Chronische hyperventilatie?

 • #1

  Beste lezers, begin 2021 kreeg ik de diagnose crohn. Ik zat toen in mijn afstudeerperiode. Kreeg zware medicatie maar desondanks toch afgestudeerd. Door alle ellende heb ik toen een angststoornis ontwikkeld. Voornamelijk straatvrees/ angst ver weg te zijn en angst om over te geven in het openbaar waardoor ik steeds misselijk werd. Hier uiteindelijk psychische hulp voor gehad. Angstklachten zijn hierdoor sterk verminderd maar nooit verdwenen. Begin 2022 begonnen met een nieuwe baan. Deze was best druk en gelijk begonnen met een groot project. Moest hiervoor best wat reizen per week en vaak overnachten in hotels. Dit koste best wat energie, maar ik nam wel tijdig mijn rust. Sinds 10 weken begon ik me ineens slechter te voelen. Duizelig, minder energie, en mn angstklachten namen ook iets toe. Ook kreeg ik een doof gevoel in mn linker been. Stak het toen op mijn medicatie die ik kreeg voor crohn. Maar hiermee stoppen heeft niks uitgehaald. Nu sinds een aantal weken zijn de klachten zo erg geworden dat ik moest stoppen met sporten (eerst 6x per week). En kon mijn baan ook moeilijk nog uitvoeren. vermoedde eerst een vitamine tekort. Maar bloedtesten hebben dit uitgesloten. Vorige week met de volgende klachten bij de neuroloog geweest:
  - Duiziligheid
  - Derealisatie / verwardheid
  - Soms bijna flauwvallen
  - Op sommig momenten heb ik het gevoel dat al mn leven uit mn lichaam gezogen word. Dan word ik misselijk draaierig flauw, zwakke ledematen etc.
  - Zwakke benen

  De neuroloog steekt het op chronische hyperventilatie gezien mijn verleden met angstklachten. Maar het vreemde is dat op de momenten wanneer ik me zo slecht voel, mijn ademhaling gewoon rustig is 10x per min en hartslag rond de 60 bpm. Wat kan dit zijn?? Burnout?? Stress?? teveel van mezelf gevraagd?

  Reageer
  #2

  Een burn-out zou kunnen en chronische hyperventilatie kan dus ook. Dat jet niet merkt aan je ademhaling is bij CHV normaal.
  Doe eens de test op:
  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reageer
  #3

  Hoop het dus niet. Zit echt niet op een burnout te wachten. Hoop dat ik er met ademhaling oefeningen vanaf kom.

  Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief