Na enorm stekende pijn in buik nog last.

 • #1

  Zaterdag heb ik voor zeker 40 min een enorm stekende pijn gehad net onder de ribbenkast. Zoals iemand een klein beetje zou ervaren bij brandend maagzuur. Maar het duurde zo lang en zó pijnlijk (ik zweette me kapot, was bleek en moest flink blijven ademen zodat ik niet flauw zou vallen) dat ik zelfs 112 belde. Uiteindelijk doorverwezen naar huisartsenpost en gebracht door de buurvrouw toen het ergste voorbij was. Antagal voorgeschreven gekregen en advies om 2x paracetamol te gebruiken.

  Bloeddruk, hartslag en longen waren goed en ik had ook geen koorts. Ik maakte me dus eigenlijk niet zo druk. Maar nu zijn we drie dagen verder en ondanks dat ik weer vrij normaal eet (en water drink) blijft de buik gevoelig en lichtelijk opgezet. Ook rommelt het elke keer in mijn buik maar ik heb ook gewoon geen energie. Overgeven doe ik niet en diarree ook niet dus een buikgriep lijkt het me niet. Brandend maagzuur is doorgaans iets wat gewoon weer voorbij gaat en zo zwak voelen herken ik ook niet direct. Gister half uur gelopen maar bij elke stap voelde ik het in mijn maag.

  Over mij; ik ben 37, zeer fit (ik beweeg veel) en eet vrijwel altijd gezond. Ik drink altijd water, hoewel ik wel soms energy drank drink omdat ik geen koffie lust en de boost daarvan soms nodig heb. Maar sowieso sinds zaterdag dat natuurlijk niet aangeraakt.

  Heeft iemand enig idee? Een buikgriep voelt toch anders lijkt mij en brandend maagzuur lijkt mij gewoon van tijdelijke aard. Niet al 4 dagen waarvan op dag 1 dus helse pijn.

  Reageer
  #2

  Buikgriep zal het niet zijn. Maar je maag kan dat wel veroorzaken. Ga in ieder geval met de klacht naar de huisarts. Het is moeilijk om er zo zonder enige vorm onderzoek iets over te zeggen

  Reageer
Reageer op: Na enorm stekende pijn in buik nog last.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief