Oppervlakkig ademhalen

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meisje van 17. Het viel me laatst op dat mijn ademhaling erg oppervlakkig is. Het was in rust zonder dat ik daarvoor iets gedaan had wat inspanning vereiste. In plaats van dat ik een paar seconden doe over het inademen en een paar seconden over het uitademen merk ik dat mijn ademhaling vrij snel is en dus ook oppervlakkig.

    Wanneer ik dan probeer om het gecontroleerd te doen, dus wat dieper inademen  (ongeveer 4 a 5 seconden) en rustiger weer uit. Dan merk ik dat dit niet echt prettig voelt. Een beetje een klemmend gevoel om mijn longen heen, geen pijn dat niet.

    En wanneer ik echt volledig inadem (Dus tot ik geen lucht meer verder in kan ademen) voelt dit ook niet prettig en een beetje aan de pijnlijke kant.

    Ik ben te zwaar, niet extreem, maar wel te zwaar. Maar echt een slechte conditie heb ik normaal niet. Normaal kan ik vrij vlot de trap oplopen op school zonder dat dit me echt moeite kost, maar merk dat ik het me nu toch wat meer kracht kost en ik sneller buitenadem ben bij dat soort inspanning.

    Dit is me al vaker opgevallen, maar heb er toen geen aandacht meer aan geschonken, dacht dat het gewoon iets mentaals was. (Stress) Maar ik betwijfel nu of stress het probleem is, aangezien ik momenteel mentaal gezien prima in orde ben, geen stress, niks en toch heb ik nog last van de klachten.

    En omdat ik er toen aan ben gaan wennen dat ik zo ademhaal heb ik er niet meer aan gedacht, maar nu viel het me weer op.

    Nu vraag ik me af wat hier de oorzaken van zouden kunnen zijn? En of ik het nog even aan kan kijken (om te zien of het vanzelf beter word) of dat het iets is om z.s.m mee naar mee huisarts te gaan?

     

    Reageer
    #2

    Merk ook dat wanneer ik een aantal keer bewust diep ademhaal ik erna een ietwat oncomfortabel gevoel heb in mijn borstkas.

    Reageer
    #3

    Het gaat pas mis, als je onnodig op je ademhaling gaat letten. Als je dat doet ga je dus geforceerd ademhalen en hyperventileren. Het is dus beter om daar niet op te letten.

    Reageer
    #4

     

    Oh oke.

    Let er normaal niet op, viel me op toen ik muziekclips aan het kijken was. Geen idee waarom. Voelde me ietwat benauwd ofzo, alsof het nodig was om eens goed, diep adem te halen.

    Dus toen ik lette ik zelf eens op mijn ademhaling, en toen viel me die snelle/oppervlakkige ademhaling op, en dat oncomfortabele gevoel.

     

    Misschien inderdaad omdat ik erop lette. Geen idee. Naja, zal wel niks zijn dan 🙂

    Reageer
Reageer op: Oppervlakkig ademhalen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief