nu bijvoorbeeld wederom zéér lokaal als ik inadem. Als het aan mijn darmen zou liggen zou ik zeggen dat ik het dan hier en dan weer daar voel, want die darmen bedekken een groot deel van de buik. Maar dit is al 3 jaar zeer specifiek op die ene plek.

  Daarom dacht ik: echo. Is hier iemand die daar een kleine mening over kan geven of zal ik gewoon het gehele traject met de huisarts volgen zoals hij goed dunkt? Ik zit gewoon stellig in de overtuiging dat omdat het zéér lokaal is, is het iets wat ook specifiek daar zit en ook dáár op die plek onderzocht moet worden.

  In de afbeelding de plek waarop ik druk wat dan de pijn direct verergert.

  Dank!

  Attachments:
  Reageer
  #2

  Hoi, die plek herken ik wel, volgens mij is dat  waar de middenrifspier aan vastzit, heb denk ik met hyperventilatie , verkeerd gespannen ademen te maken. Bij mij is weleens een beklemmend gevoel, of als ik er weleens kramp krijg bij het sporten. Vraagje, trekt het door naar je rug of schouder? Tussen je ribben?

  Reageer
  #3

  Hoi Mary en anderen

  Bedankt, Mary, voor je reactie. Nee, de pijn trekt niet door naar rug of schouder. Het is voornamelijk echt alleen op die plek zeer pijnlijk. Soms denk ik ook wat extra pijnplekjes te voelen op andere plekken, zoals in de borst of wat meer aan de linkerkant van de borst. Maar voornamelijk echt op die plek.

  Zaterdag ben ik wezen surfen. Daarbij moet je op je buik op de plank liggen die natuurlijk vrij hard is. Normaal gaat dat wel, maar ditmaal had ik na het surfen echt zodanig veel pijn dat ik het een 8 gaf op een schaal van 1 t/m 10. Als ik rustig zat ging het goed, maar zodra ik een beweging maakte door bijvoorbeeld naar links te draaien of iets op te pakken, schoot het erin.

  De pijn wordt dan ook gelukkig na een dag al een stuk minder en is nu wederom in normale zithouding niet te voelen. Maar bij beweging voel ik nog steeds iets en ook wederom echt op die ene plek en die ene plek alleen.

  Dit is de reden dat ik mijn huisarts ga overrulen en vragen om een echo en/of foto. Het is gewoon veel te lokaal om onderdeel te zijn van darmproblemen. Tenminste, dat zegt mijn gevoel.

  Reageer
  #4

  Hey,

  Ben je al bij een fysiotherapeut geweest?

  Als 1 van je ribben niet helemaal goed staat, kan dat ook heel veel pijn geven op de plek bij het borstbeen. Een fysio/ manueeltherapeut kan dit vaststellen en behandelen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Pijn links aan of achter de ribben
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief