Help! Hiatal hernia na maagonderzoek?

  • #1

    Hoi,

    Ik heb door aanhoudende maagklachten 3x een gastroscopie gehad in 3 maanden. Nu na de laatste keer heb ik een week na het onderzoek refluxklachten ontwikkeld. Kan je hierdoor een maagbreuk oplopen of een verzwakte LES?

     

    Ik ben wel gestopt met maagzuurremmers misschien kan dit ook de oorzaak zijn? Zie rebound.

    Reageer
    #2

    Je loopt geen breuk op door een gastroscopie. Het stoppen me de maagzuurremmers kan wel de oorzaak zijn als die niet zijn afgebouwd.

    Reageer
    #3

    Ook na 6 weken verder? Ik heb nooit eerder last gehad van reflux in mijn leven. Ik weet dat rebound wat langer dan 6 weken kan duren maar soms is het demotiverend en verlies ik alle moed.

    Zeker als je hoort van jouw huisdokter wanneer hij zegt dat stress de maagproblemen veroorzaken terwijl ik absoluut van mening ben dat het niet zo is.  Terwijl ik 3 maans geleden last had van zweren, onstekeningen in de duodenum, maag en slokdarm.

    Ik ben de maagzuurremmer wel abrupt gestopt ja.

    Reageer
    #4

    Het abrupt stoppen van de maagzuurremmers kan reflux veroorzaken. Die hadden afgebouwd moeten worden

    Reageer
    #5

    Dankje voor het antwoord dokter.

     

    Mijn symptomen zijn krop in de keel die maar niet weggaat en ongemakkelijk gevoel in de maag.

    Ik ben ten einde raad.

    Reageer
    #6

    Dan zou je opnieuw moeten starten met maagzuurremmers, en als de klachten dan weg gaan/zijn, de maagzuurremmer gaan afbouwen.
    Maar ik zou je willen vragen om toch ook even onderstaande test te doen.
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #7

    Ik ben inderdaad heel ongelukkig omdat mijn leven verwoest is na het krijgen van maagzweren enz. door het slikken van Diamox.  Dit etaleert zich soms in een huilbui omdat ik mijn situatie uitzichtloos vind en bang ben dat het nooit meer overgaat, ik nooit meer de oude zal zijn. Ik heb geen voorgeschiedenis van klachten in maag of ergens anders in mijn 30 jarig bestaan.

    Ook al is alles genezen volgens een gastroscopie, ik heb nooit meer een lekker gezond gevoel gehad in mijn lichaam en zeker niet na het stoppen van die maagzuurremmers. Misschien moet de maag nog helemaal bekomen maar het is verdomd lastig als je al 3 maand aan het afzien bent.

     

     

    Reageer
Reageer op: Help! Hiatal hernia na maagonderzoek?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief