Vage weeïge pijn bovenkant buik

 • #1

  Hallo,

  Sinds gisteren (inmiddels bijna 2 dagen in totaal) heb ik ineens last gekregen van de bovenkant van mijn buik. Het is geen scherpe, kloppende, of stekende pijn maar een soort koortsig gevoel (moeilijk te omschrijven).

  's ochtends word ik er wakker van maar zodra ik op ben gestaan blijft het gevoel goed te doen, tot halverwege de middag - dan wordt de pijn heviger. Als ik op mijn buik druk met mijn vingers (hoog laag of midden) voel ik niks geks, en dat is ook niet gevoelig.

  Mijn eetlust is niet verdwenen en ik heb geen brandend maagzuur. Het ontbijt gaat er zonder last in, maar middag eten en avondeten doet de pijn na elke hap opwellen (dit houdt 2 tot 3 sec aan, en vermindert dan naar een 'pijn die te doen is').

  De lichtste pijn voelt als een hele milde buikpijn aan de bovenkant van mijn buik.
  Geen idee of dit er iets mee te maken kan hebben; ik heb de laatste tijd best vaak nachtmerries en stress. Deze klachten heb ik echter nog nooit eerder gehad en ik heb ook nooit last van brandend maagzuur, nu ook niet.

  Misselijk was ik gisteravond een paar uur in de avond, maar heb toen nog gewoon goed kunnen eten en heb niet gebraakt sinds ik last heb.

  Ik rook niet, ik eet gezond. Ik heb de afgelopen 2 weken niet gedronken.
  Plaats mijn vraag maar hier gezien het weekend is en ik de spoedpost het liefst wil ontzien, in deze tijden.

  Als het aanhoudt tot maandag ga ik uiteraard naar de huisarts.

  Groet,
  Laura

  Reageer
  #2

  Ik vergeet er bij te vermelden dat ik normaal naar de WC kan (geen opstipatie of diarree) en niet (meer dan normaal) aan het boeren ben.

  Reageer
  #3

  Het kan een gevolg van stress zijn, dat kan dan op maag en/of darmen slaan. ga ermee naar de huisarts

  Reageer
  #4

  Dankjewel voor je reactie John! Kan ik het beste wachten tot maandag (als het nog te doen is), of moet ik morgen toch maar de spoedpost bellen?

  Reageer
  #5

  Als het nog te doen is kun je tot maandag wachten

  Reageer
Reageer op: Vage weeïge pijn bovenkant buik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief