Kortademig/niet goed ademen

  • #1

    Hoi allemaal,
    Ik heb zes weken lang te kampen gehad met een hevige luchtweginfectie. Alle kleuren snot en zeer hevig hoesten. Inmiddels is het gaan liggen en heb ik het wandelen weer opgepakt en loop ik weer 10 km op een dag als het moet. Nu is het echter zo dat ik regelmatig het idee heb dat ik niet goed adem. Alsof het opeens opvalt. Dat ik te traag of te laat adem zeg maar. Alsof ik achter mijn ademhaling aan hol. Kortademig gevoel. Maar de hartslag is gewoon 60 en ik heb niet hey idee dat ik echt zuurstoftekort heb of iets. Kan het zijn dat mijn ademhaling ietwat ontregeld is doordat ik zo lang ziek ben geweest? Of zijn er mensen die tips hebbenog het herkennen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik heb het dus niet zozeer als ik wandel specifiek. Maar juist meer in rust. Alsof het lijkt alsof ik vergeet adem te halen eigenlijk. Dat gevoel.

    Reageer
    #3

    Het zou kunnen dat je onbewust hyperventileert. Maar ik zou toch even naar de huisarts gaan om de luchtwegen en de longen even te laten checken.

    Reageer
    #4

    Maar daar ben ik twee weken geleden nog geweest voor de tweede keer. Longen waren schoon (of ja klonken schoon) en saturatie was goed. Dus die zien me alweer aankomen… Heb verder ook geen koorts en als ik afleiding heb merk ik het minder… het lijkt vooral gewoon iets te zijn van hyperventilatie, echt heel raar. Maar goed. Ik hou het wel even in de gaten.. dank voor de reactie.

    Reageer
    #5

    Voor het hyperventileren zou je naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
Reageer op: Kortademig/niet goed ademen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief